luni, 1 noiembrie 2010

Sodoma si Gomora intre mit si realitate


Toata lumea crede ca stie povestea Sodomei si Gomorei .Adica toata lumea stie esentialul ,in opinia unora.Dar au existat ele in realitate ?
O simpla cautare pe Google iti ofera indicii . . . religioase.Atat ,dar dovezile arheologice lipsesc cu desavarsire.
Wikipedia ofera informatii mai mult decat vagi despre dovezile arheologige formulate ceva asemanator cu "ar fi putut fi,acolo s-ar situa ",nimic cert .Avem doar textul biblic pe care ,musai, trebuie sa ne bazam.
Vedem ca Sodoma si Gomora erau doua cetati statale distincte care erau conduse de Bera imparatul Sodomei si Birsa cel al Gomorei .
Se pare ca a avut loc un conflict regional cand Sodoma, Gomora,Admei,Teboim si Toar au fost atacate de Sinear,Elasar,Elam si Goiim.
Batalia a avut loc in valea Sidim ,adica Marea Sarata .
Acest conflic s-a temitat cu infrangerea aliantei din care facea parte Sodoma si Gomora ,infrangere care s-a soldat cu ocuparea cetatilor timp de 12 ani.
In al 13 lea an cetatile ocupate , s-au rasculat iar in al 14 lea an au fost infrante din nou ,de data aceasta cetatile fiind pradate si jefuite , imparatul fuge si insusi Lot este luat prizonier de razboi.Cu ajutorul lui Avram, este restabilit controlul asupra cetatii ,acesta face un pact cu imparatul Sodomei si Lot este eliberat.
Tot ce am povestit aici este povestit in Biblie.
Sa mai amintesc ca economia cetatilor era distrusa si ca orice forma de guvernare lipsea,ca domnea haosul in acele orase ?
E de la sine inteles.
Timpul trece ,Avram face 99 de ani.
Stand sub un pom, vede 3 barbati .Le iese in intampinare si ii invita la masa .El ii recunoaste pe cei trei ca fiind Dumnezeu in persoana (de aici se incepe contructia teoriei trinitatii in crestinism).Retinem :SUNT TREI BARBATI.
Aici este unul dintre cele mai importante pasaje ale vechilui testament ,se pecetluieste nasterea poporulu evreu ,poporului ales.
Dupa ce termina Dumnezeu ce are de povestit cu Sara si Avram ,se pregateste de plecare ,dar ii da de stire lui Avram de planul Lui.Tot planul este construit pe zvonuri!!!Geneza 18:21"De aceea Mă voi coborî acum să văd dacă în adevăr au lucrat în
totul după zvonul venit până la Mine; şi dacă nu va fi aşa, voi şti.”
Avram simnte un atasament fata de orase,el participand la eliberarea lor ,incepand sa negocieze cu Dumnezeu .Se hotareste ca nu vor fi distrusi cei buni impreuna cu cei rai
Totusi ,ceva nu imi suna bine .
Legea nu era inca data ,pe ce criterii stabilesti  ce este bine si ce este rau .Cu ce drept intervine cineva sa pedepseasca pe altcineva daca NU SE CUNOSC TERMENII LEGALI !!!!
Practic notiunea de lege lipsea cu desavarsire in acele timpuri .Aici ma refer la legea iudaica,la cele 10 porunci date de Dumnezeu lui Moise.
Cine a ales aceasta poveste ca sperietoare a facut o grava eroare !
Trecem peste acest "mic" amanunt si parcurgem textul mai departe .
Iata ca Dumnezeu ajunge in Sodoma .Dar ajung doar 2 persoane !!!
Unul s-a pierdut pe drum!!!!
Deja incep sa ma intreb daca nu cumva am trecut la o alta poveste ,la "Povestea celor 10 negrii mititei ".
Ajungand acolo ingerii hotarasc sa stea in strada,Lot insista si ii duce la el acasa .
Inainte sa se culce ,oamnenii din cetate se aduna in fata casei lui Lot si ii cer pe straini sa se impreuneze cu ei .
Analiza
Ce vroiau oamenii aia ?
SA COMITA UN VIOL!!!!UN ABUZ!!!
Pai ce este homosexualitatea ?
Definitia ei ce spune ?
Homosexualitatea este actul sexual abuziv ,ne consimnti ,dintre doua pesoane de acelasi sex...
Asa se defineste homosexualitatea ?
Conform standardelor psihologice general acceptate ,homosexualitatea se defineste astfel :"Homosexualitatea este o orientare sexuală caracterizată de atracția estetică, romantică sau sexuală către cineva de același sex. "
Pai nu e si abuziva ?
Hai sa vedem si definitia violului :Violul este un delict pedepsit de lege, care se referă la un act sexual care are loc împotriva voinței unuia din parteneri"
Cum?!!!!!!
Pai oare nu asta vroiau noroadele din cetate?Sa se impreuneze cu strainii impotriva vointei acestora ?
Cu siguranta ca asta se dorea .
Lot iese afara si le spune ca isi da fiicel virgine(Geneza 19:8-Iată că am două fete care nu ştiu de bărbat; am să vi le aduc afară
şi le ve-ți face ce vă va plăcea).Astia incapatinati refuza.
Hotararea fiind luata de ambele parti,nefiind cale de conciliere,ingerii ii orbesc pe cei de pe langa casa si il indeamna pe Lot sa fuga cat vede cu ochii,el fetele ,nevasta ,fiii,ginerii...aaaa care gineri ?
Parca erau virgine fetele !!!!!.
O sa spuneti,pai alea doua erau virgine ,mai avea cateva maritate.In versetul 30 din acelasi capitol se spune :"Lot a ieşit din Toar şi a rămas pe munte, cu cele două fete ale lui,
căci s-a temut să rămână în Toar. A locuit într-o peşteră, cu cele
două fete ale lui."
Deci ,astea erau singurele lui fiice.
Povestea se termina cu distrugerea cetatilor ,distrugerea raului din radacina si se transforma un avertisment la adresa ...cui ?

