luni, 23 mai 2011

Mister Gay Cluj 2011


A fost si a trecut o noua editie a concursului "Mister Gay Cluj 2011"
Incepand cu ora 22 in THE 1 ,organizatorii evenimentului si-au dorit ca acest concurs sa se compuna din trei probe .

Prima era tinuta de baie .
A doua a fost proba de talent .
In a treia proba concurentilor li s-a cerut sa tina un discurs despre implicarea lor in comunitatea LGBT.

Inscrierile s-au putut face telefonic sau pe id-ul de ymess evenimente_gay.







Regret ca nu am putut fi de fata ,mi-ar fi placut ,dar promit ca la anul nu voi lipsi .


S-au inscris opt concurenti ,opt barbati ,care ar trebuii sa fie cei mai cei din tot Clujul .
Dar haidem sa ii si cunoastem .Ii voi prezenta in ordine varstei fiecaruia , de la cel mai micult la cel mai marisor.

Mezinul se numeste Gimy are 18 ani.El spune :


"Chiar daca sunt foarte tanar am ales sa particip la Mister Gay Cluj deoarece nu este nimic de pierdut si nu imi este rusine ca sunt gay. Din punctul meu de vedere participarea la acest concurs demonstreaza celor din jur ca poti trai o viata normala chiar daca ai alta orientare sexuala. Dupa aceasta experienta sper sa imi fac coming-out-ul si fata de familia mea si sa scap de acest mare stres."






Al doilea este Lorand cu cei 20 de anisori ai sai .
"Particip la acest concurs ca sa arat tuturor ca la varsta mea nu imi este rusine ca sunt gay si iubesc sexul masculin. Pentru mine orientarea sexuala nu este o boala si sunt fericit ca am curajul sa-mi sustin convingerile cu capul sus.














Al treilea concurent se numeste Mircea ,are 21 de ani .El spune :

"Mister Gay Cluj pentru mine reprezintă o oportunitate de a incuraja pe cei ce se află la început de drum să se accepte așa cum sunt și să nu le fie teama să recunoască ceea ce sunt. Prin participarea la acest concurs vreau să arat tuturor că împreună putem schimba mentalitatea celor din jur prin ceea ce facem zi de zi. Îmi place să mă implic în activități de voluntariat. M-a surprins să văd oameni venind și zicându-mi că simplul fapt că m-au cunoscut, și m-au văzut implicându-ma, i-a făcut să înțeleagă că nu e așa important că sunt gay. Asta pentru că pe ei nu are cu ce să ii afecteze acest aspect al vieții mele.
Leo are 22 de ani .
Se caracterizeaza si isi motiveaza participarea astfel :"Am crescut in Spania unde am invatat sa fiu liber si sa nu-mi fie rusine de mine. Asta m-au invatat parintii mei care stiu ca imi plac baietii. La fel si restul rudelor. Particip pentru a da un impuls si celorlalti baieti din Romania sa fie si sa gandeasca ca mine.

Citeşte mai mult:
http://gaypartycluj.blogspot.com






Uite ca vine randul si lui Radu care are tot 22 de ani.El se prezinta in felul urmator :

"Vreau sa demonstrez oamenilor ca atunci cand iti doresti ceva cu adevarat reusesti si nu trebuie sa fi foarte frumos ca sa participi la un astfel de concurs, caci pana la urma conteaza atitudinea, increderea, ambitia si perseverenta de care dai dovada. Desi initial am luat acest concurs ca pe o provocare din partea unor prieteni, vreau sa incerc si sper sa reusesc sa elimin acele stereotipuri ce se axeaza doar pe aparente si imagini exterioare."






























Csaba are 25 de ani se prezinta simplu si la obiect :

"Pentru mine Mister Gay Cluj nu este un titlu de frumusete; MGC va desemna ambasadorul tututor persoanelor LGBTQ de pe plan local, o persoana care sa reprezinte interesele comunitatii si care, prin propriul exemplu, sa arate ca a fi gay nu este un lucru de care trebuie sa ne fie rusine; este pur si simplu cine suntem, o trasatura care ne defineste ca persoana si personalitate. Vreau sa particip pentru ca sunt convins ca pot fi acea persoana.




















Sebastian tot 25 de ani ne povesteste :

"Vreau sa particip la Mister Gay Cluj sa arat lumii intregi ca nu imi este frica ca sunt gay. Ai mei stiu de mine ca sunt asa, la fel colegii de serviciu si sefii. Eu nu imi doresc sa castig acest concurs. Vreau doar sa arat lumii intregi ca nu imi e teama ca sunt gay. Dimpotriva, sunt mandru! Si asa puteti sa fiti cu totii: mandrii si liberi""





















Ultimul si nu cel din urma este Claudiu ,27 de ani el spune ca "participa la acest concurs pentru a arata contrariul tuturor, ca sunt ambitios si ma imiplic in comunitatea LGBT locala. Ma simt mandru ca sunt gay si nu imi este rusine de aceasta. Consider ca am sanse deoarece sunt dragut, inteligent iar astea sunt doar o parte din calitatile mele"

Citeşte mai mult: http://gaypartycluj.blogspot.com
















S U R S A fotografiilor si comentariilor este :gaypartycluj.blogspot.com

Si castigatorul este (......conform sitului angelicuss.com ....)Alex Cosmin Morari, 22 ani .


Cei de la angelicuss titreaza :
"Pentru prima oara intr-un concurs de acest gen organizat la Cluj, baietii au acceptat ca pozele si informatiile despre ei sa devina publice, chiar daca familiile, rudele, prietenii multora dintre ei nu au aflat inca de orientarea lor sexuala.
Niciodata nu am discutat despre orientarea mea sexuala. A trebuit insa sa fac gestul asta acum pentru ca sunt foarte multi gay care au probleme de acceptare.” este de parere Leo, castigatorul concursului. “Coming out-ul nostru e un imbold pentru ei ", spune acesta.


Nu pot decat sa ii felicit ,pe acesti opt, pentru curajul si determinarea lor .Sper sa nu regrete ca au deschis lumii o usa pe care nu o vor putea inchide niciodata .
A fi gay este o responsabilitate prea mare ,pentru unii ,o responsabilitate care uneori e transformata in povara .
E greu sa recunosti ca esti gay.A fost greu cand am recunoscut in fata parintilor ca sunt gay ,dar aceasta greutate s-a transformat in responsabilitate ,acea responsabilitate de a demonstra ca a fi gay nu inseamna doar sa te 'freci' cu barbati .Inseamna sentimente si trairi ,inseamna viata .
Pentru mine toti sunt castigatori .Felicitari.