miercuri, 9 noiembrie 2011

...iar tatal minciunii e Diavolul

Se pare ca discutiile la serviciu ,cu colegii ,sunt mai nou sursa de inspiratie pentru  ultimele mele postari .Zilele trecute ,o colega ma intreaba daca nu stiu ceva softuri care sa spioneze pc-ul .
Ma uit lung la ea si o intreb pe cine  vrea  sa spioneze si ca e cam imorala treaba ,plus ca un astfel de soft ,oricat de bine ar fi ascuns ,tot lasa urme si poate fi descoperit .
Imi spune ca vrea sa il instaleze in pc-ul copilului ei.Si incepe sa se planga cum ca acesta este nescultator ,ca nu invata ,este iresponsabil ,ca vine bacul si  nu merge  la scoala ,nu invata nimic si  l-a mai prins cu minciunica de mai multe  ori .In sfarsit se  opreste si  imi cere un sfat cum ca ce sa faca .
Incep sa ii spun generalitati sa o incurajez ,ca no..asa sunt adolescentii blablabla.Ca raspuns imi pune o  intrebare retorica :"da oare cine l-a invatat sa minta",la care eu ma uit tinta in ochii ei  si  ii raspund: voi l-ati  invatat sa minta !
Face ochii mari si  incepe sa se balbaie cum ca ei  l-au crescut bine ,ca au fost cinstiti ,ca ...
Apoi i-am explicat ce am vrut sa spun .
Inca de mici  suntem invatati sa credem in minciuni,iar copii imita foarte bine ceea ce fac adultii .
Inca de cand incep sa gangureasca, ii mintim cum ca  in fiecare an vine Mos Craciu !


Bine inteles ca toata minciuna la un moment dat va fi data in vileag ,iar deceptiile pe vor fi pe masura catasrofei !

Ganditi-va ca o intreaga lume este spulberata in mintea acelui copil ,speranta ca va primii ceea ce isi doreste pentru ca a  fost cuminte tot timpul anului ,va disparea iar copilui isi va lua libertatea ,inconstient ,sa minta .
Daca mami si  tati m-au  mintit ,eu  de ce sa nu mint ?
O alta minciuna care le-o turnam copiilor nostri  este povestea cu celebra barza.

Toti am pus intrebarea cu privire la aparitia noastra pe acest pamant .Toti am primit acelasi raspuns :te-a adus barza !
Tarziu ,acelasi  copil ,descopera singur de cele mai multe ori ,ca barza este total indiferenta la modalitatea venirii noastre pe lume ,ca nu o doare nici macar in cioc ,cand  mamele noastre agonizeaza pe masa de nasteri !
(ATENTIE CLIP CU CONTINUT PENTRU ADULTI ! DACA NU AVETI VARSTA LEGAL NU APASATI BUTONULT !)
E greu  de explicat unui copilas de cativa anisori venirea lui pe lume ,dar nu e imposibil .
E foarte usor sa i se spuna ca el a venit pe lume pentru ca mami si  tati se iubesc si  ca el este fructul iubirii si ca atunci cand va creste mare  aceeasi iubire o sa il faca si pe el fericit ..E
de datoria noastra, ca oameni cu  capul pe umeri ,sa responsabilizam copii inca de cand sunt mici .Psihologii sustin ca educatia unui copil incepe inca din prima zi de dupa nastere,dar si  atunci e prea tarziu ,pentru ca s-au  pierdut  deja noua  luni !
Umplandu-le capul cu  minciuni le dam un exemplu  gresit ! De ce  sa nu  stie ca Mos Craciun nu  exista ? In felul acesta recunostinta copilului s-ar indrepta spre parinti, nu spre o persoana  fantastica care calatoreste intr-o trasura trase ca reni .De ce sa nu cunoasca adevarul despre sacrificiul care il fac parintii lui ,pentru  el?!
E greu de inteles de ce ,noi oamenii ,suntem atat de superficiali cu viitorul nostru ,e greu  de inteles cum de suntem atat de intransigenti in anumite chestiuni ,dar atat de dispusi la acceptarea si  imbratisarii neadevarului in alte chestiuni.
Nu pot decat sa arat cu degetul ipocrizia societatii in care traim ,societate care prefera minciuna in locul adevarului .
E mai  ok pentru societate sa mint ,dandu-ma drept hetero ,decat sa fiu ceea ce sunt  eu  defapt :om si  gay !
Ganditi-va ,atunci cand va prindeti copilul mintind ,ca voi sunteti vinovati ! Pe voi va prins pentru prima data cu minciuna !