luni, 21 martie 2011

Micii predicatori

Traim intr-o lume care pare ca si-a pierdut total controlul si echilibrul .Vedem cum totul incepe sa i-a forme imprevizibile iar ceea ce ieri era sfant, azi e transformat in festivaluri si imitatie cu aroma de chici .
Intr-o zi ,din intamplare dau peste o postare:
Privesc ,ascult si . . . imi spun ca este o gluma .Proasta gluma.
Un copil de nici patru ani ...predica .
O ,"minunat" ,ar exclama unii,dar este oare chiar asa ?
Cat intelege copilul acela din ce spune ?Nimic !
Copii ,pana la o anumita varsta sunt doar un imitator a adultului ,iar ei asta fac .Daca tata sta dupa un anvon cu mainile in buzunar (ca ,de il manc un coi si tre sa se scarpine )si vorbeste dintr-o carte groasa ,eu de ce sa nu fac asta ?
E distractiv .
Apoi am facut cercetari si am constatat ca acest festival e unul al micilor predicatori fiind organizat de adventisti.
In Romania fenomenul este rlativ restrans, dar web-ul este plin de asfel de imitatori ,care mai decare mai infierbantati .Iata cateva exemple :


Si credeati ca varsta are o limita in jos incat sa se gaseasca prosti care sa aplaude si sa proclame coborarea lui Dumnezeu peste ei ?
No,daca credeati ca este, v-ati inselat .
Orice urma de sanctitate ,daca pot spune asa ,a mesajului divin se pierde dupa costumul la patru ace a celui ce pare a fi vestitorul noii vesti a mantuirii.
Daca inainte ,adica acum 2000 de ani ,erai omorat daca indrazneai sa pronunti numele lui Dumnezeu,azi ,El este luat in deradere de acesti imitatori .
Ce stiu acesti copii despre multitudine suferintelor din aceasta lume ?
Ce raspunsuri pot da acesti copii muribunzilor din spitale secatuiti de boli incurabile ,ce sfaturi imi pot da mine spunandule da sunt gay ?
Preotul si vestitorul voii Divinitatii ar fi trebuit sa fie si un bun psiholog ,sa vindece si sa aline suferintele sufletului ,azi acestia sunt din pacate ,doar vestitori dezinteresati,risipesc samanta aruncand-o unde apuca .
E ca si cum ai avea sute de hectare pamant de semanat iar tu ti-ai pune copilul de doi ani la volanul tratcorului si l-ai lasa pe el sa samene, absurd si ridicol .
Asa cum sunt si aceste maimutici imitataore si parinti lor ,care stiu cat este de caldul postul de predicator .Dai din gura si ies banii.
Inca o idee de afacere ,astept ca Uniune Europeana sa aloce fonduri pentru a subventiona cursurile de calificare in manuirea cuvintelor lui dumnezeu inca din prima luna de la concepere .Sunt curios cand o sa auzim prima predica a unui fetus .Trebuie sa caut pe net ,cu siguranta exista.
O lume!!!!!Incotro?????????