marți, 1 iulie 2014

Ce ar face Iisus la o parada gay ?


A trecut ceva vreme de cand nu am pus o postare "grea" ,si m-am gandit ca e timpul sa imi fac din nou de cap . :)))

Una din intrebarile care mi-au ramas pe scoarta ,dupa indoctrinarea religioasa la care am fost supus ani de zile , e accea cu privire la ce ar fi facut Iisus in unele circumnstante .
Ca de exemplu "ce ar spune Iisus despre sabat , despre preoti si..ca tot e la "moda" si se "practica" ,despre homosexualitate !

Hai ca scapam usor de primele doua . Cu sabatul Iisus a dat de pamant, una din acuzele care i s-au adus era aceea ca nu prea respecta aceasta zi .A avut tupeul incredibil sa faca minuni in ziua de sabat! 

Marcu ,cap 3
2 Ei pândeau pe Isus să vadă dacă-l va vindeca în ziua Sabatului, ca să-L poată învinui.
3 Şi Isus a zis omului care avea mâna uscată: „Scoală-te şi stai la mijloc!”
4 Apoi le-a zis: „Este îngăduit în ziua Sabatului să faci bine sau să faci rău? Să scapi viaţa cuiva sau s-o pierzi?” Dar ei tăceau.

5 Atunci, rotindu-Şi privirile cu mânie peste ei şi mâhnit de împietrirea inimii lor, a zis omului: „Întinde-ţi mâna!” El a întins-o, şi mâna i s-a făcut sănătoasă.
Fariseii au ieşit afară şi s-au sfătuit îndată cu irodienii cum să-L piardă

Cand vine vorba de carturati si farisei (preotii acelor vremi) Iisus este extrem de dur . Mieluselul Domnului schimba tonul si nu doar ca da cu ei de pamant ,dar ii face responsabil de ignoranta maselor !

Matei cap  23
13 Vi de voi, cărturari şi farisei făţarnici! Pentru că voi închideţi oamenilor Împărăţia cerurilor: nici voi nu intraţi în ea, şi nici pe cei ce vor să intre nu-i lăsaţi să intre.23
Dar oare de homosexualitate ce zice ?
Iisus vorbea mult in pilde , stia ca nivelul de intelegere si atentie a noroadelor era limitat, asa ca a gasit calea cea mai usoara pentru a ajunge in mintile lor . Iisus nu se folosea de pilde doar pentru ca era facil de transmis mesaju ci si pentru as exemplifica mesajul si pentru a-l integra in diverse contexte ! Astfel o pilda poate "rezolva" mai multe probleme etice . 

De exemplu : 
Matei cap 21
28 Ce credeţi? Un om avea doi feciori; şi s-a dus la cel dintâi şi i-a zis: „Fiule, du-te astăzi de lucrează în via mea!”
29 „Nu vreau”, i-a răspuns el. În urmă, i-a părut rău şi s-a dus.
30 S-a dus şi la celălalt şi i-a spus tot aşa. Şi fiul acesta a răspuns: „Mă duc, doamne!” Şi nu s-a dus.
31 Care din amândoi a făcut voia tatălui său?” „Cel dintâi”, au răspuns ei. Şi Isus le-a zis: „Adevărat vă spun că vameşii şi curvele merg înaintea voastră în Împărăţia lui Dumnezeu"

 Extraordinar mesaj!Notiunea de bine devine versatila ! Cel care a aprobat a gresit ,iar cel care a mintit , in final, capata laurii. De ce a mentionat asta? Din nou contextul ! Iisus era acuzat ca isi petrece mult timp cu curvele, vamesii si pacatosii! 
Deseori , in Biblie , termenul de "pacatosi" defineste pe acei care nu se supun sub nicio forma legii de atunci , sau straini ... prin extensie si gay !
 Nu stau sa mai comentez versetele , sunt  cat se poate de clare . 
Ideea e ca acei "pacatosi" au o capacitate mai mare de a face bine , decat cei care poseda binele , in opinia lui Iisus! 
Ceea ce e destul de alarmant ! 
Chiar daca e fortata legatura dintre "pacatosii" cu care Iisus manca la masa si "gay", cand vine vorba de curve legatura esta mai mult decat evidenta ! 

