luni, 25 martie 2013

O scanteie de inteligenta

       Cred ca de multe ori,fiecare dintre noi se intreaba unde ne sunt originile,cum am aparut, cand si in ce moment ne va veni sfarsitul.
      Suntem o specie amnezica,a carei memorie s-a pierdut in labirintul legendelor nascocite de minti frustrate ,legende care incearca sa dibuiasca un inceput maret din mainile unui creator iubitor sau o presupusa evolutie dintr-o specie de primate .
Nu cunoastem adevarul ,il putem doar specula.

     Intr-o seara priveam un documentar exceprional de la BBC,iar un fragment mi-a  aprins imaginatia !
Priviti .

             Un cameraman suprinde o scanteie de inteligenta venita din partea unei specii de maimute care a invatat ca daca vrea sa manace nuci de cocos trebuie sa stie sa le si  pregateasca.Poate peste cateva mii de ani,cand noi vom fi disparut,aceeasi specie de maimute vor aprinde primul foc si vor arde prima nuca !
Ma intreb,oare,a fost cineva martor cand stramosii nostri au spart prima nuca cu o piatra  ?
Se poate sa fie existat o alta civilizatie ,inaintea noastra,care sa fi privit cu zambetul pe buze incercarile noastre stangace de a sta in pozitie de drepti in timp ce ne luptam cu nuca buclucasa ?
Cine stie ...
Azi privim la ei...in timp,peste milioane de ani ....poate ei vor privii la noi,intrebandu-se cine am fost,cum am trait si de ce nu mai existam.