vineri, 9 mai 2014

Conchita Wurst panicheaza o natiune de sfinti

In plina desfasurare, Eurovision  naste dispute extrem de dure (in Romania bineinteles) in jurul unui subiect cat se poate de banal pentru vestul Europei. Intrand in clubul select al Belarusiei, Rusiei, Georgiei si a altor tari "ultra-civilizate" incepem si noi sa cantam pe aceeasi limba cu aceste "super civilizatii"critici la adresa concurentului Austriei - "barboasa" dupa cum il descriau "burtierele" televiziunilor de stiri romanesti. Luminita Anghel ( cu un ton mai moderat ) si Mihai Alexandru (daca te intrebi"cine pula ii Mihai Alexandru" cu o simpla cautare pe Google poti afla ca e fostul sot a lui Nicola) la o emisiune pe Realitatea TV jigneste o natiune intreaga(pe austrieci) criticandu-i ca au indraznit sa dea dovada de non-conformism trimitand-o pe "Conchita Cârnat" sa ii reprezinte. In felul acesta austriecii au  ofensat o intreaga natiune de sfinti care s-au vazut nevoiti sa isi puna copii la culacare prea devreme (in jur de ora 22) de frica ca nu cumva plozii umpluti de Sfantul Duh sa aiba cosmaruri.
Conchita Wurst cu barba

         Discutia din platou a plouat cu jigniri si presupuneri la ceea ce e Conchita, ca e atat de ofensator (in opinia lui Mihai Alexandru) incat telespectatorii trebuiesc aparati de astfel de aparitii. Nimeni nu a observat talentu... vocal al solistului, ca dară mergi la Eurovizion sa canti nu sa te futi...pana la aparitia Luminitei Anghel care a tinut sa aminteasca ca are o voce buna.

          Priveam cu indignare emisiunea, gandindu-ma ca oamenii astia nu au nimic in comun cu spiritul european pe care pur si simplu nu il inteleg, sau mai bine zis nu vor sa il inteleaga.
Conchita Wurst fara barba
Nici eu nu sunt adeptul travestitilor si transexualilor, nu imi plac, dar imi tin criticile pentru mine pentru ca si eu am "goanga" mea. Fiecare dintre noi avem "goanga noastra". Pur si simplu nu pot intelege cum un om care are parul lung si poarta barba poata provoca atata panica incat trebuie sa il ascunzi de copii pentru ca tu ca parinte nu esti in stare a  raspunde intrebarii unui copil: "mami, tati femeia asta de ce are barba?" E chiar asa greu sa ii spui ca aceea tanti e putin diferita si ca atunci cand va creste mare va intelege de ce i-a crescut barba, e chiar asa de greu ?
Dar e mai ok sa ii mintim pe prunci spunandu-le povesti cu berze, in loc sa le spunem adevarul si sa ii pregatim pentru provocarile vietii.

       Crestem generatii de frustratii dupa care ne intrebam de ce se uita urat europenii la noi ?
Mihai Alexandru
Reintorcandu-ma la Eurovizion, se comenta ca piesa noastra nu prea are sanse, pentru ca noi nu prea avem pe nimeni prieteni. Pai, mai fratilor, mai indrazniti sa cereti votul austriecilor dupa ce ati dat cu alegerea lor de pamant?

          Domnul Mihai Alexandru ar trebui sa isi tina parerile pentru el, faptul ca divortul de celebra Nicola l-a scos din anonimat nu ii da dreptul sa emita pareri...In ceea ce il priveste nu are decat sa schimbe canalul pe Trinitas, sa isi futa trei cruci si doua matanii pana termina "Cârnatul" de performat dupa care sa se intoarca in pestera.