duminică, 29 august 2010

Un film ,alt film



E duminica seara .Sunt obosit ,dar bucuros. Mi-am petrecut sfarsitul de saptamana cu iubitul meu .A fost extraordinar(si el si sfarsitul de saptamana )ca intotdeauna , de altfel.

E aproape de miezul noptii .Nu am somn ,pe mess nu am chef sa scriu ...Imi zic "hai sa ma uit la un film".Zis si facut .Caut ,caut ,caut .Gasesc !!!!Razboiul Stelelor!L-am mai vazut de un miliard de ori .
M-a razgandesc .
Imi amintesc de filmul pe care vroiam sa il vad ,si care il descarcasem recent .Shelter.
Ma gandeam ca o sa stau 5 minute sa vad ce e de capul lui,si pe urma ma uit eu...intr-o zi.
Daca desktopul meu arata asa :


....adica cu o mie de apliatii deschise .Treptat am fost captivat de subiect,actori, de film .E vorba de relatii,alt fel de relatii,ale noastre relatii.Responsabilitati ...asumare lor ...credibilitate... onoare.Alegerea intre familia ta si un alt fel de familie .Doi tineri care stiu ce vor .Vor o familie ! A lor familie.




O familie care se naste din tabuuri , rusine ,neindemanare ,ideile preconcepute ale altora si ale intemeietorilor.Ma intreb....Cati dintre noi sunt gata sa sacrifice familia de sange pentru o relatie cu partenerul lui? Sau partenera ei..Vad "cupluri"care sunt "discrete",temandu-se de reactia vecinilor, ca ii vad tot timpul impreuna .
Intrebare:Cat participa vecinii la fericirea ta ?Defineste fericirea .E doar cateva secunde de orgasm?La atat se reduce fericirea ?Ce reprezinta partenerul tau ?Doar un wc unde sa te usurezi ,atunci cand simnti ca nu mai poti !?Cat esti dispus sa sacrifici pentru el?Acum !Nu maine ,nu la anul.
Sunt multe variabile ,prea multe necunoscute si mult prea multe ezitari.Ma intreb,de ce o relatie gay e diferita ?De ce tine maxim 2-3 ani dupa care se rupe ?Ce face ca o relatie hetero sa reziste ?
Ar fi mult de discutat .De expus, de dezbatut.Nu asta e subiectul .Ma uitam la film si ma recunosteam in unele ipostaze .Uneori vreau mult prea mult si pot oferii atat de putin.Ma vedeam in postura in care construiam vise ,idealuri,viitorul ...



... ca apoi sa vina altcineva sa le stearga ...




E frustrant sa stii ca vinovatii suntem noi,toti cei care stam in umbra ,intrebandu-ne :"oare ce spun vecinii de mine ?"Chiar ce spun vecinii de tine ?"Asta sigur e poponar!"
'Asta e parerea lor !Fii sigur de asta.
Dar ce nu stiu ei e cum e sa fii poponar.De ce nu ai fi tu cel care sa le schimbi opinia ?Greu !



Intr-adevar greu sa treci peste propriile prejudecati si sa strangi in brate persoana iubita.Fara sa te gandesti la altceva decat la voi!
Dar daca tu treci asa de greu ,te poti astepta ca cei de langa tine sa treaca mai usor ??




Frica de cei din jurul tau ,poate face ca tot ceea ce e frumos sa devina impregnat de simntul falsei culpabilitati.Ca este gresit ceea ce faci.Ca e pacat .

Te face sa uiti de...


...gingasia momentelor petrecute in doi ...


... de planurile de viitor...



... de privirea care spera ,crede si indura ...Iubirea exista si in varianta ei" masculina " cu toate capriciile ei si ale noastre .Traieste in ciuda tradarilor si ranilor facute de tradari.Tradari ale idealului ca si noi ,cei care iubim barbatii, chiar daca suntem barbati,putem exista fara frica in lumea asta,urma idealuri, construii vise."Familia are novoie de noi .
Nu-mi pot dezamagii familia ."Toti gandim in acest fel.Dar familia te poate dezamagii pe tine ,neacceptandu-te asa cum esti !!"Prietenii..Ma vor parasii."
Daca iti sunt prieteni nu o vor face-o.Iar daca o vor face-o inseamna ca nu iti sunt prieteni...Deci nu ai pirdut nimic."Colegii de serviciu..Ce vor spune ei ?"
Nu trebuie sa fii o carte deschisa ptentru ei.La munca mergi sa muncesti nu sa impartasesti intimitati de familie.


Suferim si facem si pe cel de langa noi sa sufere ..Lacrimi de furie ...


... revarsate peste cine nu trebuie ,peste cel care ne iubeste si ne pretuieste.


Uitam ,asa cum spuneam, de momentele care ne fac sa fim una si aceeasi persoana .


Pentru multi dintre noi sentimentele si momentele traite in doi sunt doar castele de nisip spalate de valuri inspumate ...
...dar mai suntem ,noi ,cei putini,visatorii ,care mai credem in iubiri care se nasc din praf de stele apuse in amurg...
E filmul care m-a facut sa ma intreb daca intr-adevar vreau sa imi asum responsabilitatea unei relatii ...Relatie in adevaratul sens al cuvantului..Adica ,asumandu-mi tot ceea ce expusesem mai sus.

Imi doresc !!! Stiu ce imi doresc .Vreau sa privesc la ce am faurit si sa imi zic :
"De data asta nimeni nu va mai sterge ce eu am construit ,ce noi am construit."

E noapte ,e tarziu..in timp ce genericul curge...


...imi vine greu sa ma ridic din fotoliu...ma gandesc la el..mie dor de el..desi imi petrecusem tot sfaritul de saptamana cu el...Ma pun in pat,inchid ochii si incep sa visez...Il strang in brate ,il sarut pe spatic ,soptindu-i :"NOAPTE BUNA.TE IUBESC ,ZEUL MEU ..."