Sa mai enumar incoerentele povestirii ?
Sa mai distrug mitul ca Gomora si Sodoma ar fi pe fundul Marii Moarte de azi ,cand textul spune ca ostilitatile s-au produs langa marea cea sarata ..
Sa mai amintesc ca Dumnezu apare sub forma a trei persoane care vine sa verifice niste zvonuri ,oare unde este omnistienta Creatorului ?
Ca una persoana nu iese la numaratoare odata ajunsa divinitatea in Sodoma...
Ca cetatenii Sodomei vroiau sa violeze,sa abuzeze niste straini.E ca si cum am pedepsii heterosexualitatea din simplu motiv ca de-a lungul timpuli au existat intentii de viol asupra femeilor de catre barbati .E absurd.
Ca fetele lui Lot erau virgine dar Lot avea gineri !!!(Lot a ieşit şi a vorbit cu ginerii săi, care luaseră pe fetele lui:
„Sculati-vă”, a zis el, „ieşiti din locul acesta; căci Domnul are să
nimicească cetatea.” Dar ginerii lui credeau că glumeşte.Geneza 19:30)
E o poveste cu multe hibe ,concluziile le puteti trage singuri .
Eu stiu un lucru Dumnezeu exista ,iar Dumnezeul meu nu se i-a dupa zvonuri ,El stie ce a creat ,cel al crestinilor si al evreilor a cam scapat creatia de sub control ,facandu-te sa te intrebi :da, cine dracu e la butoane ?!!!!
Crede si nu cerceta,noi iti vom turna gogosi...
Noapte buna .
5 comentarii:

dany spunea...

M-am gandit ca trebuie sa te lamureasca cineva referitor la "Oamenii aia trei". Pai doi au plecat spre Sodoma si Gomora(sa manance iar, ca numai ce se ridicasera de la masa) iar celalalt, al treilea a ramas de povesti cu Avraam "sa puna tara la cale".:))

Anonim spunea...

De fapt, teologic vorbind, cei 3 tipi erau: 2 ingeri si Dumnezeu. Dupa ce Dumnezeu discuta cu Avraam*, si ajung la concluzia ca orasele trebuie arse, cei doi ingeri pleaca la Lot sa-l avertizeze. Dumnezeu se intoarce sus, la Control Panel la sectiunea Add or Remove homosexuals si aplica codul sursa "BURN-CITY: /".

La faza cu virginele lui Lot. Cine puii mei v-a zis ca Lot avea doar 2 fiice? Chiar e penibila faza asta.
Cam atat am avut de spus.

Autor: Andrei, darkq.net

adi spunea...

Biblia spune !!!

Ady spunea...

Cititi va rog Geneza 18;22, si nu numai, mai recititi tot capitolul cu mare atentie si veti vedea adevarul ,Domnul Isus insotit de 2 ingeri ,
Dragilor nu va mai jucati cu Dumneze.Ma rog prt voi , sa va lumineze mintile intunecate .

adi spunea...

Domnu Isus cu doi ingeri ? Scrie in Genesa ?! Unde ? ! Ca m citit si recititit !!!Unde ?