luni, 30 mai 2011

Parada gay la Moscova

Sambata 28 mai a avut loc marsul anual al gay-ilor rusi la Moscova.
Au riscat si au pierdut.Atunci cand lupta e inegala nu ai cum sa nu pierzi .Consecintele pe masura .
Se pare ca situatia nu e roz la Moscova,am putea spune ca e vanata spre mov ,chiar,in ceea ce priveste perceptia societatii ,a unei parti a ei ,a bisericii ortodoxe in exclusivitate,asupra dreptului de a fii ceea ce esti ,dreptul la auto determinare.
Desi organizarea marsului a fost interzisa de catre autoritatile incujluite din motive electorale cu biserica ortodoxa rusa ,asa cum am mai spus ,activistii gay au riscat si au incercat sa . . .marsaluiasca,pasnic ,ca deobicei ,cu doar cateva steaguri in mana si...hoarde pe politisti si contramanifestanti ultra ortodocsi pe urmele lor .
"Agresati de ultranationalistii ortodocsi si imprastiati cu forta de politie "
titreaza editiile jurnalelor de sambata de pe "euronews".Evenimentul este relatat de toata media europeana si nu numai .

Obiectivul participantilor era sa marsaluiasca prin fata statuii eroului necunoscut ridicata in memoria luptei sovieticilor impotriva ocupatiei si persecutiilor naziste,care pe langa exterminarea evreilor aveau ca scop si eliminarea homosexualilor.
Rusia azi trateaza cu impartialitate subiectul relatand efectiv evenimentele petrecute . Un exemplu de jurnalism pur,dupa parerea mea.
RT.COM (Rusia azi )publica o scrisoare deschisa a bisericii ortodoxe ruse care suna in felul urmator:
"Biserica Ortodoxă Rusă este recunoscătore autorităţilor de la Moscova şiorganelor de aplicare a legii pentru care au împiedicat un miting pentru drepturile homosexualilor, in centrul Moscovei sâmbătă 28 mai 2011. "Autorităţile au dat dovada de maturitate impiedicand acţiunea agitatorilor gay, care ar fi putut influenta copii şiadolescenţi", a spus purtătorul de cuvânt Vsevolod Chaplin. Autorităţile au dreptul de a interzice orice acţiuni de propagandistice care pot provoca daune morale societatii. Dar el a spus ca regreta conflictul dintre ortodocşi şi activiştii homosexuali care sa soldat cu ranirea unei lesbiene ,ajunsa la spital cu multiple comotii cerebrale."

Mai mult de 60 de persoane au fost arestate la Moscova in urma incaierarilor dintre politie ,gay si ortodocsi .
Problemele rusiei ,in opinia bisericii oficiale ,sunt homosexualii .Astia trebuie opriti !
Nu conteaza ca mor din cauza alcoolului aproximativ jumatate de milion de rusi in fiecare an!!!
Datele statistice sunt ametitoare in ceea ce priveste avortul in Rusia .
Aproximativ 60% dintre sarcinile din Rusia sfarsesc in avorturi !!!Din 3 milioane si jumatate de sarcini ,doar un milion si jumatate sunt duse la sfarsit ,iar din trei femei care fac avort una moare!Conform mosnews.com
Iar situatia economica pare ca urmeaza o singura directie ,anume spre fundul prapastiei ."Calculele arata ca somajul afecta 11,9% dintre rusi in martie, fata de 8,5% in februarie. Circa 500.000 de rusi si-au pierdut slujbele in ianuarie, circa 300.000 in februarie si cele mai recente cifre arata ca 700.000 au devenit someri in martie."
Potrivit unor statistici din Raportului Demografic al Organizaţiei Naţiunilor pe anul trecut ,in ceea ce priveste divorturile in lume ,Rusia este prima :
1. Federatia Rusa
2. Belarus
3. Ucraina
4. Republica Moldova
5. Insulele Cayman
6. Statele Unite ale Americii
7. Insulele Bermude
8. Cuba
9. Letonia
10. Republica Ceha

"Portalului bible.ucoz.ru prezinta in modul urmator motivele pentru care cei mai multi rusi sunt nemultumiti de parteneri si se reped la tribunal, sa spele acolo rufele murdare, la care nu poate face fata masina de spalat de acasa:

- Casatoria a fost facuta din interes, interesul s-a epuizat, iar menajul nu mai are obiect
- Eterna infidelitate conjugala
- Eterna insatisfactie sexuala
- Totala nepotrivire de caracter
- Numeroase greseli facute de soti, cea mai grava fiind insasi casatoria
- Votca"
Spun cei de la ziare.com
Concluziile le trageti singuri .Gay sau nu ,trebuie sa recunoastem nu a fi gay e un pericol pentru o familiea traditionala, ci abuzul de alcool si o baza materiale insuficienta .
Acesti factori pun in pericol familia .Deschideti ochi ,daca nu vrei sa ti inchida altcineva.