duminică, 28 august 2011

Nasterea din nou

Un subiect cu multa incarcatura in Biserica Penticostala.
Conform doctrinei penticostalilor ,una din cerintele lui Dumnezeu Isus e sa te nasti din nou .
Ca baza au urmatorul text :

ioan 3:3-5

"3 Drept răspuns, Isus i-a zis: „Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea Împărăţia lui Dumnezeu.”

4 Nicodim I-a zis: „Cum se poate naşte un om bătrân? Poate el să intre a doua oară în pântecele maicii sale şi să se nască?”

5 Isus i-a răspuns: „Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă nu se naşte cineva din apă şi din Duh, nu poate să intre în Împărăţia lui Dumnezeu."



E o chestiune mult dezbatuta si comentata .
Ce inseamna a te nanste din nou ?
De aici o intreaga enciclopedie de contradictii.
Pentru majoritatea crestinilor e clar ca nasterea din apa e botezul .Botez care uni il fac la maturitate iar altii il fac copiilor nou nascutii.
Din nou dam de contradictii inficosatoare :cand se va face nasterea din apa ,la nasterea copilului sau la maturitate ?
Nu conteaza ,dar sa fie .
Nasterea din duh e cu cantec si ea.
Oare ce-o fi insemnand si asta ?
Pentru neoprotestanti e simplu :nasterea din nou e schimbarea conduitei ,moralitatii sau mai pe scurt iesirea din "lume" prin inoirea spiritului .O noua personalitate data de duhul.
Lumea reprezinta in opinia lor marea masa de oameni (ne penticostali ,baptisti,adventisti etc)care vor crapa cand va reveni Isus pe nori cerului .
Vedeti si chestia asta e cu cantec.Pentru ca daca esti penticostal ,e lege ca ortodocsi sunt marea masa care va arde ,ei sunt ratacitii.Daca esti ortodox ,e clar ca penticostalii vor arde pentru ca ei nu respecta sfanta traditie si nu au canoanele ...Deci ,cine or fi alesii ,numai Dumnezei stie .
Sau nici El nu mai stie ,cred ca va juca la pariuri ,iar pana se va calcula cota fiecarui cult sau secta,inca se mai gandeste.
Deci am vazut ca nasterea e tranzitia de la "lume"la un cult (toti spun ca defapt e la Dumnezeu,dar daca nu esti penticostal nu ai sanse sa il vezi pe isus ,poate numai ca judecator.)
Odata tranzitia facuta trebuie musai botezul in apa care sa pecetluiasca tranzitia .
Daca credeti ca se termina aici toata treaba ,va inselati .Mai urmeaza ceva ,in functie de ce cult urmati.
Daca te nasti din nou la penticostali ,urmeaza adevarata nastere din nou ,adica botezul cu Duhul Sfant,iar apoi botezul de foc . .Daca nu le ai ...te-ai ars .
Si cum se face acest botez ?Care este semnul ?
Vorbirea in limbi insotita de urlete si strigate,e unul din semne .Apoi esti "binecuvantat " cu darurile duhului (proorocia,vedeniile,etc).Nu confundati Darurile cu roada duhului ...
E interesant ca desi poti fi botezat cu duhul si apoi binecuvantat cu daruri sa nu ai ..roada !!!
Am fost la astfel de "staruinte"am vazut oameni care vorbeau in limbi ,culmea aceeasi de fiecare data .Am vazut tineri "botezati "cu duhul ,care vorbeau in limbi iar a doua zi se futeau pe rupte .
O gramada de reguli prost intelese,interpretate gresit .
Ceea ce a spus Isus atat de simplu ,altii au complicat-o pana la extrem.
Isus cand vorbea cu Nicodim ,nici prin cap nu-i trecea ceea ce am povestit eu mai sus .
Apa reprezenta spalarea iar duhul pastrarea acelei curatii,iar toate astea se puteau intampla prin puterea iubirii.
Bineinteles ca in momentul cand iubirea, ca forta ,guverneaza oamenirea manipularea nu-si mai are eficacitatea dorita .Oamenii trebuie inspaimantati ,doar in felul acesta vor fugii la institutiile abilitate cu salvarea .Daca ar fi lasata libera idea de compasiune ,iubire,acceptare care ar mai fi rostul pastorilor si preotilor ?
Isus lovea aspru in clasa clericeasca din timpul sau ,facandu-i fatarnici si lacomi .Le spunea ca au cheile imparatiei ,nu intra si nici nu lasa pe alti sa intre .Pentru aceasta a fost omarat!Stiti voi de cine .Nu de romani,ei s-au spalat pe maini,de preotii religiei mozaice pentru simplul motiv ca le submina autoritatea .Azi , cati nu patim la fel pentru ca le subminam autoritatea.E interzis sa mai crucifici oameni azi ,dar daca ar fi legal ,credeti-ma ca ar fi pline orasele de crucificati.
Din pacate religia din ziua de azi e un urias automat de facut bani,iar suflete distruse ,aduse in culmea disperarii isi gasesc odihna in moarte sau psihologi.Nimeni nu mai intinde o mana de ajutor ,daca nu platesti biruri si taxe si nu faci "donatii" .
Pavel spunea ca poti vorbii in limbi ceresti si ingeresti,dar daca nu ai dragoste ,esti un chinval zanganitor .
Cam asa ceva ?

Azi mesajul lui Isus se aude tot mai distorsionat.Dorinta de marire si faima personala intrece piosenia si simplitatea Mantuitorului .Liderii religiosi ai lumii crestine ,parca in batjocura ,calca in picioare orice urma de decenta si implicare .Biserica sa transformat intr-o fortareata in care pana si lui Isus Cristos ii este interzis sa intre .
Cu siguranta ca Isus si-ar smulge parul din cap daca ar venii intr-un control subit la supusii care pretind ca il glorifica .
Prea multe vorbe si prea putine fapte .Asta caracterizeaza biserica din ziua de azi .
Razboaie ,saracie ,violenta si foamete toate astea intr-o lume in care 95% din populatia umii crede intr-un dumnezeu .
Trei miliarde de crestini populeaza planeta ,si totusi iubirea refuza sa fie instaurata .
Nasterea din nou a devenit o teorie lipsita de orice actiune .Nasterea din nou e lasata in voia Sfantului .Sa schimbe El ce-o fi de schimbat ,ca eu mi-s pastor ,credincios si stie Domnul ce tre sa schimbe .
Multi cred asa spre pierzania noastra .
Ne nascuti din nou ,caini bagati in bazine si botezati ,dar scosi lupi ,ca apoi ne conduca spre imparatie .
Au cheile Imaratiei ,nu intra si nici nu lasa pe altii sa intre .Totul e la fel de 2000 de ani .Nimic nu s-a schimbat ,doar axa Pamanului un pic mai inclinata .