joi, 15 mai 2014

Prieteni, amici si alte cele        Implinirea celor 35 de ani ma face sa cred ca am acumulat destula experienta de viata incat sa pot sa-mi dau cu parerea despre un subiect aprig disputat: prietenia.

        Cu totii avem un "cel mai bun prieten", un "prieten bun", " prieteni si amici".
In lumea asta, care tinde sa se virtualizeze, ne trezim ca socializam prin insingurare . E un paradox, dar totusi exista.

       Azi sunt zeci de site-uri care te indeamna sa iti faci cati mai multi "prieteni", dar constati ca esti singur, inconjurat de 2-3 terminale conectate la internet. Iti bei cafeaua singur, mergi pe strada singur si ajungi sa mori ...tot singur pastrand iluzia unor liste intregi de prieteni care defapt nu exista.

       Daca tot am abordat subiectul, hai sa povestim despre prieteniile din viata mea, adica de oamenii care au intrat dintr-un anume motiv si au iesit...din alte motive.

       Cel mai mult am intalnit tipul de "prieteni" cu care te intalnesti odata, ti-o tragi ...tot odata, dupa care abia daca te mai cunoaste daca il vezi in troleu.
 Cred ca nu e foarte mult de comentat pe marginea acestui tip de prietenie. E clar ca tu/el atat si-a dorit de la acea prietenie... nimic mai mult. Dupa ce i-a trecut perioada de fierbinteala se da la...fund asteptand urmatorul fraier.


          Alt tip de "prieten" este cel cu care "socializezi" putin mai mult . E un pic mai vexat omul, ar vrea mai mult dar...nu stie sa o zica, sau nu indrazneste. Testeaza terenul si asemeni unui cameleon isi schimba tactica in functie de cum il derictionezi tu.
Daca observa ca esti o persoana sensibila care vrea o relatie, e gata sa iti jure pe Sfanta Scriptura ca el e Alesul si altul nu mai e. Te simti bine impreuna cu el, iar la un moment dat se intampla miracolul: ti-o tragi cu el! Relatia se continua cu o replica din partea lui:
"stii esti prea bun pentru mine, nu te merit! Hai sa ramanem prieteni. " Ceea ce nu se intampla ! Daca vede ca nu reuseste sa te combine, relatia de prietenie  se raceste brusc si totul se stinge.

       Nu cred ca nu v-ati lovit in viata voastra de "prietenul" oportunist. Care e prezent intotdeauna in momentele fericite, dar absent atunci cand sunteti la stramtoreala! Stiu, e vina mea,  ii am inpreajama!  Ii accept doar pentru a-mi amintii ca trebuie sa imi duc gunoiul zilnic la tomberon daca nu vreau sa puta! E genul de om care ii place sa fie in centrul atentiei, sa fie admirat si laudat, la care ii treci cu vederea o gramada de cacaturi dar nu te uita daca i-ai gresit (involuntar) odata in viata!

Acum sa trec de la amici - prieteni la "prieteni buni". Sunt acei oameni care sunt langa tine, dar nu tot timpul, te simnti bine cu ei dar sunt un pic distanti, vorbesti vrute si nevrute dar nu le poti povestii ca ti-ai inselat izbirea cu o fufa ruginita, asa erai de beat.
Ii avem, ne bucuram de ei. Pot fi rudele sau colegii nostrii care la un moment dat pot devenii"cei mai buni prieteni ".

      Ca tot am pomenit de "cel mai bun prieten"  cred ca fiecare avem unul. Am si eu unul care cateodata stie mai multe despre mine decat stie iubitul meu :D .
Imi stie parolele dela pc, de la unele conturi, stie ce ma doare si e prezent mereu cand am o PROBLEMA! Am incredere in el!
Daca il rog sa vina imi "mosmondeasca" ceva la laptop(ceva ce eu am futut) e prezent. Imi spune pasurile lui, eu ii dau sfaturi (pe care aproape niciodata nu le asculta  :))) ), imi pune la dispozitie un umar pe care pot sa imi odihnesc gandurile. Ma ascult, il ascult!

Nu  e tipul de prietenie perfecta, dar tinde spre . :)

Sunt un om simplu, iar ca sa imi fii prieten trebuie sa respecti o singura conditie : SINCERITATEA  .


Sunt scarbit de acei "amici" care ma saluta cand ei sunt "horny"!
"-Salut Adi, ioi ce hory sunt ."
"-Si ce-ai vrea, sa iti sug pula  doar ca sunt primul, in ordine alfabetica, in lista ta de futalai ?! "
Dar astia sunt de apreciat! Macar iti spun ce au de gand! Alti nu iti spun, ci doar se apuca sa iti spuna : " stii, acum poti sa imi dai ignor, dar trebuie sa iti spun ceva. Am inceput sa tin la tine, imi esti din ce in ce mai drag si cred ca am inceput sa te iubesc.  " Orbit de atat adoratie uiti ca data trecuta totul s-a terminat cu: "stii, esti prea bun pentru mine, nu te merit ! Hai sa ramanem prieteni . "

Toate le-am experimentat pe pielea mea. Acum privesc in urma cu amuzament la unele chestii si, slava cerului, am invatat sa ma feresc. Sper !
Dar, acum recent, am invata ca e bine sa iti selectezi cu mare grija prietenii si sa indepartez gunoaiele, nu de alta dar chiar daca tac ...put!