vineri, 25 noiembrie 2011

Specificatii si accentuari

In urma  mai multor postari pe teme religioase ,unii prieteni s-au suparat pe mine ,ajungand  la concluzia ca le pare rau ca m-au cunoscut .
Ma intreb ,cum e  mai  bine ? Sa fiu fatarnic si  sa ascund punctul meu  de vedere asupra unei  idei ,sau  sa fiu concis si  direc ?
Lumea e cum e  din cauza ipocriziei in care  se balaceste .Una gandeste si alta  face ,ascunzandu-si  colti sub buze rosii ,senzuale cu gust de  pelin.
Revin cu  ideea expusa intr-o postare  anterioara .
CRESTINII SI MILITARII SUNT INCOMPATIBILI !!!

E ca apa si uleiul !Nu se accepta ,ba chiar se exclud !
Dragul meu  prieten,daca nu lua Stefan cel Mare sabia in mana ,avea grija Dumnezeu de noi !
Cine e modelul nostru ? Cu-i ii facem slujbe fastuoase ? Lui ISUS ? Care sunt invataturile lui ?
Intr-una din predicile lui Isus spunea:
"Ferice de cei ce plang ,caci ei vor fi mangaiati ,FERICE DE CEI BLANZI  CA EI VOR MOSTENII PAMANTUL!!!!,ferice de cei  flamanzi  si  insetati de neprihanire ,caci ei vor fi  saturati ,FERICE DE CEI MILOSTIVI,CACI  EI VOR AVEA PARTE DE MILA ,ferice de cei cu inima curata ,caci ei vor vedea pe Dumnezeu ,FERICE DE CEI IMPACIUITORI ,CACI EI VOR FI CHEMATI  FII A LUI DUMNEZEU !!!"
Matei cap 5.

Este Isus modelul tau  de urmat ?Sau  e doar  un las  care nu  stia sa tina un  pistol(sabie ,ma rog) in mana ?
Crestinul are de luptat cu pacatul ,nu  cu  semenul sau !
Legea e cuprinsa in doua porunci ,spunea  Isus ,"sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau din toata inima si cugetul tau iar pe aproapele tau ca pe tine insuti !"Nu e loc de pistol sau sabie !Pur si simplu nu  e!
Cum de cei blanzi  mostenesc Pamantul ?Se vor da cei  cruzi  inapoi ?Ooooooo,nu !Dar Dumnezeu  e atotputernic !Nu  e nevoie de Stefan cel Mare ,nici  de zeci de cruciade cu mii de morti inutile atunci cand Dumnezeu  isi urmeaza planul!
Violenta  naste violenta!!!! E o regula bine implementata si printre putinele care functioneaza !
Milostivii vor avea parte de mila !Ineteresant ,prietene drag !Sa stii ca daca Stefan cel Mare nu  lupta cu  turcii in calitate de crestin ,nu pateam nimic ,daca a fost  voia lui Dumnezeu  sa vorbim romaneste ,sa ne inchinam in biserici ortodoxe o facem ,nu ca s-a opus Stefan .

Destinele noastre sunt in mainile LUI !
Asta se nmeste CREDINTA!Nu degaba suntem invitati ,de Isus ,sa pasim prin credinta ,fara sa cunoastem ce avem in fata .
Iar daca legea violentei functioneaza ,sa stii ca si  reciproca va functiona ,daca o lasi ,normal.
Ferice de cei impaciuitori !!!Mai are rost sa comentez ?
De ce nu  a zis Isus ,ferice de  militari ca ei  isi  apara tara si  traditiile !?
Intrebat intr-o imprejurare daca e drept sa  se razvrateasca imporiva romanilor ,neplatind taxele.Care a fost  raspunsul Lui ?"Da-ti  Cezarului ce-i al cezarului si lui Dumnezeu  ce-i a lui Dumnezeu !!!"Mare a fost dezamagirea evreilor care vedeau  in el o capetenie care sa lupte impotriva romanilor !
Una e inchipuirea noastra ,alta e realitatea !
Isus nu a incurajat niciodata crima si  varsarea de sange  INDIFERENT IN NUMELE CAREI IDEOLOGII!!!
Nu pretind ca stapanesc acest domeniu,sau  ca detin adevarul ,dar este PUNCTUL MEU DE VEDERE si Mi-l expun aici  ,si nu sub forma de comentarii pe paginile diverselor biserici sau  asociatii religioase Iar ce ce priveste pe Constantin ,istoria (adevarata istorie ) incepe sa-l in judece corect ,dupa ce valul de "sfintenie"  aplicat de biserica cu forta ,incepe sa fie dat la o parte .Raman la ideea ca militarismul si credinta in Hristos se bat cap in cap !Mesajul lui Isus a fost  cat se poate de concis ,la  obiect si  FARA POSIBILITATE DE INTERPRETARE !Nu  degeaba ,biserica ascunde adevarul predicat de Isus ,  dupa icoane inchipite si cioplite de maini omenesti in speranta ca Isus va fi uitat iar odata cu el si  invataturile lui .Nu degeaba a strigat avand biciul in mana :"vai  de voi ,carturari  si  farisei fatarnici !Aveti   cheile imparatiei  ,nu intrati nici  voi si nu lasati  nici pe altii sa intere .Isus nu are nevoie de arme ,are nevoie de oameni sinceri  si  curati ,plini de credinta si incredintati in intrarea in imparatia Lui ,iar imparatia nu e mancare  si  bautura ,imparatia incepe din inima omului iar ea e pace ,bucurie ,iubire  !Isus a spus ,il crezi ?

Drag prieten,daca iti pare   rau  ca m-ai cunoscut ,ce sa zic ,mai multora le-a parut rau  ca Isus a  murit pe cruce pe dealul Capatanii iar  odata cu  el  planurile lor razboinice  cu  privire la eliberarea poporului sfant de sub ocupatia  romana ,dar daca stam sa analizam ,romanii s-au  naruit fara ca evreii sa fi  contribuit la prabusirea lor  ,imi pare rau ca te-am deranjat dar tine minte :
Dumnezeu  nu  are  nevoie de militari  crestini!Planurilel Lui sunt de ne inchipuit mintii umane .