marți, 12 februarie 2013

Interogari

Plictisit,am inceput sa rasfoiesc internetul.Atentia mi s-a oprit asupra unor refletii interesante a unui om la fel de interesant.Am spicuit cateva din gandurile si intrebarile puse de el . Intrebari ,framantari care ni le punem toti,macar odata in viata .Intrebari a caror raspuns raman tainic ferecate in adancul sufletelor noastre .Lectura placuta .

  "Care este diferenta intre a face sex si dragoste? Cand facem dragoste nu facem de fapt sex? Cred ca este o problema de egoism, este o capacitate de renunta la tine si a te darui celuilalt .. nu cred ca in momentul in care faci sex, te intereseaza daca celalat se termina sau nu, te intereseaza daca celalalt s-a simtit bine sau nu, este o partida de sex pe care ulterior o vei uita .. cand faci dragoste vrei sa deveniti o singura fiinta. Cand faci sex vrei sa iti pui in evidenta fanteziile sa te simti liber, fara prejudecati si sa mergi mai departe .. cand faci dragoste esti mai atent la partener sa se termine, decat esti mai atent la tine, esti mai atent ca partenerul sa se simta mai bine decat sa te simti tu bine, este vorba de trecere din egoism in altruism asta este totala diferenta intre dragoste si sex ..

Tot m-am gandit, ce vrea sa insemne de fapt dependenta sau independenta intr-o relatie? Sa te gandesti mai mult la el decat te gandesti la tine, prioritatile lui sa fie mai importante decat ale tale?Independena poate duce la ruptura intr-o relatie? Ce inseamna de fapt si ce rost au posesivitatea si gelozia int-o relatie? Gelozia si posesivitatea au legatura cu dependenta?
Daca nu esti gelos nu il iubesti? Cum ar trebui de fapt sa te comporti intr-o relatie? Intr-o relatie ar trebui sa fie corect ca el sa fie prioritar?Sa fie acel "the one and only"? Sau ar trebui sa fiti prieteni? Si daca devii dependent si renunti la tot, daca se va ajunge la o ruptura, cat de mult vei suferi? Unde iti sunt acele asuri din maneca care sa te faca sa nu fii vulnerabil si frivol? Cred ca pana sa se ajunga la o relatie ii bine sa fi prieten cu acea persoana in primul rand, apoi dupa ce esti sigur sa te avanti cu capul inainte si sa simti fluturi in stomac, Insa nu totul este atat de simplu, nu totul poate fi controlat .. si atunci ce facem .. stam solitari si nu ne avantam de frica sa nu suferim, sau ne avantam si constientizam ca o data si o data tot vom suferi ..

M-am tot gandit, ca tot ce scriu nou sa fie la inceput si daca cineva are rabdarea sau curiozitatea sa citeasca pana la capat, poate va intelege o anumita parte din mine .. ce este cu acea jumatate?Jumatatea noastra? depinde de varsta?, Depinde de felul cum arata? Sau depinde de modul in care interactionam,cum ar trebui sa ne purtam cand simtim ca acea jumatatea este doar a noastra, Ciudat am intalnit anumiti tipi si credeam ca sunt jumatatea mea, apoi ulterior s-a dovedit din anumite circumstante ca nu a fost asa, Desi sunt o fire foarte timida si foarte inchisa, a fost o persoana cu care m-am sarutat pe drum si m-am tinut de mana si credeam ca este un nou inceput, cand colo peste 2 saptamani mi-am dat seama ca nu este asa ceva .. mi-am dat seama ca nu este atat de simplu cum pare ca si cum te-ai sarutat pe drum? Esti din nou virgin .. sau ai inceput o relatie esti din nou pur .. exista oare acea jumatate? Si cum a rebui sa ne dam seama de acea jumatate? Cum ar trebui sa ne indepartam tot trecutul, toate temerile noastre ca totul va esua .. cu incredere? Si cine sau ce iti dezvolta acea incredere ? .. Jumatatea? ...

Nu mai cred in nimic, nu cred ca imi voi gasi pe cineva, insa cand il privesc pe Mr Big si ma uit la "Sex and the City", realizez ca trebuie sa ajung in New York, imi place moda clasica nu ieftiniturile astea fashioniste, Imi plac chestiile sobre si pline de revigorare,Imi place sa visez, imi place sa sper, este singurul lucru pe care pot sa il mai fac, cu ocazia asta ar trebui sa ii multumesc ex-ului meu ca a fost mereu alaturi de mine si am dezvoltat o relatie de prietenie foarte stransa dupa iubirea noastra, asta este cel mai important, am novoie de Oameni in viata mea, de prieteni cu care sa imi beau cafeaua, ceaiul sau berea .. nu visez la iubit, stiu ca atunci cand va fi momentul Dumnezeu mi-l va scoate in cale, in timp ce voi cumpara un kg de rosii de la piata, stiu ca sufletul meu nu este patat si el ma invata sa ma vad pe mine prin el .. el va avea dragostea de care am nevoie .."


scris de :