luni, 2 iulie 2012

Padara gaylor

Uite ca veni si...trecu si parada gay de la Bucuresti.O "sarbatoare"a diversitatii flancata de sute de jandarmi si politisti cu ochii pe mai marii invitati printre care se aflau si ambasadorii celor doua natiuni anglofone cu Loredana Groza cap de coloana !
Am fost placut surprins sa o vad luand pozitie pro gay intr-o tara bantuita de prejudecati si indoctrinata sa creada in "normalitatea" propovaduita de miscarea legionaro-nazista "Noua Dreapta " afiliata unei biserici care propovaduieste aceeasi normalitate ca si "marele conducator" Adolf Hitler !

Dupa cum se poate observa in imagine ,o editura de carti ...ortodoxe , vinde opera "marelui" mentor si in Romania.

Pai atunci de ce mai mir ca de pe orice site cu tenta ortodoxa ajungi,involuntar,din link in link la miscarea legionara si la pomenirea unor "mucenici" morti in Domnul (Hitler) in puscariile comuniste .
Dar asta e alta poveste care va fi subiectul unei postarii viitoare .

Intorsi la parada noastra,m-am facut sa ma intreb,daca avem nevoie de o astfel de parada .
In Romania "cultul"pentru parade nu e foarte dezvoltat .Pentru noi parada e de natura militara si se facea doar de 23 august cu ocazia "eliberarii Republicii Socialiste de sub jugul fascist",iar mai nou de 1Decembrie.
In schimb la americani e cu totul altceva .Ei fac parada din ...orice .De ziua recunostintei,de 1 aprilie,de ziua mamei ,de ziua catelului,al purcelului,al ce mai vrei tu sa pui aici !Pentru ei e perfect normal sa faca o parada a gaylor,dar pentru noi e cam aiurea .
Am ajuns la concluzia ca noi nu avem nevoie de astfel de defilari,in schimb avem nevie de festivalui de genul celui de film gay de la Cluj,de vernisaje si expozititii ,de manifestari care sa sensibilizeze opinia publica,asa cum au fost organizate in saptamana premergatoare defilarii.
O parada flancata de politie,restrictionata  la cei care au fost invitati si care s-au inscris pe liste,interzisa privirii publicului nu face decat sa adanceasca prapastia dintre "noi" si "ei" .
Ar trebui sa incetam in a mai copia pe cei de afara.Doar pentru ca la Berlin s-au adunat 700 de mii de participanti la parada gay de anul acesta ,nu inseamna ca si in Romania va prinde un astfel de eveniment !

Un plus semnificativ atins de parada ,dincolo de orice controversa,e ca au aparut OAMENI normali care defilau .Nu am mai vazut atatea "pitipoance " certarete pe "toace" de 20 de "tzenti".Si ce mi s-a parut interesant e ca contra manifestatia celor de la "Noua Dreapta" nu au strans mai mult de 100 de persoane .Semn ca romanii au inceput sa se obisnuiasca cu "ciudateniile" .
Sursa video: totalg.ro


Un comentariu:

Anonim spunea...

Ultima fraza contine adevarul.