miercuri, 18 ianuarie 2012

Pe marginea prapastiei


Zile tulburi pentru Romania la inceput de 2012.Dupa niste sarbatori anoste cu gust de statut
si miros de ranced,romani au inceput sa simnta lipsa unei perspective ,a unui viitor .Asist la ceva  ce presa numeste ...proteste .Cine protesteaza impotriva cui ?O mie de oameni protestau la Bucuresti , in P-ta Universitatii,"ajutati" de galeriile de suporteri a celor de la Steaua si Dinamo.Asa cum era de asteptat ,protestele au degenerat in violente ,batai si capuri sparte .
Traiesc intr-o tara DEMOCRATICA  si  mi se face frica cand in piata manifesta legionarii , deghizati in protestatari dezgustati de inlaturarea lui Arafat,cand stim ca singurul lor interes e o putere cu orientare  legionara.
Traiul greu , foamea , lipsa unui viitor ,teama de banci si datorii, huzurul celor de la putere deschid drumuri de neinchipuit intruchiparii raului ,care nu doreste decat sa profite de viata grea dusa de prostime .

Urmarind jurnalele de stiri , am sesizat ca "manifestantii"cer desfiintarea pluripartitismului,ca ii deranjeaza TOATE partidele parlamentare ,defat ii deranjeaza DEMOCRATIA!
Nu pot fi deacord cu politica haotica a guvernului in materie de sanatate ,economie si interese nationale ,dar nici nu pot sustine grupari extremiste care arunca cu caramizi dupa jandarmi.


Astazi sunt voci care denunta autoritarismul lui Basescu .Care autoritarism?
Vedem ca in politici precum :
   1)Rosia Montana ,in urma presiunilor de peste tot ,a cedat ..deocamdata .Desi problema nu a fost transata ,e suspendata undeva urmand  a se mai discuta.
   2)Regionalizarea Romaniei ,desi ideea e buna ,complicatiile care i-ar urma ar fi defavorabile Romaniei ,luand la cunostiinda a cedat!
  3)Conflictul iscat de legea sanatatii si a protestului lui Arafat ,a revenit si  a cedat in cele din urma !
Mie imi suna a democratie  !Propun ceva , nu esti deacord ...negociem .
Defapt situatia dezastruoasa in ceea ce priveste dialogul social e mostenita de la guvernarile anterioare .Toti,dar toti cei care au fost la conducere au contribuit la distrugerea miscarii sindicale in Romania ,a societatii civile si a altor organisme care aveau menirea apararii intereselor cetatenilor.Vinovati suntem NOI !!!
Am devenit un popor fara demnitate ,un popor care se bucura daca aproapele lui are un insucces,dorind  cu tot dinadinsul sa-i moara capra vecinului,iar daca cumva se chinuie ,ajuta bucuros la sacrificarea ei !
Pericolul pentru Romania nu  e Boc si Basescu ,ci ignoranta  prostimii !
Infometati de politicile proaste duse de generatii intregi de guvernanti ,pot usor "antrenati" in a participa la MAREA SCHIMBARE propusa de extremistii de dreapta !
Adevarul e ca aceasta schimbare nu  e posibila , e fara substanta , o amagire !Daca eliminam extremistii care viseaza la al treilea Reich, avem foarte putine optiuni de a schimba ceva .
Romania are o datorie uriasa care trebuie platita ! Oricine vine la guvernare va  arata cu degetul la mostenirea grea lasata de predecesori ,declinad bunastarea poporulu spre interesele lor personale.Nimeni nu doreste o  Romanie puternica !Strainii ne vor ca forta de  munca ieftina si ca piata de desfacere  , iar bogatii autohtoni doresc ca Romania sa fie slaba ca ei  sa poata fura in liniste , fara prea multa bataie de cap .
Revin la intrebarea de mai sus si intreb ,cine protesteaza impotriva cui ?
 Cine doreste frailele unei tari falimentare ?
Nu mai comentez campania "televiziunii poporului" ,nu ar mai avea rost .Chiorandu-te printre multimea de benere , poti  surprinde un mesaj fals ,gol ,lipsit de continut ,instigand la razvratire, aruncand pe umerii Jandarmeriei  intreaga responsabilitate pentru  violentele din capitala.

Ma intreb ,cum de aici in Cluj ,oamenii stiu sa protesteze calm ,fara sa se incaiere cu jandarmii ?
Sa fie "de vina" lipsa galeriei  steliste ?Dar ,asa cum spuneam incerc sa ma abtin ,ar fi prea mult de injurat .
Pentru mine e clar.Un popor amarat ,secatuit ,mintit  si  fraierit de prea multe ori ,nu mai  are nici macar puterea sa prostesteze,resemnandu-se in fata televizorului ,simntind nodul streangului tot mai strans .Traim prezentul , regretand trecutul , viiitorul e mult prea departe