miercuri, 28 decembrie 2011

Viata scrisa pe cartonase

Cu ceva timp in urma  , urmaream un filmulet  in care un un adolescent povesteste lumii  drama prin care trece .
Acesta este filmuletul.


Nu ma comentat la momentul respectiv.Am lasat pe altii sa comenteze , presa de exemplu , care a avut un coment pozitiv si cititorii care s-au evidentiat prin "aprecieri"de genu :"futu-ti mortii matii de sugaciu pulii" sau "futu-te-n cur de poponaru' pizdii"..ceva asemanator.

Este drama a milioane de tineri care zilnic se intreaba cu  ce au gresit si mai ales unde au gresit si de ce au  "ratat"startul .De ce lumea lor se invarte invers , de ce sunt  condamnati pentru ceva ce nu depinde de ei ?
Drama la care se adauga ignoranta si rea vointa celor "apropiati" lor.

Acum asistam la o alta drama,drama care merita luata in seama , nu  ca drama lu' ala ..stiti  ..poponaru...drama adevarata ...cu  stoarceri de batiste ..chestii...
Deci din ciclul "Rabunarea cartonasului povestitor" apare adevarata drama , in ochii presei ...normal.

Iar ca dramatismul sa il intreaca isteria din Corea de Nord , provocata de moartea "dictatorului suprem",aflam ca adolescentul isi  da duhu fix in seara de Craciun !Broboade ce lacrimi se preling pe obraji si batiste pline cu muci umplu cosu de gunoi .

Cum sa nu te canti  ca bietul om nu  a putut sa exerseze sportul favorit si mai ales  ..asta crede in Dumnezo.
Trebuie sa fi  orb , sa nu vezi  exact ce se vrea cu acest clipulet. "Vedeti aceasta e o drama adevarata , nu poponarul plangacios"!
Amandoua sunt drame ! Una este inteleasa de toti , cealalta este condamnata de toti .
Daca as fi fost pus in  postura de a alege , intre a fi  gay si  boala de inima a baiatului din filmulet , as fi ales , fara ezitare , boala de inima .
E mult mai bine sa fi compatimit de toti , decat sa fi lovit de toti .
Stiti care este similitudinea dintre cele doua cazuri ?
Niciunul nu a fost in masura sa aleaga.Asa s-au nascut,asa au trebuit sa isi  duca crucea.Pentru unu s-a ispravit,pentru celalalt greul de-abia acum incepe.