marți, 25 ianuarie 2011

Acasa Tv si adoptiile

Interesant materialul prezentat de ACASA TV referitor la cuplurile gay si adoptiile .Este un subiect delicat nu numai in Romania ci si in alte zone ale lumii.
E interesant ,totusi ,cum Media Pro prezinta materiale despre comunitatea gay intr-o lumina neutro-pozitiva ,daca pot spune asa .
Am vazut materialul pe situl postului "acasa tv" si am ramas impresionat .Doi oameni care se iubesc ,au curajul sa o spuna raspicat ,sa isi asume iubirea si sa isi doreasca mai mult.
Nu vreau sa intru in polemica referitoare la adoptiile de copii a cuplurior gay , e un subiect amplu care trebuie intors pe toate partile,analizat din toate puncetele de vedere .
Parerea mea e ca ,noi gayi din Romania nu suntem inca pregatiti pentru pasul acesta.
Nu poti creste un copil ,atata timp, cat tu cu iubitul tau nu poti iesi de mana pe strada ,de frica sa nu fi molestat .Nu poti creste un copil atata timp cat relatia de iubire e inchisa intre patru pereti ,de frica vecinilor ,colegilor,prietenilor ,rudelor.
Traim intr-o societate retardata de zeci de ani de comunism si 2000 de ani de crestinism prost inteles.Ar fi un handicap pentru copil sa creasca intr-un astfel de mediu.
Ca sa poti creste un copil ,prima data trebuie sa fi acceptat de cei din jur si trebuie sa recunoastem ca majoritatea nu ne dorim acest lucru sau nu facem nimic in directia asta ,dimpotriva .
Pentru 90% dintre gayi din Romania ,a fi gay este tot una cu a sta pe "romeo" pentru a agata vreo "noutate" sau a merge in club sambata seara pentru a mai vana o aventura .In rest pozam ca heteroi ,umblam cu pitipoance de mana ,ca sa ne vada vecinii ca ne-o trag cu fete ,desi toti stiu ca suntem poponari.Intr-un astfel de climat ,ma indoiesc ca sunt doritori care sa si creasca copii.Exceptii care fac doar sa confirme regula.


Ma opresc aici cu comentariile mele ,va las sa urmaritu materialul.

Discutiile pe marginea acestui subiect pot continua la infinit .
Pe mine ma interesa reactiile telespectatorilor .
Sunt reactii impartite .Va impartasesc si voua cele care mi-au atras atentia in mod deosebit .Prima este o reactie dura , reactie iesita din ciuda .Unui copil ,va spun eu,nu i-ar fi mai bine intr-un orfelinat.
Da e mai usor sa decizi in locul unui copil inchis dupa un gard ,la program de intrernat toata copilaria.
Mi-a placut reactia unei telespectatoare ,care ne incita pe toti la o provocare:
argumenteaza ceea ce sustii cu propriile tate opinii!

Si ,chiar nu pot sa o contrazic pe femeia asta ! E asa cum graieste dansa :D


Concluzia mea e ca , oricine este destul de matur, poate creste un copil iar acelui copil i-ar fi mult mai bine decat intr-um mediu institutionalizat.
Argumentele pro si contra sunt inutile si sute de copii asteapta caldura f
amilie inzadar.


Cine spune ca un barbat nu este capabil de tandrete si afectiune,atentie si iubire inseamna ca nu a intalnit niciodata un barbat adevarat.
Iubirea e pretutindeni ,trebuie doar sa sti sa o privesti.:)