sâmbătă, 10 martie 2012

Conceptii si discriminari

Cat de mult s-a schimbat lumea in 60 de ani ?Mult ! Dar conceptiile ,cat de mult s-au schimbat ?
Pentru ca e  un blog gay,voi incerca sa fac o comparatie (e mult spus )intre  ce era in anii 50 si ce se intampla acum .

Vezi mai multe din Reclame pe 220.ro
O reclama care era difuzata in anii '50 in America ,vorbea despre o boala a mintii la fel de periculoasa si CONTAGIOASA ca oricare alta boala .Sfatul era sa fi foarte circumspect la orice  gest de cunacuviinta venit din partea unei persoane  de acelasi sex cu tine .
Tipic anilor '50,am spune .
Chiar daca tonul a fost indulcit ,mesajul discriminator se poate simnti in multe  din reclamele care le vedem zi de zi la tv.

Vezi mai multe din Reclame pe 220.ro
Cu fraza "poarta-te ca un barbat " vanzatorii de batoane de ciocolata pare  sa nu-i agreeze pe gay .Cred ca 20 % din barbatii putin mai afeminati au renuntat la ...batoanele de  ciocolata :)).
"I'ts gay to smoke" a fost o campanie promovata de "Centrul de Prevenire si Control al Bolilor" din Statele Unite ,care practic, ERA sa arunce America  in timp cu 60  de ani !Comparatia  intre a fuma si  a fi gay a reusit sa infurie atat pe fumatori cat  si pe persoanele gay!Nu as fi  inteles, nici acum, analogia dintre  cele doua chestiuni!Eu sunt gay ,dar nu fumez ! Vecina mea e hetero dar fumeaza ca o birjarita !De unde pana  unde ?Pe hetero i-ar fi  infuriat facandu-i gay,iar pe gay i-ar  fi infuriat  pentru ca C.D.C.P apeleaza la o forma veche si uitata de catalogare a homosexualitatii ,aceea ca homosexualitatea e un viciu care se dobandeste si poate  fi abandonat prin vointa  !

Vezi mai multe din Emisiuni TV pe 220.ro

Spun "era" pentru ca aceasta campanie nu a existat .Clipuletul prezentat face parte dintr-un show de parodie a unei televiziuni americane.
America nu e Romania,oricat ne-am dori .Bineinteles ca "Libertatea" pune botul si nu verifica stirea , o da ca fiind "pe bune" o campanie a C.D.C.P .Se intampla  si la case mai mari .
Adevarul e ca ,in lume, adica in lumea civilizata s-au schimbat mult perceptiile cu privire la homosexuali.Aste e bine !Dar ,pe bune ,ar trebui sa ne comportam ca o MINORITATE ,asta suntem ,sfatul meu e sa nu iesim in fata cu ...era sa zic "curu" .

Vezi mai multe din Emisiuni TV pe 220.ro
In Romania situatie e  un pic mai buna ,datorita ..sulii in coasta potrivita bine de Uniunea Europeana ,care asemeni unui bau-bau,ne-o tot infinge cand mai derapam pe tarlale descriminatoare .
Mai este mult de muncit pentru ca perceptiile si prejudecatile generale sa fie schimbate si majoritatea sa ne accepte fara  retineri.
Mai in gluma mai in serios ,sunt probleme mult mai importante  de rezolvat ,care daca s-ar fi rezolvat  la timp ,acum nu ar mai fi  trebuit rezolvate alte chestiuni derivat din probleme nerezolvate mai devreme .Ati inteles ce am vrut sa spun ??Nici  eu ,conteaza ca sunt destui care sa se ocupe de chestii care pe noi ne depasesc! :))

Niciun comentariu: