vineri, 23 septembrie 2011

Schengen.Cu usita in botic .

Si uite ca Europa ne de peste bot !
Zilele trecute inca se spera ca vom fi primiti in sanul tarilor pacatoase si dezmatate si ca in sfarsit vom fi liberi sa umblam cum ne taie capu in ograda lor .
Dar asa cum era de asteptat ei "nu este" prosti asa cum ceredem,noi,romanii smecherasi .
Olanda si Finlanda ne-o da rau de tot in fata ,Franta si Germania pe la spate .
Nu trebuie sa ai acces la rapoarte sofisticate ca sa intelegi de ce nu suntem doriti printre ei .E lesne de inteles.Motivele sunt si cele enumerate de ei ,coruptia fiind cap de afis ,dar ei inca au cosmaruri cu miile de tigani care au invadat UE dupa ce am aderat .Sunt acolo si fac probleme ,iar acum nimeni nu isi permite sa le dea o viza in alb ,astfel incat sa poata zburda liberi si nestingheriti in intreaga Europa.
Dar nu numai tiganii ,sa fim seriosi."Afaceriile" banoase care au ca "activitate" prostitutia si traficul de persoane si-au largit domeniul de activitate dincolo de cat ne-am fi putut noi imagina .
Trecand peste socul usii trantite in nas ,noi romanii ,ar trebuii sa ne intrebam de ce europenilor le e scarba de noi ?
Credem ,de ce cele mai multe ori ,ca putem face orice ,dar chiar orice ,dar vom fi primiti cu bratele deschise in clubul celor mai selecte state .
Zile trecute se adopta noua lege care reglementeaza casatoria si concubinajul .
Bineinteles ca Romania ignora orice sfat venit din UE de "liberaliza" a acestui concept ,prin introducerea unui parteneriat civil care sa recunoasca si alte relatii ,inafara de cele heterosexuale .Dar noi ascultam galsul bisericii roamnesti si sfidam Europa ,aratand ca nu ne doare nici in ...pula de ce spun ei ,si nu recunoastem nici macar casatoriile intre persoanele de acelesi sex facute in alte tari europene!Negru pe alb ,nelasand nicio umbra de interpretare.
Dar asteptam sa fim primit in clubul lor !Pentru mine nu a fost nicio mirare ca Olanda s-a impotrivit .Era de asteptat ,mai ales ca lobi-ul comunitatii gay este destul de puternic acolo,iar vocea noastra este ascultata.
Nu cred ca acesta ar fi fost motivul principal pentru care ne-a fost trantita usa in bot ,dar e unul dintre ele si se refera la atitudinea noastra ,a romanilor fata de Europa !
Vrem malaiul ,dar nu le vrem sita !
Iar ei nu sunt prosti !
Atata timp cat ramanem la concepte nationalist-cretistno-fundamentalist ortodoxe,sa fim siguri
ca nu vom fi primiti nicaieri.
Trebuie sa realizam ca nu EI sunt problema ,ci NOI le generam probleme .
O decizie justa din partea Finlandei si Olandei .Felicitari pentru taria de caracter si determinarea de care au dat dovada.
Noi ,in spiritul crestin razbunator le oprim florile la granita .Ma face sa zambesc si sa ma simnt prost .Prietenii stiu de ce .Olanda nu traieste din banii pe care ii face din florile vandute in Romania ,iar daca noi oprim la granita tirurile cu flori spre alte tari ,isi gasesc rute ocolitoare ca sunt olandezi ,in puii mei ,de asta au ajuns unde au ajuns.
In final o singura concluzie .
Povestea asta s-a lasat cu asumari (VERBALE)de responsabilitate din partea sefului de trib,adica a domnului Basescu.
Ce inseamna asta nu prea stiu.Ce consecinte ar avea supra domniei sale si asupra postului ocupat de dansul...mi se cam intuneca ,nu vad ce si cum .Eu stiu ca daca imi asum responsabilitatea pentru o greseala,la locul de munca ,ma costa 50 de lei ,la dansu ...nu stiu si cert e ca nu ma mai intereseaza.Ideea e ca se adevereste ce fel de oameni suntem si mai ales de ce nu ne vor aia printre ei .Ne asumam responsabilitatea ,dar nu se intampla nimic!
Intram in spatiul Schengen ,iar ei pe buna dreptate se tem ca nu se va intampla nimic la granite !
Libertatea costa !Si costa uneori nu numai bani ci si principii !
Vrem printre ei ,atunci trebuie sa fim ca ei ,daca nu ....Iaran !!!!!Asteapta-ne ca venim!!!!