marți, 17 iulie 2012

Extraordinar de bun crestin!

Unu este zi lasata de natura sa nu ma crucesc si sa imi fac involuntar semnul crucii. Rervoltator,inuman,salbatic,etc nu isi mai au sens cand iti este dat sa auzi,sa vezi,sa rabzi astfel de monstrii care isi spun ca sunt crestini si considera ca e un pacat capital sa stai cu un gay la masa . Un barbat din Resita,potrivit spuselor celor de la antena3,leaga un caine comunitar de masina si il taraie prin oras pentru ca animalul a intrat in curtea casei lui .



Pedeapsa e o simpla amenda  in valoare de 200 de lei .
Oare ce suntem ? Ce inima trebuie sa ai sa faciasa ceva ? Cum ar trebui pedepsit un astfel de individ ?
De ce nu se implica organizatiile religioase sa-i invete pe oameni sa aiba respect fata de viata ?!
DE CE ?

2 comentarii:

Peter Pan spunea...

De ce? Poate pentru că societatea în care trăim este mai crudă și mai alienată (mintal) decât ne place să admitem, și pentru că în altă ordine de idei, nimănui (nici măcar bisericii) nu-i mai pasă cu adevărat; dacă mie ca individ îmi pasă (de oameni, de animale, de a păstra ordinea și curățenia pe unde trec, de respectul pentru celălalt, pentru regulile de orice fel) sunt luat de fraier, mai toți mă consideră bleg sau naiv, își bat joc de mine, sunt luat în râs, mă privesc cu un ochi circumspect - în genul „tu de unde ai mai aterizat? Pe ce lume trăiești?”.

Nu sunt partizanul legii talionului și nici nu aș vrea să par deplasat, dar pe acest individ eu l-as lega, la fel de o mașină, și l-aș alerga vreo două, trei ore după mine prin oraș - nu ca să-l omor și nici să-l schilodesc, ci conștient fiind de ceea ce i se întâmplă, și știind de ce îi aplic un asemenea tratament, să simtă teroarea de a nu avea niciun control asupra situației. Poate atunci când se va simți sfârșit, dorindu-și mai degrabă să moară, o să realizeze cât rău a făcut.

Pe de altă parte însă mă întreb dacă chiar aș avea tăria de caracter să acționez astfel la adresa lui? Nu aș fi atunci la același nivel cu el?

Probabil că nu aș face deloc cum am sugerat mai sus, o dată pentru că sunt prea „moale”, iar în al doilea rând pentru că e destul de greu de stabilit ce este corect și ce ar trebui făcut.

Astfel că reformulez puțin ideea ta de la final: chestiunea ar fi nu cum pedepsești, ci cum educi, cum instruiești, cum „civilizezi” oamenii de genul acesta?

Până se va putea găsi un răspuns la întrebarea asta, multe comportamente antisociale, care atentează la integritatea vieții unei alte entități (om sau animal) vor scăpa nepedepsite, poate, eventual, vor fi cel mult amendate cu sume nesemnificative când le raportăm la consecințele faptei în sine.

adi spunea...

da ai mare dreptate ,dar spre deosebire de animal,care habar nu a avut ca nu are voie sa intre acolo ca o pateste,individul ar intelege de ce i se intampla ce i se intampla daca ar fi fost pedepsit intocmai cum a fost pedepsit catelul .
dar revenind la realitate,nimeni nu si-ar dori sa vada un om agatat de o masina si tarait prin oras,exclus !
dar o pedeapsa care sa il usture,astfel incat s-o tina minte,ar fi meritat !
200 de ron e floare la o singura ureche !