sâmbătă, 10 martie 2012

Conceptii si discriminari

Cat de mult s-a schimbat lumea in 60 de ani ?Mult ! Dar conceptiile ,cat de mult s-au schimbat ?
Pentru ca e  un blog gay,voi incerca sa fac o comparatie (e mult spus )intre  ce era in anii 50 si ce se intampla acum .

Vezi mai multe din Reclame pe 220.ro
O reclama care era difuzata in anii '50 in America ,vorbea despre o boala a mintii la fel de periculoasa si CONTAGIOASA ca oricare alta boala .Sfatul era sa fi foarte circumspect la orice  gest de cunacuviinta venit din partea unei persoane  de acelasi sex cu tine .
Tipic anilor '50,am spune .
Chiar daca tonul a fost indulcit ,mesajul discriminator se poate simnti in multe  din reclamele care le vedem zi de zi la tv.

Vezi mai multe din Reclame pe 220.ro
Cu fraza "poarta-te ca un barbat " vanzatorii de batoane de ciocolata pare  sa nu-i agreeze pe gay .Cred ca 20 % din barbatii putin mai afeminati au renuntat la ...batoanele de  ciocolata :)).
"I'ts gay to smoke" a fost o campanie promovata de "Centrul de Prevenire si Control al Bolilor" din Statele Unite ,care practic, ERA sa arunce America  in timp cu 60  de ani !Comparatia  intre a fuma si  a fi gay a reusit sa infurie atat pe fumatori cat  si pe persoanele gay!Nu as fi  inteles, nici acum, analogia dintre  cele doua chestiuni!Eu sunt gay ,dar nu fumez ! Vecina mea e hetero dar fumeaza ca o birjarita !De unde pana  unde ?Pe hetero i-ar fi  infuriat facandu-i gay,iar pe gay i-ar  fi infuriat  pentru ca C.D.C.P apeleaza la o forma veche si uitata de catalogare a homosexualitatii ,aceea ca homosexualitatea e un viciu care se dobandeste si poate  fi abandonat prin vointa  !

Vezi mai multe din Emisiuni TV pe 220.ro

Spun "era" pentru ca aceasta campanie nu a existat .Clipuletul prezentat face parte dintr-un show de parodie a unei televiziuni americane.
America nu e Romania,oricat ne-am dori .Bineinteles ca "Libertatea" pune botul si nu verifica stirea , o da ca fiind "pe bune" o campanie a C.D.C.P .Se intampla  si la case mai mari .
Adevarul e ca ,in lume, adica in lumea civilizata s-au schimbat mult perceptiile cu privire la homosexuali.Aste e bine !Dar ,pe bune ,ar trebui sa ne comportam ca o MINORITATE ,asta suntem ,sfatul meu e sa nu iesim in fata cu ...era sa zic "curu" .

Vezi mai multe din Emisiuni TV pe 220.ro
In Romania situatie e  un pic mai buna ,datorita ..sulii in coasta potrivita bine de Uniunea Europeana ,care asemeni unui bau-bau,ne-o tot infinge cand mai derapam pe tarlale descriminatoare .
Mai este mult de muncit pentru ca perceptiile si prejudecatile generale sa fie schimbate si majoritatea sa ne accepte fara  retineri.
Mai in gluma mai in serios ,sunt probleme mult mai importante  de rezolvat ,care daca s-ar fi rezolvat  la timp ,acum nu ar mai fi  trebuit rezolvate alte chestiuni derivat din probleme nerezolvate mai devreme .Ati inteles ce am vrut sa spun ??Nici  eu ,conteaza ca sunt destui care sa se ocupe de chestii care pe noi ne depasesc! :))

Un vis

E dimineata , soarele isi face simntita prezenta prin draperiile visinii incalzind peretii rozalii ai camerei.Aerul proaspat de primavara tarzie inmiresmeaza camera .Incerc sa deschid ochii,e duminica si vreau sa mai lenevesc .Sunt fericit! Intind mana  si dau la o parte suvita rebele care acopera fata fiintei iubite .Ochii verzi , in care m-am pierdut de atatea  ori ,ma privesc si imi face inima sa bata la fel de tare ca prima data.Ma saruta dulce pe buze si imi sopteste "buna dimineata ,iubirea mea ".Ma lipesc de ea si o strang cu drag la piept .Stiu de ce mie draga,e atat de gingasa ,de dulce ,de plapanda ,de fragila de puternica.E mama copilului meu, fructul iubirii noastre .
Un scartait subtil de usa se aude si pasii maruntei ajung langa capataiul patului,ma prefac ca nu aud si stau nemiscat ,nu sesisez nici-o miscare .Ma intorc brusc si apuc mogaldeata zgribulita de mijloc si o trag intre noi .Un chiot cristalin umple incaperea urmat de hohote de ras provocate de gadeliturile mele.El e ce am mai scump ,e ingerasul meu ,raspalta iubirii mele...
Tipetele cristaline incep sa se indeparteze sa devina din ce in ce mai indepartate .Soarele diminetii raceste camera facandu-si loc prin draperiile gri ,umplute de fum de tigara .Deschid ochii .E duminica dimineata ,un nod mi se pune in gat .Ma doare ,ma ustura.O suvita rebela imi intra in ochi ,imi strang genunchii la piept acoperindu-ma cu patura .Mi-e frig .Un scartait a unei balamale vechi se aude , nu ma obosesc sa vad cine e .E el .Iubirea vietii mele .Adica fosta iubire a vietii mele ,sau actuala iubire a vietii mele .Stiu ca  m-a parasit pentru altul iar acum vine dupa restul de lucruri .As fi preferat sa vina cand nu sunt acasa .Si i-am spus ,dar inca odata dovedeste ca nu ii pasa,ca nu i-a pasat niciodata de mine ,ca eram distractia timpului lui liber.Ii aud pasi ,ii vad ochii albastrii in care m-am pierdut de atatea ori ,ii doresc buzele pe care le-am sarutat cu atata drag . Imi spune ca a adunat ce a mai avut si daca voi avea nevoie de ceva sa il sun,ca  ma va ajuta ... de dragul trecutului. Strang din dinti ,vreau sa plece .Ii simnt privirea .Il urasc ,dar il ador in aceladi timp .Viata nu mai are rost fara el . Aud usa inchizandu-se  .Stiu ca s-a terminat .Ma ridic .Ma uit in oglinda de pe noptiera .Sunt neras ,cu cearcane .Cu viteze incredibile se deruleaza imagini din trecut...prima data cand l-am vazut,prima data cand m-a sarutat ,prima data cand am facut dragoste,prima data cand mi-am dat seama ca ma trdeaza,prima palma ...prima zi fara  el...Cu ultimul act de vointa apuc  tubul cu diazepam si-l torn in paharul care mai contine doua degete de votka.Privesc licoara fericirii in timp ce o duc spre gura .Simnt marginea rece a sticlei si gustul amar al continutului.Vreau sa dorm ,sa visez ...sa fiu fericit .O lacriama brazdeaza obrazul , lasand dare usturatoare .Aud glasul cristalin de copil apropiindu-se din ce in ce mai mult .Simnt cum toate nu mai sunt ,nodul din gat ,lacrima de pe obraz...O tin in bratele mele ,pentru o clipa am adormit ..sau m-am trezit ...am adormit ?