marți, 1 mai 2012

Daca esti homofob,s-ar putea sa fi,defapt putin,cam gay!

Un studiu interesant este comentat pe pagina de net a celor de la "stirile pro tv".Conform unor studii a unor oameni de stiinta americani,un procentaj insemnat a celor care se declara homofobi inversunati isi ascud defapt propria homosexualitate sau inclinatiile homoerotice.
Ce nu stiu cei de la "pro tv" e ca acest fel studii sunt  relativ vechi.
Intr-o postare facuta anii trecuti am pus un filmulet cu concluziile trase de psihologi in urma unor investigatii ce priveau nasterea violentei in societate atunci cand vorbim de gay,iar rezultatele ... socante !
Studiul s-a facut doar pe heterosexuali care au fost impartiti de specialisti,fara ca subiectii sa stie,in doua grupuri : homofobi declarati  si un grup care nu manifesta nicio reactie la persoanele gay.
Experimentul a constat in aplicarea unui senzor pe penisul fiecarui participant pentru a masura gradul de excitabilitate la derularea unor imagini pe un monitor.Socant a fost cand cercetatorii au observat ERECTII LA PERSOANELE HOMOFOBE in momentul derularii unor imagini cu continut porno gay,in timp ce celalalt grup  nu a avut niciun fel de reactie la acest tip de imagini!
Concluzia cercetatorilor a fost ca persoanele SIGURE de sexualitatea lor accepta foarte usor un gay in anturajul lor ,in timp ce persoanele nesigure cu inclinatii bi-gay reprimate devin violenti chiar in situatii care implica un gay declarat .
E o chestiune logica care se poate testa oriunde si oricand! Daca ar fi sa ma i-au pe mine exemplu ,sau mai bine zis cercul de prieteni pe care ii am aici in Cluj,cei care stiu de mine ma accepta fara rezerve fiind unul de-al lor fara ca acest mic amanunt sa ne strice distractia .
In schimb,imi amintesc de o conversatie cu un fost foarte bun prieten caruia am facut greseala sa ii marturisesc ca sunt gay iar reactia lui a fost ca sunt bolnav si trebuie sa ma tratez .Intr-un tarziu mi-a marturisit ca si lui i-au placut baietii ,ca a avut parte de ceva actiune cu un baiat ,dar era tanar si prost si uite ca s-a vindecat iar acum are nevasta si copil.Marturisirea lui s-a vrut un exemplu de vindecare a unui "gay" care  vrea sa fie vindecat.Cert e ca ne-am indepartat din motive obiective! Eu eram reprezentarea a ceva ce el vrea sa uite si sa ingroape.
Astfel de studii nu fac decat sa adevereasca ca ceea ce reprimi in subconstient va rabufnii la un moment dat la suprafata prin violenta fata de ceea ce tu ascunzi.
Testul comentat de cei de la "pro tv" e putin diferit prin metodele utilizate,dar scoate in evidenta aceelasi adevar.
Oarecum inteleg reactia persoanelor homofobe,in sensul ca undeva in mintea lor ar iubii un semen de  acelasi sex cu ei,le-ar place,e fantezia lor ascunsa,dar in acelasi timp e fructul interzis (de cine ?!)pe care il refuza din toata fiinta lor si se lupta cu aceasta "pofta a firii" prin orice mijloace , inclusiv violenta,violenta nascuta si din felul in care este prezentata comunitatea si felul in care ne prezentam ,noi gayi,comunitatii.
Perceptia lumii asupra gay-lor este impusa im mare masura de mass-media .
Chiar daca articolul la care fac referire nu e din categoria "homofoba" imaginea care insoteste postarea e ...cat se poate de ridicola .
Dar vina nu e a lor, a celor care invata sa ne cunoasca ci a noastra , a celor care permitem ca niste primate impopotonate cu tot felul de pene si vopsite pana la extrem sa iasa in fata si sa spuna "noi suntem gay"!
Nu !!!Ei nu sunt gay ! Ei sunt ridicoli !
Exuberanta si culorile puternic contrastante au fost intotdeauna  un simbol al miscarii gay,dar cred ca a venit momentul sa devenim seriosi ,daca vrem sa fim bagati in seama ,daca vrem sa fim perceputi ca OAMENI NORMALI !
Credeti-ma ca nici macar eu nu-i  pot considera normali pe cei care se imbraca ca la carnaval doar de dragul publicitatii.
Revenind la subiectul postarii,concluzia care se poate trage e una singura : ca inversunarea ta impotriva homosexualilor este direct proportionala cu nesiguranta ta in ceea ce priveste propriati sexualitatea !
Daca nu ai atractii de genu,nu ai de ce sa iti fie frica de gay , dimpotriva ,ar trebui  sa iti doresti cat mai multi prin preajma ta ,in felul acesta o sa iti ramana tie toate fetele din anturaj :)).