luni, 16 august 2010

SA NE ADUCEM AMINTE

In rutina mea ,vizitez cateva situri ,in pricipal romanesti,dar si unul italienesc ,care m-i la suflet .
Intrand azi pe site am vazut aceasta poza...
















La intrarea intr-un bar , un afis, care m-a aruncat undeva in timp ,la mijlocul anilor 30 inceputul deceniului patru.
"Intrare interzisa gaylor si cainilor "sta inscriptionat pe afis.
"Intrare interzisa evreilor si cainilor "
Sau"atentie evrei"












Era inceputul unei noi ere .
Inceputul unui cosmar.
Istoricii spun :
Al Doilea Razboi Mondial este catalogat de statistici ca fiind cel mai mare razboi din istorie in ceea ce priveste resursele materiale si umane consumate. In total, 61 de tari 1.7 miliarde de oameni, trei treimi din populatia globului, au luat parte la razboi. Un total de 110 milioane de persoane au fost mobilizate pentru serviciul militar, mai mult de jumatate dintre ei facand parte din trei tari: URSS (22-30 milioane), Germania (17 milioane) si America (16 milioane).
Multe statistici despre razboi sunt doar estimative. Marimea razboiului si organizarea haotica au facut ca o inregistrare generala a statisticilor sa fi imposibila. Unele au pierdut controlul datelor, altele l-au folosit in scopuri de manipulare politica.
Un consens s-a gasit in ceea ce priveste costurile razboiului. Banii cheltuiti, in total, depasesc 1 trilion de dolari, ceea ce il face mai costisitor decat toate razboaiele puse la un loc. Pierderile umane, neincluzand peste 5 milioane de evrei ucisi in Holocaust care au fost victime indirecte ale razboiului, se estimeaza la 55 milioane de morti-25 milioane soldati si 30 de milioane de civili.
Toate acestea cauzate de INDIFERENTA,INTOLERANTA,MEGALOMANIE.
Wipikedia subliniaza :"Saul Friedländer scrie că: "Niciun grup social, nicio comunitate religioasă, nicio instituție academică sau profesională din Germania sau din Europa nu și-a declarat solidaritatea cu evreii." El scrie că unele biserici creștine au spus că unii evrei convertiți trebuie priviți ca parte a comunității creștine, dar și aceasta doar până la un punct.

Friedländer argumentează că aceasta face Holocaustul să fie deosebit, deoarece politicile antievreiești au putut să se desfășoare fără intervenția unor forțe potrivnice de felul celor care apar în mod normal în societățile avansate, cum ar fi industria, întreprinderile mici și mijlocii, bisericile și alte culte religioase sau alte grupuri de presiune și grupuri de interese."

Si toate au inceput sub semnul"gesundes Volksempfinden"

(sentimentului popular general).Acest principiu devenind principiul normativ legal de bază in Germania .

In timpul ocupatie fasciste si premergatoare ei nu au suferit numai evrei ci si tiganii,noi ,homosexualii ,grupuri religioase ne afiliate structurilor de stat ,persoanele cu handicap mental sau fizic.

Te intrebi ,cum a fost posibil asa ceva ?

S-a inceput cu astfel de afise "intrarea cainilor si homosexualilor interzisa ".

S-a inceput prin nepasarea celor din jur .Ce, daca nu au voi sa intre ,noi avem voie ,eu nu sunt bulangiu si nici caine.

Dar ,se uita un amanunt ,maine in loc de gay ,acolo poate sa scrie "interzis maghiarilor","interzis obezilor",interzis femeilor",interzis cheliosilor",interzis pensionarilor". . .

Crezi ca esti ferit de orice fel de discriminare.Afla ca nu esti.

Cuiva ,la un moment dat tot i se va pune pata pe tine si te va pune in fata plutonului de executie.

O sa fii mirat ca nu va fi nimeni care sa iti sara in ajutor . Cei care ar fii facut-o sunt morti,omorati de acelasi pluton de executie in fata caruia te aflii,iar ceilalti intorc spatele nepasatori, spunand :"mie nu mi se poate intampla asa ceva ".

In timpul razboiului al doilea :

Între 5.000 și 15.000 de gay de naționalitate germană se estimează că au murit în lagăre de concentrare. James D. Steakley scrie că ceea ce conta în Germania era intenția sau caracterul criminal, și nu actele criminale, iar "gesundes Volksempfinden" ("bunul simț al poporului") a devenit principiul normativ legal de bază. În 1936, Heinrich Himmler, șeful SS, a creat "Biroul Central al Reichului pentru Combaterea Homosexualității și Avortului." Homosexualitatea a fost declarată împotriva "sentimentului popular general," iar homosexualii erau priviți ca "poluatori ai sângelui german." Gestapo a făcut razii în barurile de homosexuali, a căutat indivizi după carnetele cu adrese ale celor arestați, a folosit liste de abonați ale revistelor pentru homosexuali pentru a găsi pe alții, și a încurajat oamenii să raporteze comportamentul suspect de homosexualitate și să urmărească comportamentul vecinilor.

Zeci de mii de oameni au fost condamnați între 1933 și 1944 și au fost trimiși în lagăre pentru "reabilitare," unde erau identificați după banderolele galbene de pe bra și ulterior triunghiuri roz purtate pe partea stângă a hainei și pe piciorul stâng care îi diferențiau pentru abuzuri sexuale. Sute de oameni au fost castrați în urma deciziilor judecătorești. Au fost umiliți, torturați, folosiți în experimentehormonale efectuate de medicii SS, și omorâți. Acuzația de homosexualitate a fost folosită și ca un mijloc convenabil de a elimina unii preoți catolici.Steakley scrie că suferințele îndurate de homosexuali au ieșit greu la iveală după război. Multe victime nu și-au spus povestea, deoarece homosexualitatea a rămas incriminată în Germania de după război. Totuși, doar un procent mic (în jur de 2%) din homosexualii germani au fost persecutați de naziști.Sursa Wepikedia .

Comentariile sunt de prisos iar lectia data de istorie ni se scurge printre degete.

Uitam ce s-a intamplat,iar asta va costa viata a milioane de oameni nevinovati.

Sa ne aducem aminte:noi suntem o singura voce si aceasta voce trebuie sa se faca auzita inainte ca ea sa se transforme in horcaitul de dupa sunetul rafaleleor de mitraliera.


Niciun comentariu: