luni, 6 iunie 2011

Londra nu e Bucuresti

FARA COMENTARII
Preluare antena3

Un milion de persoane au participat la defilarea Gay Pride de la Londra

04 Iul 2010, 11:01

Un milion de persoane au participat sâmbătă la defilările Gay Pride de la Londra şi alte mii de susţinători ai drepturilor homosexualilor au fost prezenţi la Viena, Madrid şi Roma, pentru a cere drepturi egale pentru membrii comunităţilor gay, informează AFP.

În capitala britanică, evenimentul a marcat şi împlinirea a 40 de ani de la înfiinţarea Gay Liberation Front, grupul de presiune care a organizat prima paradă Gay Pride.

Ministrul britanic pentru Egalitate, Lynne Featherstone, a fost prezent la manifestaţie, după ce declarase că ia în considerare posibilitatea de a acorda cuplurilor de acelaşi sex dreptul de a include elemente religioase în ceremoniile de uniune civilă.

Parada a traversat străzile Londrei în ritmuri de muzică tehno, iar în cartierul Soho a fost organizată o petrecere publică.

La Viena, organizatorii Regenbogen Parade au anunţat că aproximativ 100.000 de persoane au participat la cea de-a 15-a ediţie a defilării. Marşul organizat în Austria a avut ca temă principală familia, într-un moment în care comunitatea gay solicită drepturi egale pentru cuplurile gay.

Participanţii la paradă au defilat în centrul oraşului, înainte de a se aduna, în cursul după-amiezii, la Schwarzenbergplatz pentru a asista la un discurs şi apoi la un concert.

În Spania, unde cuplurile gay se pot căsători şi, din iulie 2005, pot adopta şi copii, zeci de mii de persoane s-au adunat la Madrid într-o paradă plasată sub semnul egalităţii pentru transsexuali. "Nu putem tolera ca în secolul XXI persoanele transsexuale să fie considerate încă drept bolnave", a declarat ministrul spaniol pentru Egalitate, Bibiana Aido.

O paradă de mai mică amploare a avut loc la Roma, unde câteva mii de persoane au defilat purtând pancarte pe care scria "Închideţi Vaticanul, un Guantanamo mental".

Foto: thestranger.com

Niciun comentariu: