marți, 2 noiembrie 2010

HIV


E un subiect delicat ,dar care bantuie ungherele cele mai ascunse ale mintii noastre .E dusmanul care pandeste sa gaseasca o cale de a curma vieti,milioane de vieti .
Anual omoara peste 3 milioane de oameni si pandeste alti aproximativ 5 milioane .
In Romania erau aproximativ 10.000 de oameni din care mai mult de jumatate copii isi asteapta implinirea sortii.
Vorbesc despre HIV/SIDA
Am decis acum doua saptamani sa imi fac testul HIV. Multi dintre amici la care le-am spus ce am facut au ramas fara grai ,au incercat apoi sa intrebe care au fost motivele pentru care l-am facut.
Asa ca majoritatea dintre noi ,am avut si eu raporturi sexuale neprotejate,acum ceva vreme , si vroiam sa aflu daca m-am pricopsit cu ceva .Vremurile de ignorata si iresponsabilitate s-au dus ,avand acum o relatie stabila, de un an de zile ,am vrut sa trag linie si sa infrunt monstrul .
Cand i-am spus iubitului meu ce vreau sa fac a ramas ,la fel ca si ceilalti ,mut.Intrand ,parca intr-un standby ,pana la aflarea rezultatului .Ii simnteam instabilitatea si intrebarile care vroia sa mi le puna si nu indraznea ,s-au se temea se le puna .L-am linistit si i-am spus ca de cand sunt cu el i-am fost fidel dar virusul acesta este atat de pervers ca poate sta ascuns ani de zile fara sa realizezi ce si cum.
Uneori am simntit reprosurile nespuse ,cum ca daca as fi infectat i-as fi dat-o si lui si ca probabil ar fi trebuit sa fac testul inainte sa renuntam la prezervativ....dar acum era prea tarziu.
Am vorbit si cu un amic ,sa mergem impreuna sa facem testul ,raspunsul a fost un "NU"categoric ,de parca i-as fi propus sa se arunce de la etajul 100.
Mi-am luat inima in dinti si m-am dus la Centrul de Consiliere de pe str.Nicolae Balcescu din Cluj Napoca ,am batut la o usa si am intrat .Era o femeie foarte draguta si simpatica care dupa ce i-am explicat ce vreau ,m-a invitat sa stau jos si am discutat vreo 10 minute intr-o atmosfera destinsa .Mi-a explicat diferenta dintre HIV si SIDA ,metode de transmitere si apoi modul de masifestare a virusului la declansarea bolii.
Mi-a dat o trimitere la laboratorul din cladirea de peste drum ,spre surprinderea mea mai era si alte persoane care isi faceau testul .M-i s-a luat singe si mi s-a spus sa revin peste 10 zile lucratoare .Totul gratuit !!!
Au trecut 10 zile si azi am fost dupa rezultate .
Normal ca au iesit NEGATV,am luat biletul de analiza si am pornit bucuros la servici .
Am ramas cu un gust amar dupa toata afacerea asta ,ma gadesc ce s-ar fi intamplat daca rezultatul era POZITIV ?Probabil ca as fi ramas singur ,fara speranta .Abia acum am incercat sa ma pun in pielea celor care dintr-un motiv sau altul au luat virusul ,imi dau seama ca viata lor s-a oprit iar sperantele au inghetat.Desi campaniile de responsabilizare sunt in plina desfasurare multi dintre noi raman indiferenti fata de aceasta problema,cred ca lor nu li se poate intampla ,dar se poate .
Desi HiV e asociata cu homosexualitatea statisticile spun alceva.Trambitandu-se de la amvoane de catre pastori ca hiv este pedeapsa divina data de Dumnezeu homosexualilor ,heteroxesualii uita sa se protejeze devenind principala tinta a teribilului virus.Dovedindu-se statistic ca doar 10 % din populatia gay este infectata cu HiV.E totusi mult si e in puterea noastra sa facem si mai mult ,sa fim responsabili ,sa facem testul si sa ne protejam .

Din cele 25.241 de cazuri nou raportate HIV in regiunea vestica a Europei: