sâmbătă, 23 ianuarie 2010

UN VIS

E dimineata , soarele isi face simntita prezenta prin draperiile alb imaculate incalzind peretii rozalii ai camerei.Aerul proaspat de primavara tarzie inmiresmeaza camera .

Incerc sa deschid ochii,e duminica si vreau sa mai lenevesc .Sunt fericit! Intind mana si dau la o parte suvita rebele care acopera fata fiintei iubite .Ochii albastri in care m-am pierdut de atatea ori ma privesc si imi face inima sa bata la fel ca prima data.
Ma saruta dulce pe buze si imi sopteste "buna dimineata ,iubirea mea ".Ma lipesc de ea si o strang cu drag la piept .Stiu de ce mie draga,e atat de gingasa ,de dulce ,de plapanda ,de fragila de puternica.E mama copilului meu, fructul iubirii noastre .Un scartait subtil de usa se aude si pasii maruntei ajung langa capataiul patului,ma prefac ca nu aud si stau nemiscat ,nu sesisez nici-o miscare .Ma intorc brusc si apuc mogaldeata zgribulita de mijloc si o trag intre noi .Un chiot cristalin umple incaperea urmat de hohote de ras provocate de gadeliturile mele.El e ce am mai scump ,e ingerasul meu ,raspalta iubirii mele.

Tipetele cristaline incep sa se indeparteze sa devina din ce in ce mai indepartate .Soarele diminetii raceste camera facandu-si loc prin draperiile gri ,umplute de fum de tigara .Deschid ochii .E duminica dimineata ,un nod mi se pune in gat .Ma doare ,ma ustura.O suvita rebela imi intra in ochi ,imi strang genunchii la piept acoperindu-ma cu patura .Mi-e frig .Un scartait a unei balamale vechi se aude , nu ma obosesc sa vad cine e .
E el .Iubirea vietii mele .Adica fosta iubire a vietii mele ,sau actuala iubire a vietii mele .Stiu ca m-a parasit pentru altul,iar acum vine dupa restul de lucruri .
As fi preferat sa vina cand nu sunt acasa .Si i-am spus ,dar inca odata dovedeste ca nu ii pas ,ca nu i-a pasat niciodata de mine .Ii aud pasi ,ii vad ochii in care m-am pierdut de atatea ori ,ii doresc buzele pe care le-am sarutat cu atata drag . Imi spune ca a adunat ce a mai avut si daca voi avea nevoie de ceva sa il sun,ca ma va ajuta ... de dragul trecutului.Strang din dinti ,vreau sa plece .Ii simnt privirea .Il urasc dar il ador in aceladi timp .
Viata nu mai are rost fara el . Aud usa inchizandu-se dupa el .Stiu ca s-a terminat .Ma ridic .

Ma uit in oglinda de pe noptiera .Sunt neras ,cu cearcane .Cu ultimul act de vointa apuc tubul cu diazepam mi-l torn pe gat culcandu-ma inapoi.Vreau sa dorm ,sa visez ...sa fiu fericit .O lacriama brazdeaza obrazul lasand dare usturatoare .Aud glasul cristalin de copil apropiindu-se din ce in ce mai mult .Simnt cum toate nu mai sunt ,nodul din gat ,lacrima de pe obraz...O tin in bratele mele ,pentru o clipa am adormit ..sau m-am trezit ...am adormit ?