miercuri, 24 noiembrie 2010

Intai decembrie

Mai este o saptamana pana la 1 decembrie .Pentru noi romanii doua mari evenimente au loc atunci .Ziua nationala a Romaniei si bine inteles Ziua mondiala de combate Hiv .As fi vrut sa scriu despre ziua nationala elogios ,dar ,oare merita ?
O tara a carei pazitori plang cand un interlop este eliminat de o banda rivala ,a carei guveranti fura pe fata ,toti stim ca fura,fura ziua in amiaza mare ,nici macar nu se mai ascund si nimeni nu face nimic.Aceeasi pazitori isi arunca chipiurile in fata guvernailor in semn de "jos palaria "domnilor ,o tara ca isi neaga fii doar pentru ca sunt altfel ,iubesc altfel ,simnt altfel nu merita atentia mea.Mai ales ca stiu ca si anul acesta ,chiar daca este zi libera prin lege ,voi fi liber ,dar voi munci program de sambata ,adica 8 ore plus doua suplimentare ,iar la sfarsitul lunii voi lua cu un tichet de masa mai putin ,ca dara am fost liber de intai decembrie :)).Te doare bila .
La multi ani dulce Romanie a hotilor , mincinosilor,crestinilor ,homofobilor ,fraierilor si mortilor de foame .Sau mai pe romaneste mai du-te-n pula mea .



O Romanie macinata de un flagel asemanator cu cel pentru care s-au cheltuit miliarde de dolari pentru a-l imblanzi,dar in zadar .
Pe intai decembrie e si ziua mondiala pentru combaterea hiv.Un flagel cu un inceput ambiguu,cu miros de conspiratie mondiala impotriva gay-lor si negrilor.
E ciudat cum virusul apare instantaneu in mai multe locatii simultan, la persoane care nu aveau nimic in comun, ca apoi sa se raspandeasca cu rapiditate uluitoare in comunitatea afro-americana si cea gay.Ieri era considerat o boala exclusiv a homosexualilor ,dar cum virusul nu e inzestrat cu sentimentul de discriminare ,nu a ales ,infectand milioane de heterosexuali ,care erau "protejati" de biserica care predica ca SIDA e pedeapsa divina ,e proorocia din Biblie care spune ca sodomitii si-au primit pedeapsa in ei insisi .Azi exista in lume 32 de milioane de oameni infectati cu hiv/sida din care 2,5 milioane sunt copii!!!!
Anual mor 2 milioane de persoane bolnave de sida din care 330 de mii sunt copii pana in 15 ani .
Ma indoiesc ca vre-un pastor ar putea explica unui, copil care e pe patul de moarte, ca Dumnezeu l-a pedepsit pentru ca e gay si ca trebuie sa moara .
7000 de persoane sunt infectati in fiecare zi cu virusul hiv ,95% din noile infectii sunt inregistrate in tarile sarace,totcmai acolo unde biserica interzice prezervativul sau orice alta forma de protectie .
Dar povara o duc femeile .Din cei 33 de milioane de oameni infectati cu hiv ,15,4 milioane sunt femei.Mai mult decat jumatate .
Toate cercurile fundamentaliste acuza homosexualii transmiterea virusului din cauza promiscuitatii sexuale a acestei categorii de oameni ,dar ,din nou Biserica e prinsa cu minciuna de statistici .
54% din noile infectii s-au facut in timpul raporturilor heterosexuale
37% in timpul raporturilor homosexuale
8% prin injectare de narcotice
Sursa :
  • Centrul Roman HIV/SIDA din Institutul National Prof.Dr.Matei Bals in colaborare cu Compartimentul pentru Monitorizarea si Evaluarea Infectiei HIV/SIDA in Romania din Institutul National de Boli Infectioase Prof. Dr. Matei Bals avand ca surse:
  • EuroHIV. HIV/AIDS Surveillance in Europe. End-year Report 2006. Saint-Maurice: Institut de veille sanitaire, 2007. No. 75 (ultima actulizare februarie 2008).
  • AIDS epidemic update: December 2008 Biroul regional SIDA, Copenhaga

E o boala care,asadar ,nu face discriminare si loveste ,iar lovitura este mortala .
Vesti bune par sa apara la orizont ,noi medicamente apar in fiecare zi si presimnt ca sfarsitul acestei boli va fi mai repede decat ne asteptam,dar pana atunci singura cale de tratare e preventia .
Sa nu uitam de prezervativ .
Sa nu uitam sa fim responsabili,iar daca stim ca o avem sa nu o dam mai departe .
Hiv loveste ,dar o putem stapanii doar dand dovada de intelepciune si responsabilitate .