marți, 11 septembrie 2012

"Dragoste" de mama

         
           E toamna,iar conform obiceiului romanesc incep a se numara bobocii.Unii au mai multi alti mai putini,depinde de norocul fiecaruia .

A trecut vara,o vara arida dichisita cu debarcarea presedintelui tarii,urmata de reinstalarea presedintelui tarii si inceperea razbunarilor personale a unui om las care odata vazut cu ciolanul in falci a uitat de promisiunea facuta la postul public de televiziune cum ca nu va fi  un presedinte laș care  isi va revendice drepturile la masa verde,iar daca vreo 8 milioane nu vor mai dori,el isi va da demisia de onoare .
Hahahaha!Base si onoarea,vaca si baletul!

Dar nu acesta e subiectul postului .Sar cu greata de la subiectul "presidential" la un altul mai gretos ,acel al conceptiilor de viata a majoritatii romanilor.
Pentru majoritate termenul de autodeterminare lipseste cu desavarsire iar curajul e asemanat cu ...comoditatea!

De ceva timp am inchiriat un apartament impreuna cu un alt gay .Motive strict economice ne-a facut sa impartim acelasi acoperis.Toate bune si frumoase pana a aflat mama sa ca el e gay si ca imparte aceeasi casa cu un alt gay,adica subsemnatul.

A inceput scandalul !Si inca ce scandal !

Desi colegi ,nu am devenit  prieteni foarte apropiati,fiecare in "buncarul" lui,fiecare cu viata lui,eu nu ii spuneam unde plec,cand ma intorc si nici el nu imi facea asemenea confidente .Relatii strict colegiale.

Am incercat sa raman neutru intr-un scandal care nu ma privea dar efectele undelor de soc m-au lovit inevitabil si pe mine .

Intr-o dimineata ma suna mama colegului meu si ma i-a la intrebari.De unde avea numarul ..nu mai conteaza,desi foarte politicoasa se simntea o unda de rautate in vocea ei.
Ma intreaba daca ,hai sa-i spunem Stefanel,e acasa .Ii spun  ca nu,nu stiu si habar n-am pe unde e  pentru ca relatia noastra e una stric colegiala fara alte "profunzimi".
Atunci ma intreaba daca stiu de "Stefanel",iar eu ii raspun ca  stiu .
Apoi incepe sa-si expune teoria,cum ca fiul ei nu e gay,ca nu exista asa ceva,pentru ca e  o boala,ca fiul ei a fost normal pana l-a intalnit pe "Ixulescu" si cat de mirifica i-a fost relatia fiului ei cu "Ygreceasca" vecina de la parter si ca ea nu va accepta asa ceva,iar de la mine dorea sprijin in a-l aduce pe calea cea dreapta pe fius-o.

      Am ascultat-o pana a terminar, iar dupa ce a sfarsit monologul am incercat sa ii pun cateva intrebari .Am intrebat-o daca chiar nu a banuit ca fiul ei e gay.
A recunoscut ca a banuit,dar numai dupa ce "Ixulescu" a inceput sa le frecventeze casa,iar in opinia ei acesta este vinovat pentru schimbarea lui "Stefanel".
 In replica la ce mi-a spus dansa,cum ca fiul ei e comod si a ales homosexualitatea doar din comoditate,am intrebat-o daca o astfel de alegere e intr-adevar comoda cand 60 % dintre romani prefera un criminal in serie ca vecin decat un gay!
Am incercat sa ii spun ce am discutat si cu fiul ei,ca asa s-a nascut si ca nu exista cura pentru VINDECAREA homosexualitate,ca relatia cu vecina a fost doar de fatada, iar daca il iubeste ar trebui sa il accepte asa cum este .

       Apoi am intrebat-o  daca e cu putinta sa isi schimbe culoarea ochilor dupa bunul plac,raspunsul a fost halucinant .In opinia dansei culoarea ochilor poate fi schimbata prin purtarea de lentile de contact.In replica am intrebat-o daca prefera o minciuna in locul adevarului,spunandu-i ca defapt lentilele ar acoperii ceea ce nu se poate schimba,iar replica a fost ca ea nu-l va accepta pe el asa si va trebui sa se schimbe.
Cu alte cuvinte "ce daca e gay,eu il vreau cu fete !"....de dragul lumii!

M-am lasat pagubas pentru ca am inceput sa vad ca nu conteaza fericirea fiului ei precum conteaza orgoliul si renumele familiei !Am indraznit sa ii mai dau un sfat,si anume,sa incerce sa isi spele rufele in familie si sa nu mai spuna nimanui ca fiul ei e gay ca nu are nimeni nimic de castigat din afacerea asta .
Dupa de a inchis am simntit un nod in gat si un gust amar .

E posibil sa mai existe asemenea oameni in secolul 21 ?Mai poate exista o astfel de mentalitatea ?Sa nu iti pese de fericirea copilului tau ,preferand sa il vezi ingropat,dar cu vaduva si urmasi decat viu dar cu un iubit la brat !?

        Jignirile pe care i le-a adresat fiului ei intreceau orice limita .Ramaneam stupefiat,efectiv,cand imi povestea "Stefanel" ca mama sa l-a intrebat daca e fetita sau baiat,in relatia sa cu iubitul lui!!!!!Pentru mine a fost incredibila concluzia ei referitoare la homosexualitate,faptul ca toti gayi inoata "intr-o mocirla",dar dansa ii facea exercitii de imaginatie fiului ei spunadu-i ca "numai sa te gandesti ca iti bagi pula in cur la altul e o uraciune" !!!(scuze de expresie,dar sunt cuvintele doamnei)
Cat de perversa poate fi o astfel de abordare cu privire la un aspect personal ?!
Cati dintre noi ne gandim,cand vedem doi oameni pe strada,ca asta i-a lins p***a la aia iar aia s-a infipt in p**a lu ala,iar apoi ala si-a dat drumu in aia iar la final aia a ramas bortoasa ....?!?!CATI ?!!!
Doar la acest aspect intim se reduce heterosexualitatea ?
Iertat sa-mi fie limbajul dar e exercitiul de imaginatie a unei mame care isi iubeste fiul si-l vrea adus pe calea cea drapta !
Intorcandu-ma la reactia mamei mele,cand a aflat ca sunt gay,imi dau seama  a fost cat se poate de normala,am discutat,m-a inteles cat m-a inteles dar mi-a spus ca ceea ce conteaza cel mai mult e sa imi fie mie bine iar ea ma iubeste asa cum sunt pentru ca sunt fiul ei !
Nu m-a intrbat daca o dau sau o iau,daca o sug sau mi se suge,pentru ca MAMA MEA MA IUBESTE !
O MAMA NU SE GANDESTE LA CUM SE FUTE FIUL EI !

In reactia mamei colegului meu am vazut atata rautate si incrancenare incat nici macar nu mai sta la discutii,nu vrea sa auda nici sa vada! Isi ascunde capul in nisip si inteapa in stanga si-n dreapta in ideea de a-l determina pe fius-o sa abandoneze "mocirla" !
Dansa crede ca a fi gay inseamna a ti-o trage cu toti barbatii ,ca toti se fut in cur ,ca asta e principala ocupatie,ca e o sursa de boli.La un momentdat incerca sa spuna ca ar fi luat o infectie urinara de la fius-o !!!
Sarcastic,l-am intrbat pe Stefanel daca obisnuia sa i-o  traga si lui ma-sa ca altfel nu imi pot explica cum ar fi luat infectia !
As fi ramas fara reactie daca nu eram si eu implicat direct,dar  involuntar.Cunosc ignoranta romanilor,dar vazand-o atat de aproape imi creeaza obligatia de a spune si a accentua din nou ca suntem TOTI ceea ce suntem prin voia celui de sus !!!
Acum incearca sa faca presiuni asupra fiului ei sunand in stanga si in dreapta "cerand ajutor"!
Am incercat sa o inteleg si am ajuns la concluzia ca egoismul si egocentrismul acestei persoane sunt peste limita normalului!Pentru ea conteaza ca fiul ei sa se incadreze in tipar,desi asta ar insemna mutilarea lui ,sa aiba o droaie de nepoti si ...cam atat ! Doamna ar fi fericita sa-l stie pe  fiul ei  insurat dar cu gandul la p**a !
Judec desi nu ar trebui sa o fac,dar circumnstantele o cer!
Cred ca sunt multe mame in postura in care s-a aflat mama mea,dar chiar daca nu s-au resemnat,au acceptat realitatea,sperand ca la un momentdat "nebunia" fiilor lor sa i-a sfarsit ,pana atunci isi duc crucea in liniste si adoratie !

Asemeni ei sunt foarte multe persoane care ar prefera moartea copiilor lor decat sa accepte acest "pacat",iar asta nu face decat sa ma duca cu gandul departe,foarte departe in negura timpurilor cand cineva care nu a inteles mare lucru despre viata si oameni a pus bazele religiei monoteiste din care deriva toate religiile care au un singur dumnezeu .Azi multi dintre noi ducem povara discriminarii si neacceptari din simplu motiv ca acel cineva nu a stiu ca Dumnezeu face minuni chiar si in viata homosexualilor !

Inchei aceasta postare gandindu-ma ca viitorul lui "Stefanel" e unul sumbru cu foarte putine perspective,urmarit de o mama obsedata de binele ei personal ignorand bunastarea copilului ei,  o mama care nu vrea sa stie adevarul care crede postarile de pe pagina de internet a celor de la "Noua Dreapta" decat sa incerce sa il inteleaga pe copilul de langa ea !
O mama care i-a sechestrat laptopul,considerand acest aparat ca principala sursa de inspitatie,o mama care a intrat cu bocancii in viata fiului ei citindu-i corespondenta,email-urile si conversatiile de pe ymess!
Este terifiant sa stii ca astfel de oameni sunt multi,foarte multi,oameni cu mintile spalate de o biserica "istorica" care cocheteaza cu national-socialismul fascist,o bieserica care  distribue prin intermediul tipografiilor ei operea lui Hitler "Mein kampf".
Dar in fond si la urma urmei noi suntem cei ciudati,iar ei cei normali!