luni, 11 aprilie 2011

Portretul elevului român

Portretul elevului român: rasist şi dornic de dictatură
Autor: Oana Dan
Majoritatea elevilor nu vor vecini homosexuali. O parte dintre tineri îi resping pe maghiari, musulmani, evrei şi romi şi nu prea agreează democraţia.

Mare parte din elevi nu se simt mândri că sunt români şi nu vor să trăiască aproape de persoane de altă orientare sexuală sau bolnave de SIDA. De asemenea, o treime dintre ei resping persoanele de altă etnie sau religie, după cum arată rezultatele studiului "Implicarea civică şi politică a tinerilor", realizat de Fundaţia Soros România în urma chestionării a aproape 6.000 de tineri, din 86 de şcoli din ţară.
"Rezultatele sunt extrem de îngrijorătoare deoarece arată că tinerii români sunt extrem de intoleranţi, o proporţie însemnată dintre aceştia putând fi caracterizaţi drept xenofobi şi antisemiţi", arată autorii studiului. Astfel, trei sferturi dintre elevi nu ar dori să aibă persoane de altă orientare sexuală ca vecini şi două treimi (peste 60%)dintre elevi resping persoanele bolnave de SIDA şi romii. În plus, peste o treime evită persoanele de altă etnie sau religie: 42% în cazul musulmanilor, 35% în cazul maghiarilor şi 34% în cazul evreilor, mai arată cercetarea.

"Cu cât stocul educaţional al familiei din care provine elevul este mai crescut, cu atât intoleranţa elevilor faţă de romi este mai mare. Acest rezultat arată că intoleranţa faţă de romi, atitudine răspândită în societatea românească, nu are şanse foarte mari de a fi redusă", explică autorii cercetării.

40% dintre elevi, atraşi de ideea unui regim militar

Studiul mai arată că 26% dintre elevi consideră că sistemul democratic nu este bun pentru România, comparativ cu doar 16% dintre adulţi. Mai mult, ideea de a avea la conducere un regim militar îi atrage pe 40% dintre ei, comparativ cu doar 26% în rândul adulţilor, potrivit cercetării.

În plus, 53% dintre cei chestionaţi spun că a fi un bun cetăţean înseamnă doar să respecţi legile ţării, iar 39% dintre tineri cred că un bun cetăţean nu se defineşte prin implicare socială sau politică. În plus, datele evidenţiază că elevii sunt mai puţin satisfăcuţi de funcţionarea democraţiei româneşti decât adulţii: 41% dintre adulţi se declară mulţumiţi de funcţionarea democraţiei, pe când o opinie similară au doar 19% dintre elevi.

De asemenea, 62% dintre elevii de clasa a VIII-a şi a IX-a răspund că se simt destul de mândri sau foarte mândri că sunt români, în timp ce 38% răspund că nu sunt prea mândri sau că sunt deloc mândri, conform studiului. Prin comparaţie, 86% dintre adulţi declară că se simt destul de mândri sau foarte mândri că sunt cetăţeni ai României. Dacă între elevii claselor a VIII-a şi cei ai claselor a IX-a nu există nicio diferenţă, procentul elevilor care se simt mândri că sunt români scade de la 67%, în rândul elevilor din clasele VIII-IX, până la 54%, în rândul elevilor din ultimul an de liceu."
Este un studiu ,un simplu studiu care insa dezvaluie abisuri incomesurabile .La douazeci de ani de la revolutia dein '89 constatam ca sangele varsat de eroi este inutil.
Regim de tip militar !!!Pustii astai care poarta pantaloni cu fundul la genunchi ,atingant cu degetul touchscreenul tabletelor sau telefoanelor ultra performante, isi dau seama ce vorbesc ?!
Sau doar au cosmare pe care nu au cui sa le destainuie .
Hiteler,de de exemplu ,si-l mai aminteste cineva ?


