joi, 28 mai 2009

Cum se trateaza homosexualitatea ?

      Buna intrebare! Daca ai studiat ceva psihologie si faci parte din vreo asociatie a psiho-logilor,sau mai simplu daca dai "cautare" pe Google ai vedea ca Asociatia Psihologilor Americani,Asociatia Psihanalistilor Americani ,Asociatia Psihiatrilor Americani (si nu numai ei)au hotarat,in urma unor dezbateri si congrese ca homosexualitatea trebuie scoasa din nomenclatorul patologiilor si sugereaza INTERZICEREA oricaror,asa numitor,terapi.

CUM SE TRATEAZA HETEROSEXUALITATEA? 

  Nu s-a demonstrat ca  macar o terapie care sa incerce sa trateze homosexualitatea  sa fi dat rezultate.Unii psihologi  ignora acest mic amanunt. Psihologia trateaza efectele homosexualitatii asupra psihicului uman :complexele,izolarea ,tentativele de suicid ,neacceptarea.Sunt doar cateva din problemele cu care se confrunta un individ homosexual,iar perioada cea mai critica e adolescenta .

     Majoritatea tentativelor de suicid,avand ca si cauza efectele mai sus enumerate,se intampla in perioadele adolescentine.Ideile sovietice despre homosexualitate  trebuie inlocuite cu altele viabile si fara prejudecati.Daca persoana nu gaseste intelegere la un psihoterapeut,atunci unde o gaseste?La biserica?!!

    Poate ati auzit de niste grupari religioase care  pretind ca stiu raspunsul la faimoasa intrebare "se poate vindeca homosexualitatea?"facand prozelitism cu idiotul slogan"schimbarea e posibila ".Ce pot schimba ei e conduita sexuala a unui individ,nu si orientarea in sine !Interesant e ca atunci cand primesc prin email link-urile lor ,iar eu le rapund trimitandu-le link-ul blogului meu ,nu mai insista! De ce ?

Pentru ca ei stiu ca schimbarea nu e posibila,atunci cand vorbim de homosexualitate innascuta,dar scopul lor e cu totul altul.Banii! Normal ca un idivid gay care e dezorientat si care nu vrea sa fie asa (noi toti nu vrem sa fim asa .Nu e o chestiune de alegere !)auzind ca exista leac si pentru "boala"lui va plati oricat ca sa scape. Urmarile asa numitor terapii prin adorarea Dumnezeului lor sunt depresiile si in unele cazuri suicidul.Dar cu-i ii pasa ca prostul se omoara,atata timp cat a cotizat iar alti fraieri bat la poarta .

Nascut fiind intr-o familie de pocaiti penticostali,crescut intr-un mediu cu o moralitate solida am simtit pe pielea mea toate frustrarile,complexele ,rautatile si neacceptarea . Ce bine ar fi ca totul sa se rezume la sexualitate.Dar din pacate stim cu toti ca nu e asa . Relatiile hetero si cele homo sunt bazate pe sentimente ,iar sentimentele sunt specific umane .Asa am invatat eu la scoala in clasa a IX. Contraziceti-ma daca vreti.