luni, 10 mai 2010

Sa vorbim despre discriminare

E un cuvant care ne sperie ,de care fugim si dorim sa ne ascundem.Suntem discriminati in Romania,noi ca persoane ,sau comportamentul nostru e discriminat ?Adesea stau uluit si privesc la ce se intampla in jurul meu,in sanul "Comunitatii".Haideti sa discutam despre discriminarea de la noi din ograda si sa incercam sa determinam cauzele si motivele existentei autodiscriminarii.
Sunt marunt in lumea asta ,pe care unii o numesc obscura .Si la ce gust mi-a lasat imi doresc sa raman departe ,sa incerc sa o inteleg si sa ma compatimesc ,sa ne compatimesc.
Reducem totul la nivel personal iar asta nu e rau ,pana cand acest reductionism nu ne afecteaza maturitatea si coerenta in comportament .Suntem destul de sinceri sa recunoastem ca aproximativ 90 % dintre gay cauta doar aventuri si sex ?
Suntem destul de intelepti sa acceptam ca discriminarea vine in urma prostului obicei de a ne face publicitate prin intermediul unor scandaluri publice ?
Cine sunt discriminatorii nostrii? Dar cine sunt cei discriminati ?
Daca exista siscriminare?
Cu fermitate trebuie sa recunoastem ca,da , exista.
Dar aceasta discriminare e un raspuns al societatii fata de actiunile unora dintre noi .
Vorbim de "Gay Fest"si acum incep sa vorbesc de auto discriminare sau mai bine zis ce cea existenta in comunitatea noastra .Chiar e nevoie de atata exuberanta ,ca sa nu folosesc alti termeni ..E nevoie de atata prost gust ?E nevoie de pitipoance travestite care abia stiu sa lege doua vorbe ?
Si uite am ajuns la reprezentantii nostri . . .
Cine ne reprezinta ?Unde sunt elitele ? Reusim sa aducem in fata acei oameni care sa ne faca cinste ,sa inspire respect ?Am vorbit cu medici ,directori de scoli,psihologi care aveau toti acelasi lucru in comun cu mine : erau gay,dar nu fac parte din comunitate .
Iata adevarata discriminare .E dusmanul nostru pe care il tratam cu atat de mult respect ,il hranim si il ingrijim,in fond si la urma urmei suntem si discriminati si proprii discriminatori.
Adevarul e ca atata timp cat nu ne acceptam pe noi insine asa cum suntem ,atata timp cat nu ne asumam adevarata identitatea sa nu ne miram ca vom fi aratati cu degetul si exclusi din societate .
Ne-o meritam!
Desteapta-te,e timpul sa spui:DA,SUNT GAY!