sâmbătă, 10 septembrie 2011

Cluj Napoca ,sâmbătă 10 septembrie oră 14.
O zi caldă de început de toamnă ,cu frunze îngălbenite ce alunecă uşor în adierea domoală a aerului călduţ .
Cerul albastru şi luminos te i-a de mână la o plimbare pe jos prin oraş.Cobor treptele lucioase cu o lene de nedescris şi o i-au cu păşi târşiţi spre staţia de autobus .
Mă apropii încet şi văd de departe o gloată de octagenari orbitând staţia.În mintea mea amorţită de căldură , se pornesc flaşuri de imagini terifiante petrecute în zorii zilei, când a trebuit să merg la muncă .
Aceeaşi staţie ,oră 06 dimineaţă .
Drumul spre muncă începe cu aşteptatul în staţie, alături de toţi bătrânii din Gheorgheni, care spre stupefacţia mea nu au somn la aşa o oră.Merg ...dracu ştie, unde merg ,aşa devreme .Cu genţile lor pe roţi , pe care le trag după ei ,înconjura juma de oraş pentru că la brutăria lui lele Flore din Mănăştur e pâinea cu 10 bani mai ieftină .Apoi ,futui altaru mamii ei de treabă ,domnule primar a Clujului, nu puteţi limita călătoriile gratuite, cu RATUC, a masei astea migratoare şi avare ?Nu de alta da şi noi, ăştia care muncim ŞI PLĂTIM ,am vrea să călătorim .
O întrebare venită de la un bulangiu care plăteşte abonament ,să moară Gilbert.
Urcat în autobus ,vulturii bătrâni vânează locurile .Se urcă în spatele autobusului şi vin până în faţă ,nu contează că nu poţi mişcă un ac de înghesuială ce e ,ei vin ,iar dacă stai jos şi ai tupeu să fi tânăr, se uită urât la ţine şi comentează .
Normal (nu ştiu de ce e chiar aşa normal ),drăguţ cum sunt le cedez locul ,că să văd că la prima se coboară !!!
Istenem .Futuţi morţii mătii ,adică vii din spate,te mai uiţi şi urât la mine ,te las pe locul meu, că să stai 1 minut ?!
Ei ,se mai întâmplă ...De nervi trag aer în piept şi ...instantaneu îmi vine să vomit ...de ce ?Lângă mine un nene, de ceva ani nu cred că l-a mai atins apa ...când plouă cred că stă ascuns sub pătură ,iar pe săpun nu cred a mai pus mână de la naştere când l-or fi spălat cu osânză moaşele.
Cum ,morţii mamii tale să puţi în halu ăsta la 6 dimineaţă !? La amiază ce se întâmplă ?Probabil că mor muştele, care încearcă să se apropie de el .Dar avem o satisfacţie ,economisim apa ,şi cu aia 10 bani economisiţi pe pâine ,plus calatotriile gratis oferite de RATUC,la anu' mai punem o sută de milioane în bancă !Pe bună dreptate ne fac francezii păduchioşi şi nespălaţi .
Luă-i-ar mortea odată pe toţi !(pfui ce m-am enervat )
Deci cotropit de amintiri ,refuz să mai i-au autobusul şi pornesc pe jos .Profit de aerul călduţ de toamnă ,gândesc eu .
Merg plictisit câteva sute de metrii când aud un claxon lung în spatele meu ....Tresar din toate cele şi de îngrozit dau să fug unde şi-o dus Mutu iapa ...instinctiv privesc întâi înapoi şi ...văd un alai de maşini de nuntă frumos ornate şi ...futule Dumnezaii lor de nunţii ,gândesc eu ,cu mintea paralizată şi inimă cât un purice .Revenit din leşin ,mai merg încă puţin şi ajung în Pta Cipariu ...frumos ,cald ,maşini şi ....iară NUNŢII!!!I S T E N E M !!!Bine înţeles cu degetul pe zuraitoare ,că dară tre să ştie tăt Cluju că el o fute pe aia ...Ignor sau încerc să ignor evenimentul şi ajung la Teatru ...ce credeţi ?Acolo opreşte un alt convoi de futaciosi lăudăroşi ,care îşi dau jos trofeul din mertan să îi facă poze în faţă la Teatru ...De ce ?Nu ştiu ,chiar nu ştiu de ce şi-o trag toţi ...în poză de nuntă în faţă la teatru ...E un mister demn de Arthur C. Clarke.De parcă ar conta ...Termină de făcut poze şi pornesc la ghiftuit ,nu înainte de a mai fute un claxon..aşa să îmi facă mie terci ultima fărâmă de răbdare.
Atunci îmi vine în minte chestia cu agresatul vizual şi acustic a cetăţeanului de rând când vine vorba de paradele gay...Parade care se desfăşoară odată pe an ...Pe mine cine mă scuteşte de agresiunea asta vizuală şi acustică sâmbătă de sâmbătă ,ani de ani ,luni de luni ?!
Cum rămâne cu ceea ce îţi place să rămân în dormitorul tău şi să nu mai arăţi public ?!
Asta nu tot o etalare a sexualităţii se chiamă ?
Sau de ce zurăie claxonul ?Nu să spună :"hei uite ,pe pizdă asta o fut !!!"
Şi uite cum poate o simplă plimbare să fută mintea omului şi să te arunce într-o aprigă dispută pe margine drepturilor cetăţeneşti .
Că tot ajunseşi aici ,mă întreb în ce fel de lume trăiesc ?
Mă uit la ştiri şi văd cum un nebun vânează cu arbaletă căţeluşi ,ziua în amiază mare ...E ok ,de ce nu ,că dară câini şi aşa nu merg în Răi ,nu au suflet ...în pulă lui Dracu cu ei ...
Oare e chiar aşa ?
I-a priviţi ...
Mai priviţi odată şi încă o data şi mai spuneţi că aceste fiinţe nu au suflet ...
Sunt scârbit ce văd şi aud în jurul meu ,de prejudecăţi ,mitocănie şi prost gust şi cică ...tot eu sunt ăla anormal şi sortit pieirii ....
Dar ,e doar o criză de isterie ,mâine e duminică ,după aceea e luni şi totul se repetă la nesfârşit .
Un sfârşit de săptămâna plăcut,va doresc.