vineri, 20 mai 2011

Credinta In EL

O zi zbuciumata plina de oboseala ,multa munca, o mica durere de stomac si multe sms-uri primite si receptionate.
S-a iscat o mica discutie contradictorii intre mine si un mult iubit prieten.Un prieten special ,un preot , in mana caruia i-am incredintat cele mai tainice simntiri ale mele atunci cand a aflat de ceea ce sunt ,adica gay.
Nu ma judeca ,ma povatuieste ,mi-a devenit prieten si incearca sa ma indrepte spre calea ,dreapta.Dreapta considerata de el .
Aici se produc scantei iar frictiunea creiaza uneori emotii si sentimente incinse la maxim.
Am ajuns sa il pretuiesc si sa il iubesc ca pe un parinte , pe calea aceasta ii multumesc ca exista in viata mea .
Aveam astazi ,asa cum spuneam ,un schimb de replici,replici care s-au transformat treptat in cutite ascutite aflate in textele trimise atat de o parte cat si de alta .
Eu i-am nesocotit credinta ,transformand crezul lui in iluzii si vise ,el ma acuza de prea multa incredere in mine,arogant si cu nasul pe sus .
M-am intrebat ,oare ,cu ce gresisem ?
Gresisem ca i-am spus ceea ce cred ?Asa sunt eu ,direct .
Cu toata straduinta ,nu pot sa cred ad literam o carte pecetluita de Constantin cel Mare la conciliul de la Nicea din 325 ,Constantin cel Mare care in aceeasi perioada comanda uciderea cumnatului si nepotelului sau pentru un simplu motiv :RAZBUNARE si eliminarea unui succesor nedorit la tron .
Nu pot crede in dogmele unei biserici care s-a scindat din interese politice ascunse dupa paravane doctrinare ,biserica care a adus iadul pe pamant prin crearea celui mai infricosator organ de convertire inchipuit vreodata :INCHIZITIA !
Biserica prin Inchizitia a fost si prima care a dezlantuit iadul pentru evrei . Azi condamnam nazismul si pe Hitler pentru atricitatile facute ,dar inchidem ochii la ce s-a intamplat cu evreii in temnitele crestine .
Era o intrebare ,care imi era adresata :"cum de a rezistat biserica atatea milenii ?"
Prin teroare si crime !Ar putea fi raspunsul ~!
La doar 300 de ani de crestinism ,biserica devine mai sangeroasa ca Nero .
Bilantul credintei in Cristos la 300 de ani de la moartea lui este ca în trei secole si jumatate au fost condamnati la pedepse diferite 20 000 de oameni, la galere sau închisoare pe viata - 29 000, arsi în efigie (morti în timpul torturilor) - 19 000, arsi de vii - 35 000, exilati - 5 000 000 de indivizi. Un total de peste 5,5 milioane de victime.Adica aproape un sfert din populatia lumii de atunci !!!
A avut de unde invata Hitler si chiar nu ma mai mira ca opera lui e vanduta de un site crestin de carti.

Credinta impusa cu forta ,credinta impusa cu amenintarea unui foc vesnic ,ascuns dupa cuvintele unui OM ucis de ceea ce el ura cel mai mult :RELIGIA."Voi carturari si farisei fatarnici ,aveti cheile imparatiei lui Dumnezeu ,nu intrati nici voi si nu lasati nici pe altii sa intre !"
Erau vorbele lui Isus adresate mai marilor religiosi ai vremii sale.
Am o atitudine dura, cand vine vorba de religie . Pentru mine religia este o arma detinuta de cei puternici indreptata impotriva celor slabi .
E dreptul meu de a alege a crede in ceea ce vreau .
Faptul ca lovesc cu atata putere in Biserica ,ii face pe unii sa creada ca sunt ateu .
Nu ,nu sunt ateu .CHIAR CRED IN DUMNEZEU !
Dar nu in cel predicat de mesagerii iadului .E indeajuns sa cred fara a mai avea nevoie de alte dovezi de alte carti ,de alte experiente .E calea pe care eu o urmez , purtat de curent ,un curent care nu are nevoie de miracole si taine .Un curent unde Dumnezeu guverneaza dupa niste legii perfecte ,facute sa functioneze pentru bine nostru al tuturor .
Sunt dur pentru ca biserica e dura cu mine .Ma baga in iad doar pentru ca sunt gay.Nu mai conteaza nimic alceva .Pot cinstii un dumnezeu care porunceste distrugerea sodomitilor simpreuna cu casele acestora ?
Azi biserica are un calus in gura ,numit civilizatie !
Daca nu l-ar avea ,nici nu vreau sa ma gandesc ce s-ar putea intampla .
Fiara e adormita,nu moarta si am ajuns la concluzia ca nu trebuie sa faci prea mult zgomot in preajma ei ,pentru ca s-ar putea sa te ucida dintr-o singura clipire de pleoapa si fiara poarta semnul crucii al ,semilunei sau cine stie ce alte semne .
Iar tie scumpul meu prieten,vreau sa iti spun ca respect credinta ta,asa cum ti-am mai spus-o si alta data .Nu am nici-un drep sa te injosesc .Nu am niciun drept sa iti spun ca ceea ce crezi tu e o iluzie sau un vis . Pentru tine este realitatea de zi cu zi si as va fi de acum incolo .
Iar faptul ca murim ,nimeni nu poate contesta acest lucru .Suntem din tarana si in tarana ne vom intoarce pentru a fi transformati in praf de stele ,praf ce se va aprinde intr-un Soare ,ce va stralucii alte miliarde de ani peste alte lumi,facand pe alte fiinte sa se intrebe de unde vin si incotro se vor indrepta .
Traim ca El vrea sa traim ,murim cand El vrea sa murim .Ramanem cu ceea ce noi vrem sa ramanem.
Emotia intalnirii cu El este de ne explicat .Este unica pentru fiecare individ in parte iar cine crede ca poate nivele individualitatea intalnirii cu El prin intermediul tavalugului numit religie se inseala amarnic.
Sunt gandurile unui om ,ale mele ,dezamagit de dumnezeul vostru dar cu gandul la adevaratul Domn care e ADEVARUL ,CALEA si VIATA.