duminică, 10 martie 2013

I(I)SUS HRISTOS,I(I)SUS HRISTOS este in... control

Pe cand credeam ca nu mai poate fi nimic care sa ma oripileze ...surpriza !
Uite ca exista ...POCAITII!
...cu al lor I(i)sus in control .
Nu stiu de cand si-a schimbat I(i)sus meseria,facandu-se controlor,dar oripilarea imi e provocata de alta chestie:amestecul celor sfinte cu genul de muzica hip-hop !
Mai fratilor,stilul hip-hop cu inspiratie de galerie stelista nu prea se potriveste cu stilul bland a lui Hristos!PUNCT!
Stilul revolutionar  a lui Che Guevara ,chipul cu care aduce pesoana de pe steagul din clip,se  potriveste, fix ca nuca in perete,stilului crestin predicat de Isus .Acum serios nu mi-l pot inchipui pe Isus ,cu torta in mana ,strigand : HAI STEAUA !!!!Sau vazandu-se in control !
Nu ma intelegeti gresit ,imi place hip-hop-ul ,dar nu cu Dumnezeu in el !
Inspiratia este proasta (ca sa fiu moderat in "aprecieri") si total nepotrivita !
Facand parte,pana la o anumita varsta,si eu din masinaria de spalat creiere a bisericilor neoprotestante,stiu ca genurile ciudate de muzica nu sunt prea agreate de batranii acestor secte,dar daca mesajul este destul de ... crestinesc se mai poate inchide un ochi apelandu-se la sintagma:"de ce numai Satana sa aiba parte de muzica buna "!
La inceputurile anilor '90,rock-ul isi facea cu greu ,dar sigur, intrarea in bisericile penticostale si baptiste cu ajutorul congregatiilor americane .Una din trupele cu un real succes la enoriasii tineri fiind Petra .

Muzica  "draceasca" isi infingea adand radacinile in bisericile neoprotestante,care sunt amenintate cu taierile de fonduri din America mama,daca s-ar fi opus acestui gen de muzica .

Azi hip-hop-ul ,alt gen de muzica "satanist",este convertit la ...crestinism !
Totusi,cum impacam capra cu varza ?
Hip-hop-ul ,conform definitiei este muzica "baietasilor de cartie " nu prea cuminti ,iar mesajul este unul violent sau vulgar, pe masura cartierel formate din blocurile gri post decembriste,baietasi care isi canta ispravile care uneori trec de granita legalitatii. Dar hai sa ne intoarcem la "Hristos este in  control" ...sau mai are rost sa mai comentez ?
Poate ca da,poate ca nu! Aceleasi vulgaritatii spuse voalat,aceleasi discriminari,homobobii si prejudecati !Oare de ce forma de inchinare ,traditional ortodoxa, este o forma de "religie" fara putere ,un blestem al legii,iar casatoriile gay un pacat ,intimp ce  libertatea este doar a celor care se lasa imprejmuiti de o ideologie de origine iudaica ?Probabil datorita dolarilor veniti din cutiile milei ,din America, cu ajutorul carora s-a facut clipul.

Mesajul descriminatoriu si tendentios nu se opreste doar la atat ,atentionandu-ne ca singura forma adevarata de inchinare este datul din maini in stil hip-hop de pe bancile bisericilor neoprotestante!
Ma intreb,oare, cand acesti "Pocaiti" o sa cante "moarte gay-lor si curvelor"...pe fata ? Ce ? Deja au facut-o in acest clip ? Scuze ,nu am fost foarte atent.
Eram atent la MC Boy .Imi place la nebunie !
Dedicatie pentru "POCAITII" si nu uitati :Hristos este in control!!!!!!! O ai tare ?P.S: Mi-ar fi placut sa nu fi dezactivat comentariile si aprecierile la piesa lor pe canalul de youtube. Curajul le lipseste ...