Ioan cap 8
2 Dar dis-de-dimineaţă a venit din nou în Templu; şi tot norodul a venit la El. El a şezut jos şi-i învăţa.
3 Atunci cărturarii şi fariseii I-au adus o femeie prinsă în preacurvie. Au pus-o în mijlocul norodului
4 şi au zis lui Isus: „Învăţătorule, femeia aceasta a fost prinsă chiar când săvârşea preacurvia.
5 Moise, în Lege, ne-a poruncit să ucidem cu pietre pe astfel de femei: Tu, dar, ce zici?”
6 Spuneau lucrul acesta ca să-L ispitească şi să-L poată învinui. Dar Isus S-a plecat în jos şi scria cu degetul pe pământ.
7 Fiindcă ei nu încetau să-L întrebe, El S-a ridicat în sus şi le-a zis: „Cine dintre voi este fără păcat să arunce cel dintâi cu piatra în ea.”
8 Apoi S-a plecat iarăşi şi scria cu degetul pe pământ.
9 Când au auzit ei cuvintele acestea, s-au simţit mustraţi de cugetul lor şi au ieşit afară, unul câte unul, începând de la cei mai bătrâni, până la cei din urmă. Şi Isus a rămas singur cu femeia, care stătea în mijloc.
10 Atunci S-a ridicat în sus; şi, când n-a mai văzut pe nimeni decât pe femeie, Isus i-a zis: „Femeie, unde sunt pârâşii tăi? Nimeni nu te-a osândit?”
11 „Nimeni, Doamne”, I-a răspuns ea. Şi Isus i-a zis: „Nici Eu nu te osândesc. Du-te, şi să nu mai păcătuieşti.”

Luca cap 7 

Şi iată că o femeie păcătoasă din cetate a aflat că El era la masă în casa fariseului: a adus un vas de alabastru cu mir mirositor
38 şi stătea înapoi, lângă picioarele lui Isus, şi plângea. Apoi a început să-I stropească picioarele cu lacrimile ei şi să le şteargă cu părul capului ei; le săruta mult şi le ungea cu mir.
39 Când a văzut lucrul acesta, fariseul care-L poftise şi-a zis: „Omul acesta, dacă ar fi un proroc, ar şti cine şi ce fel de femeie este cea care se atinge de El: că este o păcătoasă.”
 Legile sunt facute de Dumnezeu dar sunt interpretate de oameni ! 

Asta e unul din mesajele lui Iisus !
Intrebarea :"femeie unde iti sunt parasii" nu e intamplatoare ! Acuzatiile le aduc oamenii , iar atata timp cat constiinta ta e impacata , disensiunile raman intre tine si EI , nu intre tine si DUMNEZEU !
Dar Iisus i-a mai zis : "Du-te si sa nu mai pacatuiesti". Unii ar spune :"vezi nu i-a placut de ea , de aia i-a spus sa se lase de curvie . " Fals ! I-a spus asta in contextul in care ,daca amarata era prinsa din nou ,nu ar mai fi avut norocul sa fie tarata in fata lui si cu siguranta nu ar fi scapat neomorata !
In Biblie contextul ne omora!
Sunt multe exemple in Noul Testament unde Iisus ia apararea celor "pacatosi"
in ochii celor sfinti , desigur , argumentul care il folosea in apararea lui era ca "cei bolnavi au nevoie de doctor " , ceea ce e corect in fond si la urma urmei .
Iisus se dovedeste un magnet pentru "pacatosi" pentru ca in el nu este "acuzare"!
La rece, Iisus infiereaza religia institutionalizata , care s-a transformat intr-un "Parchet General" iar preotii in "procurori" care dau decizii judecatoresti fara a consulta pe insusi JUDECATORUL !
Intrbarea ramane : ce ar face Iisus la o parada gay ?Nu stiu ,dar
cu siguranta ca nu ar umbla pe tocuri de 10 !


2 comentarii:

Anonim spunea...

Isus la parada gay ar deturna atentia.

Anonim spunea...

sigur ca da , in interpretarea ta ar suna cam asa ...."daca iti place sa fii curva ai grija sa nu te prinda astia ca te linseaza, cat despre mine iti convine sa te muti in Olanda ca acolo prostitutia e legala, si te angajezi cu carte de munca , nu ma deranjeaza pacatul tau"