duminică, 19 ianuarie 2014

O tara de revoltati

     

            Dragii mei ,putinii care ma urmariti,v-am cam ignorat in ultimul timp...Stiu ,imi pare rau ,dar nu promit ca nu o sa se mai repete . :)
Dar sa intram in miezul problemei .
Eram  ieri intr-o faza orgasmica ,iar de "fericire" am inceput sa butonez telecomada ...Ma blochez pe RTV,nu de alta dar ei au tot timpul galbenul pe ecran ,galben care "rupe" stirile . Stiu , o sa intrebati care stiri ...

            Ce m-a blocat era discutia "interesanta" intre domnu avocat(nu stiu cum il cheama )aparator a lui Becali,Remus Cernea si C.V. Tudor.Cu titluri de-o schioapa se putea citii pe ecrane despre "furia ortodocsilor" fata de cei care au indraznit,intr-o tara in care la fiecare colt de strada e o biserica ,un bar si-o farmacie,sa isi schimbe religia ! E de neacceptat !
Am vazut un "reportaj" interesant despre vedetele care au facut "crima" ,dupa care au urmat jignirile intaiului crestin al natiunii ...domnul Vadim Tudor.
Dar nu asta e subiectul , vreau sa comentez despre "ceremoniile
care revolta o tara intreaga "!
      
             Cineva cu initiativa (ungur ce-i drept) a pus pe roate o AFACERE care elibereaza certificate SIMBOLICE de casatorie pentru cei care nu vor o ceremonie trasa la indigou.Stiti voi,muscatura din piscot,inconjurul mesei si lalaitul popilor !
Ei,cineva a simntit ca sunt oameni care pot platii si vor sa iasa din tipare si a inceput sa faca chestia asta .
Desi l-a facut "femeie cu barba" Vadim si Cernea au ajuns la concluzia ca religia e o optiune personala ,domnul avocat cu timbru de pastor evanghelist a inceput cu atacuri tipic ...crestinesti la adresa celui care reprezenta afacerea cu certificate . Acuzandu-l ca face ceva ilegal si amenintand-ul cu puscaria.Nu a uitat sa ii aminteasca hunului ca nu poate sa faca orice in tara in care "corifeii ei si-au varsat sangele" pentru ...pula mea stie pentru ce !Apoi  brusc il intreaba pe ungur daca e moral ceea ce face ,ala i-a raspuns ca ..da e moral .Avocatul nu se lasa si il intreaba ce este moralitatea !

            Dar ce este moralitatea ?
Conform dex : MORÁLĂ, morale, s. f. 1. Ansamblul normelor de conviețuire, de comportare a oamenilor unii față de alții și față de colectivitate și a căror încălcare nu este sancționată de lege, ci de opinia publică; etică. ♦ Comportare (lăudabilă); moravuri. 2. Disciplină științifică care se ocupă cu normele de comportare a oamenilor în societate; (concr.) carte care cuprinde aceste norme; etică. 3. (Fam.) Dojană, mustrare. ♦ Concluzie moralizatoare cuprinsă într-o scriere, mai ales într-o fabulă; învățătură. – Din lat. moralis, fr. morale.
E cam ambigua definirea ,nu ?Adica interpretabila !
Ansamblul normelor de comvietuire unii fata de altii .Il intreb pe domnul avocat ,a fost moral ca CV Tudor sa le jigneasca pe Andrea Marin si Mihaela Radulescu ? Oare nu orice idee inovatoare a fost si ...imorala la inceput ?(daca ne luam dupa definitia dex-ului )Si oare moralitatea nu depinde de caracteristicile culturale,religioase si etice a unui grup dintr-o anumita zona geografica ?Afirmatia lui Galileo Galilei cum ca Pamantul se misca a fost una imorala la vremea ei ,afirmatie pentru care a fost judecat si condamnat la arest la domiciliu pe viata .Mai tarziu "imoralitatea" lui a fost abolita de biserica ,ce-i drept dupa 500 de ani de Papa Ioan Paul al-II-lea.Dar ce a mai contat pentru Galilei ?
In China poate fi imoral sa te inchini lui Isus,in Romania nu ,dimpotriva !

            Oare CAND o sa invatam ca diversitatea EXISTA indiferenta ca vrem sau nu !Si nu are nicio treba cu moralitatea !?
Vor fi si "imorali"care nu cred in Iehova! Multi confunda MORALITATEA cu RELIGIA spunand ca nu poti fi  moral daca nu esti religios,iar aceasta afirmatie ma face sa ma intreb cum de intr-o tara ortodoxa ,crestina si morala rata avorturilor e cea mai mare din UE ?!
Asta nu vede domul avocat,nu se oripileaza si nu sta incruntat !
Pentru el e mai important sangele "corifeilor" spurcat de certificatele lui Attila !
Vrem o tara ca afara cu oameni ca aici !Niciodata !
          
          O tara care construieste biserici si nu spitale ,scoli si  intitute de cercetare e sortita intunericului intelectual .
Intr-un fel ne meritam soarta !Oare cat de moral e sa ataci tot ce nu se potriveste cu sistemul tau de valori spunad da e imoral ?!
Oare de ce crestinii sunt cei care initiaza atacurile dupa care se plang ca sunt atcati ?
De ce cei care au o maralitate ateista sunt mai calmi si au rabdare sa raspunda la intrebari ?
E o provocare la meditatie ...De ce ?