joi, 9 iunie 2011

Prejudecati

Eram pe mess ,aseara ,povestind cu un amic,cand intra peste mine un alt amic cu un buzz cat toate zilele .Urasc sa mi se dea buz-uri ...Sar ca ars si imi vine pe buze o injuratura .
"I-a ajuta-ma cu o replica " imi scrie el .
Si imi trimite o ultima replica a varului sau ,caruia ii povestise ca este gay .
Acestail dojenea :"cum crezi ca mai pot manca dupa tine ,dupa ce te futi in cur si iei muie in toate felurile ?"
Apoi marlanul continua cu alte jigniri .
M-am intristat .Apoi m-am intrebat de ce lumea percepe homosexualitatea in felul aceste ?
De ce totul se reduce la sex ?
De ce ?
E patologic sa privesti la o persoana si ta iti imaginezi ce face in pat noaptea .
E ca si cand m-as intalnii cu seful meu ,la munca ,mi-ar intinde mana ,iar eu as refuza sa i-o intind pe a mea pentru ca daca azi noapte si-a bagat degetele in vaginul sotiei ,sau s-a scarpinat la coaie .
E patologic sa privesti oamenii ,sa iijudeci dupa obiceiurile lor sexuale !
Credeam ca doar cei care poseda o inteligenta sub medie mai pot gandii in felul acesta .Auzeam pe unii tarani, in sat la bunica, spunand de una, ca ei nu ar bea apa dupa ea, ca ar insemna sa pupe in pula tot satul!
Oare cine e normal si cine anormal ?
Care sunt criteriile noastre de apreciere a unei persoane ?
E absolut incredibila judecata unor astfel de oameni .E ca si cum am spune ca daca privim aceasta opera a lui Michelangelo am privii in pula pe toti iubitii lui !



E un punct bolnav de vedere !
Exemplele ar putea continua si nu ar face decat sa imi adanceasca conceptia ca aceste comparatii se fac din rautate ,frustrare ,inhibare ,complexe !
Se stie ca ,noi,gayi avem o viata sexuala bogata !
Am depasit tabuuri si complexe .
Ca tot am ajuns la sex ,hai sa vorbit de sex .
Dar din punctul de vedere a lui Freude .Pentru prosti si ignoranti Sigmund Freud (1856-1939) a ramas in istorie ca un excelent observator al conditiei psihicului uman.
El a pus bazele multor teorii din psihologia actuala, deschizand noi drumuri spre metode de investigatie psihologica și introspectie constienta.
Freude spunea :"diversele tulburări psihice ale vârstei adulte, în special nevrozele,tin de fixatiile pe care pacientul le face relativ la una din fazele sexualitătii infantile."
E interesant Freude asta .Ce vroia sa spuna ?
Ca odata ce in copilarie ti se spune ca a suge o acadea e rau ,ajuns matur ,o sa descoperi ca tie iti place sa sugi acadele ,dar pentru ca ai fost educat sa nu sugi acadele o sa apara conflictele la nivel constient si subconstient .Tentatia de a suge acadele ramane acuta ca si tabuul achizitionat in copilarie , dealtfel.
Deobicei placerea proprie (adica ispita)exceleaza si savarsesti pacatul de a suge macar o data acadeaua ,fapt care va adancii prapasia ,adaugandu-se pe deasupra si sentimentul vinovatie ,a pacatului .Nascandu-se nevrozele ,complexele ,inhibatiile care la unii indivizi izbugnesc in violente greu de suportat chiar si de cei cu stomacul tare!Si toate astea pentru ca tu ai fost invatat ca a suge o acadea e rau,si numai daca o lingi e bine !Vazand ca toate lumea linge acadeau ,individul va refula dorinta lui, copiind comportamentul majoritatii ,ajungand sa fie adanc "ingropate" in subconstient dorintele lui ascunse ,pana la un moment dat cand totul va culmina cu o "explozie".
Sa facem o comparatie simpla ,cu ceea ce se intampla cu sentimentele refulate.Putem compara sentimentele refulate cu un balon plin cu aer pe care incercam sa il scufundam .Cu cat il scufundam mai mult cu atat creste presiunea si tendinta balonului de a ajunge la suprafata .Atinse punctele limite se pot intampla doua lucruri :
1) implozia balonului,(suicidul )
2)scaparea de sub control al balonului (nevroze ,psihoze etc)
Interesant!Interesant cum psihicul nostru este manipulat inca de la varste fragede sa se opuna firescului ,naturalului ,propriului organism,imbatisand de dragul altora idei,concepte,trairi ,sentimente straine doar din dorinta de a fi egali din toate punctele de vedere .
Bineinteles ca religia isi are un rol principal in aparitia acestor conflicte interioare participand activ la crearea de monstrii trecand cu tavalugul doctrinar peste societate .
Uneori ii inteleg pe invizii care comenteaza atat de ... vehement obiceiurile sexuale ale altora ,aratand defapt propria frustrare .
"Cum tie ti se suge pula si eu doar pot visa la asa ceva ?"
"Faci sex in toate pozitiile ,iar eu am ramas la aia a misionarului ?"
"Faci sex cand vrei tu ,iar eu i-au doar cu portiuca ?"
Iar lista acestor frustrari poate continua !
De ce credeti ca rata divorturilor este in crestere ?
De ce credeti ca barbatii recurg la alcool si isi bat nevestele ?
Nu au incotro!Se defuleaza intr-un fel sau altul.
Societatea le porunceste sa stea cu proasta chiar daca e frigida ,sau proasta trebuie sa stea cu animalul chiar daca o are mica,iar ea ar vrea mai mult si mai bine ....
E un punct simplist de vedere !
Dar rezolvarea multor probleme depind de rezolvarea problemelor in pat!
Iar daca ar fi sa ma uit pe strada si sa cataloghez oamenii dupa ceea ce imi imaginez eu ca ar face in dormitor ,ar trebuii sa ma invelesc in folie protectoare sa nu cumva sa pun mana pe bara din troleu ca ,pun mana pe pula sotului aleaia care se tine de aceeasi bara cu mine .Sau nu mai beau bere la sticla sau la pahar ca pup in pula jumate clujul ,ce ,jumate populatia masculina a lumii!!!
La urma urmei totul tine de educatia care o primim acasa ,la scoal ,in societate .
Uitam de valori ca respectul,dreptatea si dreptul la o viata fericita a aproapelui .
Credem ca detinem adevarul jignind si impartind pumni in stanga si in dreapta !
Stam cu mana intinsa la portile Europei ,injurand-o si scrasnind din dinti ca se uita aia ciudat la noi.Ii vedem fericiti .Poate nu intamplator in primele 6 cele mai fericite tari din lume , casatoriile intre persoanele de acelasi sex sunt permise.
Norvegia,Danemarca,Finlanda,Australia,Noua Zeelanda,Olanda sunt primele 6 tari din acest top.
S-a dovedit ,demonstrat ca legalizarea stilul de viata gay nu afecteaza negativ societatea!
Dimpotriva !Plus ca s-a dovedit ca niciodata ,procentual vorbind ,gayi dintr-o societate deschisa nu au depasit 10%.Teoria racolarii si transformarii in gay a celor normali fiind inventii ieftine a clericilor care vad ca societatea poate traii si fara ei si poate traii bine .
Imi doresc ca si Romania sa ocupe un loc fruntas in clasamentul celor mai fericiti oameni si va reusi performanta asta, doar alungand frica nejustificata de nou ,de cei care sunt diferiti ,sunt altfel,iubesc altfel.