duminică, 9 ianuarie 2011

Romania te-a iubit

La sfarsitul anului trecut se lansa filmul documentar "Autobiografia lui Nicolae Ceausesc".Cu un gust amar m-a lasat la sfarsit acest film.Cuvintele raposatului "dictator"par sa prinda contur si sa se adevereasca .Istoria l-a judecat si l-a judecat corect iar din pacate vorbele par a se adeverii intru totul.
Ideia de om rupt de lume , de realitate, de om incult ,de cismar cu 4 clase incepe sa pice pentru mine.Eram copil cand a cazut ,sau ma rog,cand a fost inlaturat de la putere,aveam 11 ani ,nu ii pricepeam ideologia si nu il intelegeam.Acum dupa 20 de ani incep sa ii inteleg planul,viziunea lui asupra viitorului.
"Revolutia" din decembrie 1989,eu nu as numi-o altfel,i-as pune numele "cum sa tragi pe sfoara un popor",
parca a fost un plan tesut in laboratoarele CIA si KGB.
Nu sunt nostalgic,nu sunt nici comunist,sunt gay si imi dau seama ce viitor as fi avut sub obladuirea vechiului sistem ,dar acum vreau sa ma refer la om,la personalitatea unui conducator care a facut din Romania ceea ce nimeni nu a mai facut vreodata .
Dintr-un stat in faliment a creat o tara independenta din toate punctele de vedere ,financiar economic ,politic.
Idea de imperialism si capitalis era similar pentru el cu exploatarea omului de catre om iar menirea lui era sa apare integritatea aceste tari ,integritate care putea fi pastrata prin independenta de structuri finaciare straine .A incercat sa se descurce pe cont propriu ,si a si reusit.
Stau si ma gandesc ca ce a constuit el in 20 de ani astia nu au reusit sa darame in 20 de ani .
Cu regret privesc spre parintii mei care dupa zeci de ani de munca ,azi trebuie sa dea 5 lei la medicul de familie si 10 la specialist ,desi au contribuit o viata intreaga la sistemele de asigurare sociala.
Dansul a facut un sistem sanitar GRATUIT ,care era net superior a ceea ce avem acum.Poate spuneti ca lipseau una alta din spitale si atunci ,da aveti dreptate dar macar era gratis,acum si platesti si tot nu ai .
Ma uitam la "Romania te iubesc " pe PRO TV si nu imi venea sa cred cum,cat si cine au furat tara asta timp de 20 de ani !!Hotia cu acte era si este inca obladuita de mai marii timpurilor noastre.Iar jaful o sa mai continue si de acum incolo.
Ceausescu stia ce va urma ,dar ce nu stia era ca nu mai avea poporul de partea lui.Au avut grija de asta "Europa Libera " , securisti din CIA si KGB.
Romania ,prin bogatiile ei, devenea o tara prea puternica si stim ca nimeni nu isi doreste in zona asta uitata de lume o tara puternica .Nici americanii si nici atat rusii.
Nu intru in politica,nu vreau sa aberez ,dar ,urmarind ultimile momente din documentar ,nu am putut sa nu remarc fetele celor doi cand au auzit ca la Bucuresti se trage iar singurul lui raspuns la intrebari era ca nu raspunde numai in fata marii adunari nationale ,aici a tinut sa raspunda,ca a data ordine clare SA NU SE TRAGA!Si totusi ,cine tragea ?
Un paradox i-a fiinta in acele imprejurari.Ceausescu , care era seful suprem al armatei era omorat in graba ,desi era singurul cu autoritatea necesara ,care ar fi putut oprii armata sa traga.
As putea crede ca se dorea lichidarea lui pentru a prelungi starea de confuzie si pentru a se putea juca cartea revolutiei .Ca apoi sa mearga mai departe,dezmembrarea tarii.La nici 3 luni de la revolutie evenimentele sangeroase de la Targu Mures capata cote alarmante.Ungurii si romanii par ireconciliabili.Dar intelepciunea de care au dat dovada oamenii au stricat planurile celor ce vroiau sa distruga Romania .Oare nu e ciudat ca imediat dupa ce a esuat dezmembrarea tarii ,Iugoslavia incepea sa se dizolve intr-un razboi etnic ?
Razboi care a durat 4 ani.Razboi din care a castigat America si Rusia ,normal.Armamentul deja fabricat are si el o data de expirare deci trebuie folosit si atunci provoci cate un razboi din te miri ce ,vinzi armanentul fraierilor ,sau il folosesti chiar tu ,si uite asa industria de armamaent are noi contracte pe urmatorii ani,dar dupa ce o tara este distrusa ,trebuie reconstruita ,intervenim tot noi ,adica ei ,cu contracte grase pentru firmele de constructii ,si iata cum economia mondiala prospera.
Intorcandu-ma in Romania constat ca razboiul din Iugoslavia nu a reusit falimentarea Serbiei in halul in care s-a reusit falimentarea Romaniei pe timp pace.
Tara cu rezerve de titei ,care isi rafineaza singura conbustibilui ,are pretul la benzina ,mai scump ca tari care nu au un scuipat de pentrol ,resurse importante de gaz metan dar platim metru cub asemeni bulgarilor care il cumpara in totalitate de la rusi.
Defapt ,toate aceste bogatii nu mai sunt ale noastre .Au fost pana in '89.acum sunt ale acelor domni de care vorbea tovarasul.
Dintr-o tara cu datorie externa ZERO,am ajuns una dintre cele mai datoare ,asta in numai 20 de ani !!! Iar cei ce ne conduc ne privesc cu atata nerusinare si ne spun "atata isi poate permite Romania ".
Minti domnule Boc,minti ca o curva ordinara!Nu ,Romania isi permite mai mult,voi nu ii permiteti,voi o sugeti de vlaga ,voi ati dat-o de pomana .
Trist e faptul ca ne credem inteligenti ,dar defapt am fost pionii sacrificabili pe o masa de joc a unor domni care ,pana la urma ,doreau un singur lucru :bogatiile Romaniei .
Azi dupa 20 de ani de jaf inca nu se opresc si nici nu dau semne ca ar fi dispusi sa se opreasca .
Jos guvernul?Care guvern??Romania nu a mai avut guvern din 1989.
Sa traiesti bine Roamnia .