duminică, 25 septembrie 2011

Descoperirea mileniului

Una din pasiunile mele e astronomia si tot ce tine de acest domeniu,adica fizica relativista.Desi nu inteleg mare lucru din formulele fizice si matematice care stau la baza existentei noastre si a Universului intreg ,ma stradui sa inteleg ce ,de ce si mai ales cum a fost posibila aparitia Universului .
Teoriile moderne ne explica ,sau incearca sa explice ce a fost la inceput .Cea mai populara teorie este BIG-BANGUL ,cand la un moment dat in simplu punct a adunat atat de multa energie incat a explodat si s-a transformat in ceea ce vedem noi astazi .
Totul este dovedit prin calcule matematice pana la cel mai mic detaliu,dar lipseste ceva ...particula Higgs ,care ar da "cosistenta" materiei ,adica masa materiei .
De aproape trei ani aproximativ 3000 de cercetatori muncesc zi si noapte la CERN pentru a detecta ,in sfarsit , aceasta particula si pentru demonstra veridicitatea teoriei Big -Bangului.
Dar .... stupoare .Dupa nu mai mult de 15.000 de experimente si 3 ani de munca se pare ca aceasta particula ori nu exista ,ori e foarte bine ascunsa dar,au costatat o anomalie :particule elementare ale materiei(neutrino) care au depasit cu 6km viteza luminii!!!!
Consecintele acestei descoperiri sunt "catastrofale" pentru fizica moderna.Daca se dovedeste ca aceste experimente sunt exacte ,tot ce am invatat la scoala la orele de fizica relativista, va trebuii sa aruncam la gunoi si sa ne punem serios cu burta pe carte ..alta carte .
Nu numai ca faimoasa ecuatie e=mc2 e eronnata ,dar intrega filosofie a fizicii cuantice va trebui reconsiderata .
Daca un neutrino depaseste viteza luminii ,practic acesta calatoreste in timp,iar odata cu acest fenomen apar si paradoxurile .
Se pare ca depasind viteza luminii ,aceste particule ar putea ajunge la destinatie inainte ca ele sa fi fost emise !!!Deci automat ar fi calatorit in timp.
Dar , s-ar putea ca totusi Eistein sa nu fi gresit si teoria s-a sa fie corecta .
Cum ?Pai explicatia ar fi mai fantezista ca prima .Acum stim ca traim intr-o lume tridimensionala plus timpul ,dar se pare ca ar fi defapt 11 dimensiuni,iar acesti neutrino ar fi gasit o scurtatura printr-o alta dimensiune ,adica ar fi trisat ,explicandu-se in felul acesta avansul pe care l-au avut la finish .
La ora actuala socul este atat de puternic, in lumea stiintifica ,incat reactiile sunt pe masura .
Acum oamenii de stiinta asteapta replicarea acestor experimente in alte doua locatii care pot repeta experimentul ,una in SUA iar cealalta locatie in Japonia.
Asteptam si noi concluzionarea rezultatelor din celelalte locatii,dar ma indoiesc ca cercetatorii de la CERN au dat publicitatii o asemenea informatie daca nu erau convinsi ca ceea ce au descoperit este intr-adevar exceptional ,eu as numio descoperirea mileniului.

Isus ne iubeste ?

Pentru toti cei care cred ca il au pe Dumnezeu in buzunar.