sâmbătă, 16 octombrie 2010

Serile filmului gay ...pe final


Joi seara(azi fiind sambata )am fost la SFG.
Am ajuns destul de tarziu.Proectia scurt metrajelor era inceputa.M-am asezat pe un scaun de pe randul al doilea din fata .Lume destul de multa si spre surprinderea mea nicio faţa "cunoscuta" de la petrecerile de sambata noaptea,plus ca erau fete cu gramada ..plin de fete cochete .
Am nimerit la o seara in care scurt metrajele erau realizate de studenti istraelieni.
Un scurt metraj m-a impresionat.
"Cu orice cost" ,cam asa se intitula filmuletul care prezenta povestea de iubire dintre dou fete .
La un moment dat una dintre ele, pentru a-s continua studiile ,hotareste sa plece in Anglia.Cand afla cealalta ,incearca sa se sinucida si este adusa in coma la spital.Pe patul de spital,iubita sa ii promite , ca nu va pleca pana ea nu se va trezi...Auzind, sinucigasa ,se preface ca este in coma doar pentru a mai petrece cateva zile impreuna cu cea pentru care a renuntat pana si la darul suprem ,viata.
O replica mi-a ramas intiparita in minte :"sunt cu un pas inapoia ta, de frica ca nu cumva sa te opresti si sa ma parasesti."
Iubesti ,dar te-ai intrebat vreodata cat de mult iubesti ?
A-i fi instare sa iti dai viata pentru iubitul tau ,sa suferi pentru el ,sa te pui pe planul secund ,sa iti cheltui ultimii banuti numai pentru a mai fi o zi impreuna ...
Daca nu,chiar il iubesti ??
Sau doar crezi ca il iubesti ?Asa e, doar crezi ca il iubesti...
E cu siguranta e doar un moft si stai cu el din comoditate, stiind ca e greu sa iti gasesti pe altcineva care sa iti placa sau cel mai important ,sa te placa !
Iubirea e atat de egosista ,incat sacrifica orice numai ca ea sa fie in prim plan.La fel si nepasarea nascuta din indiferenta.
Daca nu simnti asa ,nu e oare mai cinstit sa spui adevarul ?
Sa opresti ca un vis sa devina cosmar,pana nu e prea tarziu .
Studiile la Londra erau mai importante ca viata petrecuta alaturi de cineva care o iubea.
Finalul a fost mai mult decat edificator.
A plecat la Londra ,lasand-o pe proasta sa sufere pe un pat de spital.
Suntem oameni ,din pacate suntem oameni .
Daca citesti aceste randuri ,gandeste-te cat de mult il/o iubesti ce cel/cea de langa tine ...
Esti gata sa te sacrifici pentru el/ea ??
Daca nu ...Sti ce ai de facut ..Pleaca la "Londra".

Specificare


In urma unui val de critici cu privire la postarea anterioara, ma simnt obligat sa revin cu cateva specificatii.
Postarea mea facea referire ,in mare parte,la acea categorie de "cretini",pardon, crestini care sarbatoaresc doar pentru ca e sarbatoare ,fara a stii ceea ce sarbatoresc.
Vroiam sa scot in evidenta gandirea perversa a unor oameni politici ,care pentru as mentine influenta si puterea nascocesc sfinti si sfinte facatoare de minuni a caror origini se pierd in negura timpului,
Vroiam sa imi expun un punct de vedere referitor la "oamenii lui Dumnezeu" care au transformat casa lui Dumnezeu intr-o pestere de profitori ,de talhari de fiare fara scrupule care speculeaza frica oamenilor de moarte si suferinta .
Imi cer scuze pentru limbajul "colorat",dar asta sunt eu ,cateodata alb spre negru de un gri intunecat alteori colorat in toate culorile curcubeului.
E doar un punct de vedere care exclude toti prietenii mei pe care ii apreciez pentru ceea ce au facut pentru mine ;mi-au dat sa mananc ,m-au ocrotit sub acoperisul lor ,mi-au purtat de grija.
Specific ca inca cred in existenta unei categorii de oameni sinceri ,adevarati Sfinti .Ii cunosc pentru ca mi-au fost aproape cu un sfat ,o vorba buna si o cana cu apa .
Datorita staruintelor lor, neintrerupte,in Biserici si Manastiri ,astazi noi profanii mai putem privii in sus ,nadajduind la salvarea divina .