duminică, 25 noiembrie 2012

Delirio in pana de ... delir

         
                  Vineri seara. Putin dupa ora 22, hotaram cu iubitul mei si cu inca doi amici sa mergem in oras.Zis si facut. Mergem, dar unde mergem? Bineinteles ca acolo unde ne simtim bine de fiecare data: in Delirio.
     
                 Ajungem dupa ora 23. Muzica tare, ca de obicei si inca vreo zece persoane.
Merg destul de rar in cluburi, iar cand o fac de fiecare data alegerea e Delirio. Nu mai zic de ce pentru a o sa ziceti ca, iar il ridic in slavi pe Dunareanu. Ete na.

         Asa cum ziceam, ajungem in club si remarc, inca de la intrare, stilul inconfundabil de a "mixa" a lui "dj Serj"!
Am pus ghilimelele de rigoare pentru ca tipul, cred, nu are nicio treaba cu dj-itul si cu muzica nici p-atat, iar de de mixat, hahahahahahhhahahahaha, nici vorba!
           In mintea mea un dj adevarat MIXEAZA piesele, le personalizeaza, iar ce e cel mai importatnt SIMTE AUDIENTA!

            Atunci cand, doar tu, dj-ul, dansezi iar restul poporului sta cu mainile in buzunare sau pleaca p-afara, e o problema! Ma mir ca nimeni din staf nu observa chestia asta!

            O sa mi se spuna ca e vorba de gusturi si preferinte! Ca fiecare avem preferintele noastre si dj-ul nu o sa poata satisface pe fiecare! CORECT! Dar dj-ul poate MIXA si combina piesele in asa fel incat, eu daca ascutlt doar tehno sa nu ma plictisesc cand pune o piesa underground.
Asa cum s-a intamplat aseara. O jumate de ora de hip-hop! 40 de minute underground, multa muzica spaniola si cam atat!
         
           La care se mai adauga si schimbarile bruste dintre piese! Parca le taie  cu barda, fara mila, fara pic de bun gust ca sa nu mai pomenesc de stil, inspiratie si originalitate!
Un dj bun stie sa combine piesele, sa le mixeze in asa fel incat sa satisfaca preferintele tuturor; e destul 7 minute de hous pe ora, plus 10 de underground si altecateva minute de hip-hop urmate de alte stiluri: dance,comerciala,tehno, etc.


Poate ati prins ideea!

E chiar penibila chestia sa iti impui preferintele tale PERSONALE unei intregi audiente!
 Personalizarea mixurilor e una, preferintele muzicale sunt altele !
A fost  hilara faza in care "dj Serj" mosmondea la butoane dand din tot ce avea, regland ...nu stiu ce, el neavand nici macar casti pe urechi, iar boxele erau dincolo de fereastra de unde "mixa"el  facand imposibila perceptia oricarei reglare subtila a sunetului! Am ajuns la concluzia ca era doar un tic, ca altfel nu imi pot explica!

Vrand sa salveze situatia, a intrat in scena si Petruta, care timp de cateva minute a incercat sa anime atmosfera, punandu-ne sa facem galagie! Singura galagioasa a fost ea, din pacate, restul fiind mult prea plictisiti de "dj Serj" care de  ochelarii de pe varful nasului nu putea vedea plictiseala care a  starnit-o!
Exasperat de chinurile Petrutei care isi dadea duhul in incercarea de a reanima atmosfera, Dunareanu i-a facut semn sa termine, era chiar inutil, raul era facut deja!

Nu e prima data cand am plecat mai devreme din club din cauza muzicii proaste! Am vrut sa ii spun si personal lui Lucian, dar am crezut ca va observa si singur ca clientela i se cam duce pe Pula din cauza unui amator!
Un singur Dj adevarat am auzit mixind in Delirio: Dj Karma! Iar muzica a fost excelenta!

           Luci, mama, imi permit sa iti dau un sfat! Schimba-l pe tipu ala care face play-listul, ca dj nu ii pot spune nici macar cu ghilimele! Play listuri luate de pe youtube si eu iti pot pune, crede-ma, nu ti-as lua nici bani si mi-as plati si intrarea in club!