Da,probabil ca in opinia celor mucosi ar fi un conducator demn de urmat.Ce a facut Hitler, ar trebui sa se intample ,acum ,in Romania in opinia lor .A facut numai bine:
1) a curatat Germania de evrei , tigani ,homosexuali ,sectanti
2)a ridicat Germania la statut de imperiu
3)din cauza lui au murit zeci de milioane de oameni

Ce repede incepem sa uitam .
NU AVEM VOIE SA UITAM TRECUTUL !!!
Nu avem voie sa ii uitam pe Hitler ,Lenin,Stalin !
Nu avem voie sa uitam istoria ,pentru ca stim prea bine ca se va repeta!
Solutia nu este un guvern militar ,dictatorialsau stiueu mai ce ,solutia este implicare fiecaruia dintre noi , acceptarea oricaruia dintre noi,credinta ca noi suntem stalpii societatii ca NOI SUNTEM TARA si ca o putem schimba dupa bunul plac!

E de mirare ca tinerii de azi au asemenea viziuni cu privire la ceea ce-i inconjoara ?
Nu ma mir .De vreme ce in sanul bisericii stat ,cea ortodoxa ,exista un puternic curent anti semit ,anti masonic ,anti european ,anti gay ,anti sectanti .
Stim cu totii cat de intoleranta este biserica ,nu cred ca trebuie sa investigam prea mult .
Religia este obiect de studiu obligatoriu ,mai nou ,in scoli .Nu ma mira lipsa de toleranta a copiilor care sunt indopati de mici cu tabuuri si reguli date de un dumnezeu inventat de niste prefacuti pentru a santaja si ameninta o lume intreaga.

Credeam ca am evoluat .Credeam ca tinerii vor construi si vor trai intr-un viitor mai bun .Se pare ca m-am inselat .Viitorul e atat de sumbru si urat .E doar o proectie deocamdata ,dar proectia poate prinde viata in doar cativa ani.
Intoleranta fata de semenii nostri este o boala si inca una grava .
Faptul ca trebuie sa suferi , sa fi pus la zid doar pentru ca esti tigan,ungur,gay sau musulman e inacceptabil intr-o societate care se vrea evoluata .
Ce ii invatam pe copii nostri ?
Ce vrem sa devina ei?
Ucigasi de tigani ,evrei ,gay si unguri ?
Asta e foarte usor de realizat.
Trebuie,doar, sa ii trimit la orele de religie .
Ignoranta genereaza frica iar frica este irationala .
"Trei sferturi dintre elevi nu ar dori să aibă persoane de altă orientare sexuală ca vecini".Asta inseamna 75% dintre tineri .Dar majoritatea asculta muzica dace,house,muzica nascuta in cluburile gay.
Locuiesc intr-un bloc cu tineri care merg la liceu ,care ma saluta respectos,cateodata .Daca ar sti ca sunt gay ,m-ar da afara din bloc ?
Pentru ei sunt vecinul vesnic plecat de acasa ,care da muzica la maxim cand se intoarce de la munca .Atat!
Si uite ca au un vecin gay si pentru aia nu mor .
Nu mi-e scris in frunte si nici nu am de gand sa o fac .Sunt apreciat de oamenii care ma cunosc.
Nu la fel de apreciat ca David Bowie sau Marlon Brando,Tom Ford,Jean-Paul Gaultier ,Domenico Dolce & Stefano Gabbana,Elton John,Moby (sau Richard Melville Hall, dupa numele sau real),George Michael,Ricky Martin,Darren Hayes(solistul trupei Savage Garde),Richard Chamberlain,Lance Bass (component al trupei 'N Sync)Leonardo da Vinci ,Alexandru cel Mare si lista poate continua .Dar pentru ei e ok daca port masca de heterosexual .O voi purta-o in continuare doar pentru a ma distra pe seama lor .Bietii ignoranti.

Uitam sa ii invatam pe copii nostri sa respecte viata .
Scanteia efemera care straluceste doar pentru a se stinge .Nu-i invatati sa stinga scanteile inainte de a se consuma ele insele .Invatati-i sa straluceasca ,poate in felul acesta noaptea se va transforma in zi iar frica se va volatiliza asemeni cetii in lumina soarelui.
Eu pot pretinde ca sunt ca voi ,voi habar n-aveti cine sau ce sunt eu .Va pot spune ca sunt doar o scanteie care zambeste cu zambet de curcubeu .
Curcubeul iti zambeste ,zambeste-i si tu!