joi, 23 septembrie 2010

O gaina naste pui vii.

...intrebarea e ,de ce daca s-a futut cu ariciu, puii is de porc spinos ?
PRO TV >>>STIRILE PRO TV editia online:


Au ei pe cineva care are ca tema de casa chestii dinastea stiintifice...ok ,si?
Ma intreba si eu ca un ignorant :DE UNDE PUII MEI ISI I-A ASTA INFORMATIILE ?!
Inteleg ca fotografia o vazut-o pe situl NASA,dar informatia ?
Haideti pe Wekipedia :

Activitatea solară

În timpul unei erupții solare o cantitate enormă de energie care se află în cromosferă și coroană este eliberată dintr-o dată. Materia este proiectată în coroană și particule de atomi accelerate până la viteze foarte mari sunt expulzate în spațiul interplanetar. Aceste fenomene sunt însoțite de o emisie de raze X (Röntgen), de unde radio și, în cazul erupțiilor mai puternice, de lumină vizibilă. Când ajung în apropierea Pământului și intră în atmosferă, în special deasupra regiunii polului nord, particulele creează aurorele polare. De asemenea, ele perturbă propagarea undelor radio în jurul globului. Uneori ele duc și la defectarea rețelelor de distribuire a electricității.

Cu timpul, pe măsură ce instrumentele astronomice s-au perfecționat, oamenii au putut observa mai amănunțit toate perturbațiile Soarelui: petele solare ale fotosferei; erupțiile solare,protuberanțele și filamentele cromosferei; jeturile de gaze ale coroanei. Astăzi se știe că aceste fenomene sunt în strânsă legătură unele cu altele. Frecvența și intensitatea lor variază cu o perioadă de aprox. 11 ani. În timpul acestei perioade numărul petelor solare înregistrează un minimum și un maximum. Următorul număr maxim este prevăzut în jurul anului 2011. Activitatea solară a rămas suficient de învăluită în mister, dar se știe că aceasta este legată de magnetism și de rotația Soarelui.

Când Soarele devine mai activ, suprafața sa se acoperă de pete și se observă mai multe erupții solare decât până atunci. Acestea eliberează în spațiu, printre altele, și mănunchiuri enorme de raze invizibile: raze X, raze ultraviolete, unde radio. Ele sunt însoțite și de producerea unui flux intens de particule atomice, încărcate electric: vântul solar. Cele care au mai multă energie ajung până la Pământ în câteva ore și se strâng în jurul planetei noastre. Pătrunzând în atmosferă, ele produc raze mișcătoare frumos colorate, aurorele polare. În emisfera nordică acestea sunt numite și aurore boreale, iar în emisfera sudică sunt numite aurore australe. Ele au aspectul unor perdele mari, roșiatice sau verzui, care unduiesc pe cer. Se pare că variațiile activității solare influențează clima de pe Pământ. Astfel, din anul 1645 până în 1715, nu s-a observat nicio pată pe Soare, iar această perioadă a coincis cu anii cei mai friguroși ai "micii ere glaciare", o perioadă în timpul căreia temperaturile au fost anormal de scăzute în toată Europa. Prin contrast, începând de prin anul 1900, Soarele este mai activ și temperatura medie a Pământului a crescut ușor. Au fost descoperite multe legături asemănătoare între activitatea solară și perioadele de frig sau de caniculă de pe Pământ, dar nu se cunoaște încă exact modul în care aceste variații ale activității solare acționează asupra climatului.


Nimeni nu contesta influenta "fitelor" Soarelui nostru asupra Pamantului.Dar se stie ,exista mecanisme naturale care protejeaza planeta.
Dar nu asta m-a facut sa pic pe spate si sa ma rand ca un prost,ci concluzia autorului "articolului":


Ce tari vor fi afectate de activitatea sporita a soarelui ?
IRANUL SI COREA DE NORD !!!!!
Ma!!!! O intrat si Soarele in alianta cu Statele Unite ?Sau o sa ramana in pana de conbustibil si vrea petrol de la iranieni ..In cazul asta inteleg...
..dar Coreea de Nord?
De ce si Corea?Hmm.Poate pentru ca au bomba nucleara si ii ciuda la Soare..Se gandeste "oare daca isi fac aia un soare a lor ...io ce ma fac ?!"
Mda....
Daca o furtuna solara ar trece de scutul natural al pamantului ,va spun eu, ca cele mai afectate tari vor fi cele care depind cel mai mult de intrumente informatice de ultima ora .Cele care au cele mai dezvoltate retele de electricitate samad,nu cele care tin evidenta birului cu dalta in piatra ...stati linistiti .
Interesant de enervant.Gata ! La stirile PROst tv nu ma mai uit fie ele si online.

Incredibil !!!!!

Pe astia chiar nu-i opreste nimeni ?!!!!
Imi e greu sa descriu oroarea , repulsia si rusinea care o simnt ca fac parte din aceeasi specie cu indivizii din imagini...Revoltator .