luni, 21 martie 2011

Micii predicatori

Traim intr-o lume care pare ca si-a pierdut total controlul si echilibrul .Vedem cum totul incepe sa i-a forme imprevizibile iar ceea ce ieri era sfant, azi e transformat in festivaluri si imitatie cu aroma de chici .
Intr-o zi ,din intamplare dau peste o postare:
Privesc ,ascult si . . . imi spun ca este o gluma .Proasta gluma.
Un copil de nici patru ani ...predica .
O ,"minunat" ,ar exclama unii,dar este oare chiar asa ?
Cat intelege copilul acela din ce spune ?Nimic !
Copii ,pana la o anumita varsta sunt doar un imitator a adultului ,iar ei asta fac .Daca tata sta dupa un anvon cu mainile in buzunar (ca ,de il manc un coi si tre sa se scarpine )si vorbeste dintr-o carte groasa ,eu de ce sa nu fac asta ?
E distractiv .
Apoi am facut cercetari si am constatat ca acest festival e unul al micilor predicatori fiind organizat de adventisti.
In Romania fenomenul este rlativ restrans, dar web-ul este plin de asfel de imitatori ,care mai decare mai infierbantati .Iata cateva exemple :


Si credeati ca varsta are o limita in jos incat sa se gaseasca prosti care sa aplaude si sa proclame coborarea lui Dumnezeu peste ei ?
No,daca credeati ca este, v-ati inselat .
Orice urma de sanctitate ,daca pot spune asa ,a mesajului divin se pierde dupa costumul la patru ace a celui ce pare a fi vestitorul noii vesti a mantuirii.
Daca inainte ,adica acum 2000 de ani ,erai omorat daca indrazneai sa pronunti numele lui Dumnezeu,azi ,El este luat in deradere de acesti imitatori .
Ce stiu acesti copii despre multitudine suferintelor din aceasta lume ?
Ce raspunsuri pot da acesti copii muribunzilor din spitale secatuiti de boli incurabile ,ce sfaturi imi pot da mine spunandule da sunt gay ?
Preotul si vestitorul voii Divinitatii ar fi trebuit sa fie si un bun psiholog ,sa vindece si sa aline suferintele sufletului ,azi acestia sunt din pacate ,doar vestitori dezinteresati,risipesc samanta aruncand-o unde apuca .
E ca si cum ai avea sute de hectare pamant de semanat iar tu ti-ai pune copilul de doi ani la volanul tratcorului si l-ai lasa pe el sa samene, absurd si ridicol .
Asa cum sunt si aceste maimutici imitataore si parinti lor ,care stiu cat este de caldul postul de predicator .Dai din gura si ies banii.
Inca o idee de afacere ,astept ca Uniune Europeana sa aloce fonduri pentru a subventiona cursurile de calificare in manuirea cuvintelor lui dumnezeu inca din prima luna de la concepere .Sunt curios cand o sa auzim prima predica a unui fetus .Trebuie sa caut pe net ,cu siguranta exista.
O lume!!!!!Incotro?????????

3 comentarii:

Anonim spunea...

Draga Adi, daca nu iti place acest festival nu trebuie sa comentezi. Va rugam nu mai comentati daca nu stiti despre ce este vorba!!! Daca voua nu va place nu inseamna ca nici noua nu ne place!!!!

mihaela spunea...

Mai intai pentru Adi:nu este vorba de folosirea copiilor ci stimularea dezvoltarii lor intelectuale.In loc sa memoreze versurile muzicii rok,este mult mai bine sa-si dezvolte abilitatile intelectuale si memoria cu pasaje si povestiri din scriptura.Ce inveti in copilarie,nu uiti toata viata.Tatal meu are 81 de ani,si-mi spune si acumpoezii de peste 20 de strofe invatate in copilarie.Acest copil este si foarte talentat.
: Copilul pe care-l vezi si multi altii,mai mult sau mai putin talentati nu sunt PENTICOSTALI.Apartin unui alt cult,mult mai preocupat de dezvoltarea armonioasa a copiilor pe toate planurile.Acest lucru se vede din cele de mai sus.
:Nu ti se pare mai grotesc un copil care la varsta lui incearca sa danseze(imitand pe cei mari),sau figuri din bataile din filme,sau preocupat de toate relele di aceasta lume.Mai mult de atat ,textele sunt concepute de adulti intr-o forma accesibila invatarii de copii,nu sunt concepute de ei.Cariera lor si viata de adult nu depinde de aceste secvente video,dar poate contribui la dezvoltarea lor asimiland lucruri folositoare.Acest copil nu transmite un mesaj propriu de la amvon.Este doar o forma de exprimare publica,adecvata varstei sale.Trebuie sa recunoastem ca prezentarea “micutului predicator” este si un pic hazlie prin gestica lui si prin exprimare.Sub nici o forma nu este o anormalitate.Este un copil foarte dotat,carearata acest lucru.Mai revezio odata inregistrarile si schimba-ti pozitia.Mai mult decat atat nu este frumos sa preiei materiale ale altor biserici si sa le critici.Mai intai cunoasteb intregul proiect “Copiii predicatori”si dupa aceia fa-ti un punct de vedere

adi spunea...

Stiu ca festivalul este al comunitatii adventiste.Ai perfecta dreptatee mai bine sa invete o minciuna pe care nu o intelege decat sa mimeze versuri rock sau pasi de dans pe care nu ii intelege .Sunt doua forme de modelare a personalitatii umane :
1)indoctrinarea religioasa inca din frageda copilarie
2)educatia pe o baza morala sanatoasa care apoi mai tarziu sa lase loc de alegere individului .
Spunand ca doar inghetata de vanilie e de la d-zeu ,va avea repercursiuni grave in dezvoltarea ulterioara a individului in momentul cand va afla pe propria piele ca exista si alte sortimente de inghetata.
Cu tot respectul .