miercuri, 2 iulie 2014

Gay si crestin practicant ?!

Pentru ca e, deja, o traditie pe blogul asta sa am postari cu iz religios, ghici despre ce o sa scriu azi? Cred ca v-ati prins!
Bun, cu ceva vreme in urma, aveam o discutie destul de aprinsa cu un fost amic (se pare ca argumentele mele l-au facut sa ma stearga din  viata lui :))) )referitor la a fi gay si crestin practicant in acelasi timp!
Ei, asta da buba!
Credeti-ma ca a fii crestin practicant dar si gay e asemeni cu vaca si baletul! Nu ai cum! Doctrinar Biblia te condamna pana in maduva oaselor la MOARTE !!!
Iosia, un imparat evreu aduna toata gloata proroocita si declara razboi idolilor si ...sodomitilor.

2Imparati :
7 A dărâmat casele sodomiţilor care erau în Casa Domnului şi unde femeile împleteau corturi pentru Astarteea. 
E doar o monstra de cum erau tratati gayi in regatul evreisc.

Bun, hai sa enumeram cateva legi date de Dumnezeu cu privire la acest "pacat" la "moda" :

Levetic 18:
22 Să nu te culci cu un bărbat cum se culcă cineva cu o femeie. Este o urâciune.

O sa ziceti , da dar nu era stipulata nicio pedeapsa, practic nu era o lege ci un sfat .

Levetic 20:
13 Dacă un om se culcă cu un om, cum se culcă cineva cu o femeie, amândoi au făcut un lucru scârbos; să fie pedepsiţi cu moartea: sângele lor să cadă asupra lor.
         Ok ,cu totii stim, cine stie, ca Leveticul este o carte prin dedicatie fiilor lui Levi, iar din aceasta semintie provenea tagma preoteasca...si deci e aplicabila doar lor .
Oare asa sa fie ?

Deuteronom 23:
17 Să nu fie nicio curvă din fetele lui Israel şi să nu fie niciun sodomit din fiii lui Israel.
        Se stie Deuteronom este a doua carte a legii atribuita de Traditie lui Moise , iar aceasca carte a legii nu se adreseaza tagmei preotesti!
Bine, bine dar exemplele sunt din Vechiul Testament, ar zice un crestin practicant gay, iar V.T e doar orientativ, plus ca legea nu mai e valabila pentru noi "neamurile", apostolul Pavel a spus-o , deci ...
Deci, nimic mai fals !
Chiar daca legea e anulata de sacrificiul lui Hristos, crestinismul are la baza aceleasi principii enuntate in V.T, practic acest V.T ramane un ghid orientativ, optional, ce-i drept .
Dar nici Noul Testament nu iarta sodomitii !
Acelasi Pavel care desfiinteaza legea intareste ideea ca a fi gay e o uraciune si un pacat capital.
In epistola lui Pavel catre Corinteni este cat se poate de explicit !

1Corinteni
9 Nu ştiţi că cei nedrepţi nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu? Nu vă înşelaţi în privinţa aceasta: nici curvarii, nici închinătorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomiţii

            Oare ce interpretari mai putem enunta din textul dat?
Hai ca poate Pavel a scapat-o fara sa isi fi dat seama...dar o comite din nou, de data asta, Pavel asta, care e foarte nesuferit de lumea crestin-institutionalizata, i-o scrie lui Timotei in prima sa epistola catre acest tanar crestin :

1 Timotei 1:
9 căci ştim că Legea nu este făcută pentru cel neprihănit, ci pentru cei fărădelege şi nesupuşi, pentru cei nelegiuiţi şi păcătoşi, pentru cei fără evlavie, necuraţi, pentru ucigătorii de tată şi ucigătorii de mamă, pentru ucigătorii de oameni,
10 pentru curvari, pentru sodomiţi, pentru vânzătorii de oameni, pentru cei mincinoşi, pentru cei ce jură strâmb şi pentru orice este împotriva învăţăturii sănătoase... 


           In fata atator argumente, acest fost amic, m-a acuzat ca ii ruinez credinta si ca pe el Dumnezeu il iubeste asa cum e!
 I-am raspuns ca e ok aceasta opinie a sa, atata timp cat nu ia in considerare vointa lui Dumneze si ii ignora legile !

         Oricat ne-ar durea si oricat ne-ar supara, adevarul e ca cel care a fondat monoteismul evreiesc, apoi transmis crestinismului via Hristos, a urat homosexualii!
Nu exista nici-un fel de interpretare! E scris negru pe alb "ESTE O URACIUNE !"
Dar, mai este o sansa, sa il excludem pe Pavel, care nu a fost langa Hristos cand acesta a fost viu, el devenid apostol dupa moartea lui Hristos si sa ne bazam pe faptul ca Iisus nu a pomenit nimic de subiect si a fost extrem de "tolerant" cu curvele si pacatosii. O alta usita ar fi ca nici-un evanghelist contemporan cu Isus nu a scris nimic impotriva gay-lor, iar Pavel defapt facea referire la prostituatii gay! De unde sa luam si chestia asta..nu prea stiu!
Dar daca Martorii lui Iehova pot interpreta total sucit un text biblic, eu de ce nu as face-o!

        Dar asa cum ziceam, cel care a fondat monoteismul evreiesc, a urat homosexualii...nu  Dumnezeu !
Daca ar fi sa credem in EL, atunci ar trebui sa credem de bune cuvintele lui Ioan apostolul.
In capitolul 3 spune :
  • 16 Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.
Da,este incurajant ,dar Ioan a fost mic , Petru a devenit piatra pe care s-a cladit biserica -Biserica Catolica ,iar biserica Catolica uraste gay-i dar se pare ca ii plac foarte mult copii !
Personal eu cred ca nu trebuie sa ai binecuvantarea unei grupari ca sa fi mantuit ! Ma incred mai mult pe atotstiinta lui Dumnezeu ,iar daca El chiar stie tot , atunci cu siguranta stie ca orientarea mea sexuala nu e una aleasa, stie ca asa m-am nascut si nu are cum sa ma pedepseasca pentru asta !
Din nou interpretez textul Biblic ...de asta urasc atat de mult religia !