marți, 18 ianuarie 2011

Era de asteptat

Protestul de la benzinării nu a funcţionat: Şoferii şi-au alimentat în continuare maşinile

Observator | 17 Ian 2011, 21:59

Ar fi trebuit să sufle vântul, luni, la benzinăriile din ţară. Zeci de mesaje pe reţelele de socializare de pe internet i-au îndemnat pe români să boicoteze companiile petroliere şi să nu alimenteze timp de trei zile. Deşi sunt mulţi nemulţumiţi de preţul carburanţilor, şoferii nu au renunţat totuşi la maşini. În unele benzinării a fost chiar coadă.

Peste treizeci de procente. Cu atât a crescut, în ultimii doi ani, preţul carburanţilor. Motiv de nemulţumire pentru mulţi şoferi. Coada de la unele benzinării însă reprezintă un semn că nu toţi şoferii sunt solidari cu protestul. Cei mai mulţi spun că, fără carburanţi, ar rămâne fără slujbă.

“Eu nu ştiu. Trebuie să o duc la firmă, să văd ce zice patronul, dacă trebuie alimentat sau nu. Sunt maşină de întreprindere de stat şi eu trebuie să muncesc. Dacă ar fi să nu alimentez, să nu alimenteze toată lumea, asta e singura variantă ca să blocheze staţiile”, a declarat un şofer.

Dacă toţi şoferii ar renunţa să alimenteze, chiar şi pentru o zi, pierderile pentru companiile petroliere ar fi însemnate. Un calcul bazat pe vânzările estimative anunţate de principalii competitori de pe piaţă arată că, în total, într-o singură zi, primele trei companii petroliere din România ar pierde 22,29 milioane de euro.

Şoferii cred însă că un astfel de protest nu este posibil la noi pentru că “lumea e laşă, e fricoasă”.



ATICOL PRELUAT DE PE ANTENA 3

Niciun comentariu: