luni, 20 decembrie 2010

Studiu


Anul acesta s-a desfasurat cel mai mare studiu asupra comportamentului persoanelor homosexuale din istoria moderna a Europei.Au participat peste 180.ooo de barbati care fac sex cu barbati ,raspunzand la un chestionar de 20 de minute ,pus la dispozitie prin intermediul unor situri de socializare gen gayromeo si manhunt.Chestionarul a fost disponibil in cinci limbi de la inceputul lunii iunie pana la sfarsitul lui august.
Rata cea mai mare de participare a fost in Germania iar cea mai scazuta in Slovenia .
Rezultatele studiului le putezi vedea aici .
Pe noi ne intereseaza situatia din Romania .Trebuie luat in calcul urmatoarele premise:
-nu toti gayi au acces la internet
-nu toti gayi au profil pe romeo sau manhunt
-evident nu toti gayi au raspuns la chestionar
In Romania au raspuns aproximativ 2466 de persoane ,adica 1,15 respondenti la 10.000 de locuitori,varsta media 27 de ani din care 30,8% s-au testat de HIV,89,6% cunosc modalitatile de testare HIV,2,6% au fost diagnosticati cu HiV,20% recunosc public ca sunt atrasi de barbati si 57 % sunt multumiti de viata lor sexuala .
Per total in Europa 180.000 de barbati au raspun la chestionar adica 2,82% reprezentand 2,85 de respondenti la 1o.000 de locuitori ,varsta medie 30 de ani ,34% s-au testat hiv 93% cunosc ce este HIV ,cum se transmite ,cum se testeaza cum se amelioreaza etc, 4,1 % sunt diagnosticati cu HiV si 39,7 % recunosc public ca sunt gay.
Sunt date seci vara prea mare importanta pentru noi ,dar as vrea sa accentuez ceva ce multi nu stiu ,adica sa faca diferenta intre procentajul de gay care se declara public ca sunt ceea ce sunt si cei care mint cu privire la orientatrea lor sexuala .
Atunci cand vedem date de genu wekipedia in care se vorbeste despre o populatie de 6-8% cu o orientare gay ,se vorbeste defapt de cei care recunosc ca sunt gay ,nu cei care se ascund din varii motive.
Adevaratele cifre sunt defapt relative ,dar ceea ce e cert ca numarul populatie gay (asta incluzand ambele categorii )trece de 30 % !
Suntem multi ,dar atat de ascunsi.