duminică, 14 aprilie 2013

Finanțarea bisericii si parteneriatul civil in România

     Am promis că nu voi mai vorbi de politică.Și intenționez să mă țin te cuvânt,dar nu pot trece cu vederea ce se întâmplă in România ultimelor zile.

          Un anume parlamentar incinge spiritele dinozaurilor indeletniciți cu hoția din buzunarele noastre a tuturor cu o propunere legislativă "nesimțită",defapt doua propuneri legislative nesimțite :

1) incetarea finanțării de la bugetul de stat a cultelor religioase
2)legalizarea PARTENERIATULUI CIVIL.

Am scris cu majuscule "parteneriat civil" pentru a scoate in evidenta termenul si a nu-l mai confunda cu ideea de CĂSĂTORIE!
Sunt doua lucruri diferite !

Remus Cernea,
căci despre el este vorba,a indrăznit să propună un proiect de lege in care să se regăseasca și acei 2-3 atei,liberi cugetători și încă câțiva agnostici care nu vor să mai plătească din buzunarul lor pe acei preoți și pastori care nu-i reprezintă!Ceea ce mi se pare NORMAL !
Doar pentru ca acest "nesimți" de Cernea a îndrăznit să spună cu voce tare ceea ce e normal in Europa a stârnit un val de ..."iubire creștineasca" din partea mai marilor creștini.
Am ajuns să constat,cu uimire ce-i drept, că "Mazărică",după ce a dat jos costumele de carnaval brazilian si uniforma nazistă ,și-a adus instantaneu aminte ca este bun creștin (că dara suntem in postul Paștelui,ce pula mea!)și vrând să reediteze credința in Hristos,Împaratul, a promis că va rupe ceva picioare și il vrea exclus din partid pe ateu.Dar marea mirare nu a fost această mărturisire de credință ci faptul ca Mazăre este pe aceeași lungime de undă cu mai marele oierilor makedoni din România ,nimeni altul decat Jiji,
susținătorul Împaratului luminii Domnul Hristos,in pula mea!

În discursul său furibund,Jiji,a ignorat ideea cu biserica și a pomenit doar de parteneritul civil ,chestiune care il depașeste,oricum.Ca bun creștin a amintit de judecata divina care va judeca neamul românesc ortodox(Aici tre,ore să mă bucur? Dacă  sunt român ,botezat ortodox ,dar ateu,voi fi mântuit cu forța?!)iar neamul ăsta nu trebuie să se spurce cu astfel de chestii.Datorită faptului că Remus ăsta e ...așa ,domnul Oier cere PSD-ului să-l dea afară din partid,că dacă nu ,el personal o să ducă partidul la 20% ,in campania urmatoare behăind cât il va ține plamânii :"CERNEA,CERNEA !
Faptul ca Jiji e tâmpit ,a demonstrat-o de fiecare dată când a avut ocazia,ce nu ințeleg eu cum de tâmpenia se poate transmite si la alte minți, pe care le consideram altă dată ,luminate !Exemplul fiind Puiu Hașotti care se aliniază ferm langa Jiji cerând excluderea lui Remus Cernea din PSD.

Dar haideți să le luam pe rând.

          1) Finanțarea cultelor religioase de la bugetul de stat 


La nivel naţional, Guvernul stabileşte, prin consultări discrete cu capii bisericilor, suma pe care o acordă anual fiecărui cult religios. În mare, aceasta acoperă o parte din salarizarea preoţilor şi a personalului neclerical, precum şi ceva din nevoile de investiţii şi reparaţii. Suplimentar, la nivel local, lucrurile se petrec după acelaşi tipic. Consiliul Judeţean Iaşi, de exemplu, prin preşedintele Cristian Adomniţei, bugetează o sumă pe care o repartizează diferitelor parohii pe baza unei liste de priorităţi pe care o stabileşte mitropolitul Teofan şi echipa sa de la Mitropolie.Spun cei de la Ziarul de Iași

     Proiectul propus de Remus Cernea e ca fiecare cetățean să directioneze 2% din impozit unui cult religios,oricare și-l dorește el,făcând astfel posibil ca cei care nu aparțin niciunui cult religios să nu mai cotizeze o organizație care nu il reprezintă .Ceea ce mi se pare mai mult deât corect !
Dacă 80 % din populația României e ortodoxa si aceștia mai si decid să redirecționeze 2% din impozit bisericii,suma rezultată ar fi cu mult mai mare decât ofera azi statul bisericii!
De ce sunt atât de speriați capii bisericești ? Cumva nu se pot baza pe cei 80 %?!Nu e neamul otodox?Nu e mântuit la gramadă de Împaratul Hristos ?
Din acest proiect de lege biserica ar avea numai de câștigat !
În ce privește avuția bisericii care a fost naționalizată de comuniști ,biserica ar trebui sa se ghideze dupa vorbele patriarhului Avraam :" Domnul a dat,Domnul a luat ,fie Numele Domnuli binecuvântat !"

       2)Parteneriatul civil ...

...nu este legalizarea casatoriilor intre homosexuali !!!!!!!

Voit,cu rea intenție sau doar ignoranță crasă ,presa ultimelor zile a uitat sa specifice acest mic amănunt !
Parteriatul civil e aplicabil atat heterosexualilor cât si homosexualilor !
E doar un contract intre doua persoane ,care la un moment dat au decis să împărtășească același destin fară a merge la primarie să legalizeze uniunea lor,din varii motive,și care vor să se asigure că ceea ce au cladit impreună,in caz că unul dintre ei moare,i se va cuvenii celuilalt rămas in viață ,fara ca familia raposatului să poată să intervină.
Sunt destule cazuri in care doi oameni traiesc in concubinaj,iși clădesc o casă,iar când unul dintre ei moare celălalt ramâne pe drumuri pentru că familia celui mort moștenește tot in instanță chiar dacă există un document care să susțina voința celui mort!

Atăt!!!Fară rochii de mireasă și conserve legate dupa mașina nupțială !

Deși Europa a adoptat aceste legi cu mai bine de 20 de ani in urma,România incă se mai zbate in bezana intereselor meschine ,blocandu-se din punct de vedere  a mentalitaților in intunericul bolșevic, sperând să adere la organisme europene cu concepțiile-i  invechite,stând cu mâna întinsă in timp ce  suge pula zbârcită a unei mumii , numita pompos biserica ,spunând în același timp ca are niște principii pe care nu le poate abandona !Hai sictir!

Frustrant este că ,deși sunt cetățean al acestei țari care  iși plătește lunar taxele,nu se poate bucura de aceleași drepturi ca oricare dintre ceilalți cetațeni din simplu motiv că nu cred in Dumnezeul ortodox și nu imi plac femeile !