miercuri, 21 decembrie 2011

Kim Jong-il mort - Kim Jong-un gay ?

O lume  intreaga priveste uimita la imaginile venite din Corea de Nord,unde o  natiune pare isterizata de moartea conducatorului lor suprem.

Pentru mine e inexplicabil cum toti , dar toti , intr-un cuget si-o simtire , se arunca in fata monumentelor pentru a jeli un monstru.Sau cel putin,imaginea asta ne-a fost creata de mass-media scrisa sau vorbita .

E uimitor cum zeci de oameni isi  sterg lacrimile la unison,ca la o comanda,pentru  a incepe a bocii din nou.
Moartea 'conducatorului zeificat' a luat prin surprindere pe toata lumea,pana si pe prietenii lor cei mai  devotati,chinezii,care au  aflat si ei de la televizor de decesul 'marelui conducator'.


Imediat a inceput forfota,nici nu l-au ingropat,ca deja ameicanii se foiesc,incercand sa capteze adevarata stare de spitit din Corea,in speranta plantarii unor seminte de razmerita  in sanul populatie,in speranta  unei viitoare revolutii.Dar asa cum spuneam,nu au apucat sa il ingroape pe 'decedatul suprem', ca deja si-au ales sccesorul, in persoana lui Kim Jong-un,al doilea fiu a 'raposatulu suprem',spulberand orice  speranta a SUA cu privire la formarea unui vid de putere de care ei  sa profite .
Din surse sigure,spune presa internationala,acest Kim Jong-un,nu ar fi fost  preferatul 'viitorului inmormantat suprem' din motive ca ar fi prea ...efeminat .De aici si  speculatiile ca ar fi  ..gay.Desi armata il sustine,se pare ca nu el va fi  adevaratul conducator al "patriei socialiste coreene",ci  unchiul sau Jang Song-thaek,care este in fruntea Cpmisiei Nationale de Aparare din 2009,impreuna cu capete decizionale din armata Coreeana.
Ramane un mister,deocamdata,daca Corea se va deschide sau va ramane in continuare  un stat inchis ermetic.Kim Jong-un va deschide drumul spre progres,sau va ingropa si mai mult tara.Ramane de vazut.


Niciun comentariu: