duminică, 8 iunie 2014

Romania nu are cum sa fie Sodoma si Gomora

 Bucuresti, Romania si parada gay 2014.

         Fara prea multa publicitate media, de data asta, s-a desfasurat in liniste (relativa)  parada comunitatii gay din Romania. E mult spus "comunitate" in Romania, asa ceva nu exista la noi, exista oameni gay, foarte multi oameni gay care si-o trag unii cu altii fara a se implica in activitati civice. 
        Dar nu acesta e subiectul pe care vreau sa il abordez, am mai vorbit despre lipsa totala de interes a gay-lor romani de a face front comun pentru a demonta ideile preconcepute ale unui popor spalat pe creier care prefera un criminal in serie ca vecin in locul unui homosexual, deocamdata nu mai am nervi pentru un alt post pe tema asta.       
          Citind comentariile de pe principalele site-uri care au abordat subiectul, nu mare mi-a fost mirarea sa gasesc acelasi tip de oameni cu aceleasi comentarii despre "normalitate", "valorile familiei traditionale" si nelipsita Sodoma si Gomora, ca de moarte se teme cel mai mult romanul. Parerea mea e ca BOR( a se citi Banca Ortodoxa Romana)are un intreg departament media care posteaza toate comentariile alea si trebuie sa fi tampit sa nu crezi ca la banii care ii invart, nu platesc institutiile de presa pentru a propaga ideea ca daca homosexualii au drepturi Romania va patii ca miticele cetati. 
Ok, in urma cu cativa ani publicam o postare pe marginea acestui subiect, cel al Sodomei si Gomorei, subiect care il voi relua azi. 
Stiu, degeaba reiau subiectul, romanii sunt prea prostii sa poata gandi singuri.


Toata lumea crede ca stie povestea Sodomei si Gomorei sau cel putin...esentialul. Dar au existat ele in realitate?
O simpla cautare pe Google iti ofera indicii. . .religioase. Atat, dar dovezile arheologice lipsesc cu desavarsire.
Wikipedia ofera informatii mai mult decat vagi despre dovezile arheologige formulate ceva asemanator cu "ar fi putut fi, acolo s-ar situa ", nimic cert. Avem doar textul biblic pe care, musai, trebuie sa ne bazam.
Vedem ca Sodoma si Gomora erau doua entitati statale distincte care erau conduse de Bera imparatul Sodomei si Birsa cel al Gomorei.


      Se pare ca a avut loc un conflict regional  Sodoma, Gomora, Admei, Teboim si Toar au fost atacate de Sinear, Elasar, Elam si Goiim. Batalia a avut loc in valea Sidim, adica Marea Sarata .
Acest conflict s-a terminat cu infrangerea aliantei din care facea parte Sodoma si Gomora, infrangere care s-a soldat cu ocuparea cetatilor timp de 12 ani.


       In al 13 lea an cetatile ocupate, s-au rasculat iar in al 14 lea an au fost infrante din nou, de data aceasta cetatile fiind pradate si jefuite, imparatul fuge si insusi Lot este luat prizonier de razboi. Cu ajutorul lui Avram, este restabilit controlul asupra cetatii, acesta face un pact cu imparatul Sodomei si Lot este eliberat.


        Tot ce am povestit aici este scris in Biblie. Sa mai amintesc ca economia cetatilor era distrusa si ca orice forma de autoritate a guvernarii lipsea, ca domnea haosul in acele orase ?
E de la sine inteles.


        Timpul trece, Avram face 99 de ani. Stand sub un pom, vede 3 barbati. Le iese in intampinare si ii invita la masa. El ii recunoaste pe cei trei ca fiind Dumnezeu in persoana (de aici se incepe contructia teoriei trinitatii in crestinism). Retinem :SUNT TREI BARBATI.
Aici este unul dintre cele mai importante pasaje ale vechilui testament, se pecetluieste nasterea poporulu evreu, poporului ales.
            

          Dupa ce termina Dumnezeu ce are de povestit cu Sara si Avram ,se pregateste de plecare, dar ii da de stire lui Avram de planul Lui.Tot planul este construit pe zvonuri!!! Geneza 18:21"De aceea Mă voi coborî acum să văd dacă în adevăr au lucrat în
totul după zvonul venit până la Mine; şi dacă nu va fi aşa, voi şti.” 

        Avram simnte un atasament fata de orase, el participand la eliberarea lor, incepe sa negocieze cu Dumnezeu. Ei hotarasc ca nu vor fi distrusi cei buni impreuna cu cei rai
Totusi, ceva nu imi suna bine.
Legea nu era inca data ! Pe ce criterii stabilesti ce este bine si ce este rau? Cu ce drept intervine cineva sa pedepseasca pe altcineva daca NU SE CUNOSC TERMENII LEGALI !!!!

          Practic notiunea de lege lipsea cu desavarsire in acele timpuri. Aici ma refer la legea iudaica, la cele 10 porunci date de Dumnezeu lui Moise.
Cine a ales aceasta poveste ca sperietoare a facut o grava eroare!
Trecem peste acest "mic" amanunt si parcurgem textul mai departe .
Iata ca Dumnezeu ajunge in Sodoma. Dar ajung doar 2 persoane! Unul s-a pierdut pe drum! Deja incep sa ma intreb daca nu cumva am trecut la o alta poveste, la "Povestea celor 10 negrii mititei".


         Ajungand acolo, ingerii hotarasc sa stea in strada, Lot insista si ii duce la el acasa.
Inainte sa se culce, oamnenii din cetate se aduna in fata casei lui Lot si ii cer pe straini sa se impreuneze cu ei.
Haidem sa facem o analiza logica! Ce vroiau oamenii aia ? SA COMITA UN VIOL!!!! UN ABUZ!!! Ce este homosexualitatea ?
Definitia ce spune?
"Homosexualitatea este actul sexual abuziv, ne consimnti, dintre doua pesoane de acelasi sex..."
Asa se defineste homosexualitatea?
Conform standardelor psihologice general acceptate, homosexualitatea se defineste astfel: "Homosexualitatea este o orientare sexuală caracterizată de atracția estetică, romantică sau sexuală către cineva de același sex."
Pai nu e si abuziva?
Hai sa vedem si definitia violului: Violul este un delict pedepsit de lege, care se referă la un act sexual care are loc împotriva voinței unuia din parteneri".
Cum?! Pai oare nu asta vroiau noroadele din cetate? Sa se impreuneze cu strainii impotriva vointei acestora?
Cu siguranta ca asta se dorea.
Lot iese afara si le spune ca isi da fiicele  virgine (Geneza 19:8 -Iată că am două fete care nu ştiu de bărbat; am să vi le aduc afară
şi le ve-ți face ce vă va plăcea)
.

Astia,  incapatinati, refuza.
Hotararea fiind luata de ambele parti, nefiind cale de conciliere, ingerii ii orbesc pe cei de pe langa casa si il indeamna pe Lot sa fuga cat vede cu ochii, el fetele, nevasta, fiii, ginerii...Aaaa? Care gineri?
Parca erau virgine fetele!!
O sa spuneti, pai alea doua erau virgine, mai avea cateva maritate. In versetul 30 din acelasi capitol se spune:"Lot a ieşit din Toar şi a rămas pe munte, cu cele două fete ale lui,
căci s-a temut să rămână în Toar. A locuit într-o peşteră, cu cele
două fete ale lui.
"
Deci, astea erau singurele lui fiice.
Povestea se termina cu distrugerea cetatilor, distrugerea raului din radacina si se transforma intr-un  avertisment la adresa...cui?

Sa mai enumar incoerentele povestirii?
Sa mai distrug mitul ca Gomora si Sodoma ar fi pe fundul Marii Moarte de azi, cand textul spune ca ostilitatile s-au produs langa Marea cea Sarata.
Sa mai amintesc ca Dumnezu apare sub forma a trei persoane care vine sa verifice niste zvonuri? Unde este omnistienta Creatorului?
Ca una persoana nu iese la numaratoare odata ajunsa divinitatea in Sodoma...
Ca cetatenii Sodomei vroiau sa violeze, sa abuzeze niste straini. E ca si cum am pedepsii heterosexualitatea din simplu motiv ca de-a lungul timpuli au existat intentii de viol asupra femeilor de catre barbati .E absurd.
Ca fetele lui Lot erau virgine dar Lot avea gineri.. (Lot a ieşit şi a vorbit cu ginerii săi, care luaseră pe fetele lui:
„Sculati-vă”, a zis el, „ieşiti din locul acesta; căci Domnul are să
nimicească cetatea.” Dar ginerii lui credeau că glumeşte.Geneza 19:30)


 E o poveste cu multe hibe, ca majoritatea povestilor biblice, nu e deranjant faptul ca aceste povesti au lacune, e deranjant ca astfel de povesti ti se flutura in fata ochilor pentru a ti se impune un mod de viata corect (in opinia unora ), mai deranjant este ca desi stim sa citim, suntem educati, nu suntem in stare sa luam un text sa il citim si sa il incadram in genul literar din care face parte! Daca e poveste, sa ramana poveste, nu generator de concepte si perceptii religioase. 
Ma intreb ce invataminte si ce reguli religioase s-ar impune daca la un moment dat am considera povestea " Praslea cel voinic si merele de aur"  ca fiind veridica ? 

Poate ca morala povestii cu Sodoma si Gomora este alta, aceea ca omul e purtatorul pacatului, ca chiar daca distrugi un loc, dar lasi un neprihanit sa scape, acest neprihanit va duce cu el samanta pacatului, aceasta va creste si se va inmultii din nou. 

Geneza capitolul 19 :


"30. Apoi a ieşit Lot din Ţoar şi sa aşezat în munte, împreună cu cele două fete ale sale, căci se temea să locuiască în Ţoar, şi a locuit într-o peşteră, împreună cu cele două fete ale sale.
31. Atunci a zis fata cea mai mare către cea mai mică: "Tatăl nostru e bătrân şi nu-i nimeni în ţinutul acesta, care să intre la noi, cum e obiceiul pământului.
32. Haidem dar să îmbătăm pe tatăl nostru cu vin şi să ne culcăm cu el şi să ne ridicăm urmaşi dintr-însul!"
33. Şi au îmbătat pe tatăl lor cu vin în noaptea aceea; şi în noaptea aceea, intrând fata cea mai în vârstă, a dormit cu tatăl ei şi acesta n-a simţit când s-a culcat şi când s-a sculat ea.
34. Iar a doua zi a zis cea mai în vârstă către cea mai tânără: "Iată, eu am dormit astă-noapte cu tatăl meu; să-l îmbătăm cu vin şi în noaptea aceasta şi să intri şi tu să dormi cu el ca să ne ridicăm urmaşi din tatăl nostru!"
35. Şi l-au îmbătat cu vin şi în noaptea aceasta şi a intrat şi cea mai mică şi a dormit cu el; şi el n-a ştiut când s-a culcat ea, nici când s-a sculat ea.
36. Şi au rămas amândouă fetele lui Lot grele de la tatăl lor."

Astfel au luat nastere doua popoare: moabitii si amonitii. Popoare care au fost tot timpul in conflict cu evreii. Incestul era un motiv intemeiat ca aceste doua popoare sa fie dispretuite de evrei si sa fie exterminate!

Dar, cine stabileste ce este bine si ce este rau in dreptul meu? 
Cine are permisiuni de "root" asupra vietii tale? 
Tu cui ii permitii sa aiba aceste privilegii in viata ta? 

Daca esti inteligent raspunde-ti la aceste trei intrebari, iar atunci vei stii cine esti!