luni, 23 ianuarie 2012

Antiretrovirale impiedica transmiterea HIV?



"Descoperirea medicala a anului: Medicamentele antiretrovirale impiedica transmiterea HIV"

titreaza "Noutati medicale".

Conform celor de la noutatimedicale.com ,o echipa internationala de cercetatori, incluzand cativa membrii ai Universitatii Johns Hopkins, au concluzionat ca medicamentele antiretrovirale (ce reprezinta tratamentul de baza al pacientilor purtatori de HIV) nu numai ca lupta cu virusul cauzator de SIDA, dar pot chiar impiedica transmiterea acestuia de la o persoana infectata la una sanatoasa. Aceasta descoperire a fost considerata "descoperirea anului" de catre revista Science.



Acesta este sfarsitul unei dezbaterii ce ia nastere cu ani in urma si confirma dubla-utilitate a acestor medicamente in randul pacientilor infectati cu HIV. Studiul clinic, cunoscut sub numele de HPTN 052, a demonstrat ca este extrem de importanta administrarea timpurie a antiretroviralelor, lucru care duce la o reducere a transmiterii virusului cu pana la 96 %. Participantii la studiu au fost alesi din zonele cu o mare prevalenta a infectarii cu HIV in randul populatie, precum Africa, Brazilia sau Thailanda.

Descoperirea facuta reprezinta un pas inainte in ramura de preventie a infectarii cu HIV, oferind posibilitatea schimbarii profilului epidemiei cu acest agent patogen.

Sursa: NewsMedical

NBExista o larga varietate de medicamente antiretrovirale folosite in prezent ca medicatie antiHIV: inhibitori nucleozidici/nucleotidici ai revers transcriptazei(favirenz, nevirapina), inhibitori non-nucleozidici ai revers transcriptazei(idovudina, zalcitabina, stavudina, lamivudina), inhibitori ai proteazei (lopinavir, ritonavir, saquinavir, nelfinavir) - toate cele 3 clase de medicamente impiedica replicarea HIV in interiorul celulelor umane prin inhibarea celor 2 enzime cheie -,inhibitori ai enzimei de fuziune/intrare in celulele organismului (enfuvirtide).

PRELUARE NOUTATI MEDICALE

Niciun comentariu: